Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Wemasto Oy: ”Nyt olemme astuneet nykyaikaan”

ReferenssiWemasto Oy on prosessiteollisuuden putkistojen esivalmistukseen, asennuksiin ja kunnossapitoon erikoistunut yritys. 1980-luvun alussa perustetun perheyrityksen toiminta on vähitellen siirtynyt nuoremman sukupolven johdettavaksi ja viimeinenkin alkuperäinen perustaja myi osuutensa noin vuosi sitten. Uudessa johdossa on tehty monia strategisia linjauksia yrityksen toiminnan kehittämiseksi.

 

Adminet helpottamaan tekemistä

Viime vuonna Wemastolla kehitettiin myös yrityksen toiminnanohjauksen menetelmiä, kun tapaaminen Admicomin edustajan kanssa avasi yrittäjien silmät silloisten ohjelmistoratkaisuiden puutteista.

– Asioita läpikäydessämme näimme selvästi, ettei vanha järjestelmämme ollut enää tätä päivää. Ilmi tuli paljon asioita, jotka tulisivat nopeuttamaan, tehostamaan ja helpottamaan omaa työtämme, toimitusjohtaja Niko Perttola kertoo.
– Aloitimme Adminetin käytön viime kesänä ja mielestäni pääsimme tosi lyhyessä ajassa sisään sen käyttöön. Vaikka Adminettiä on käytetty jo jonkin aikaa, sieltä paljastuu edelleen lisää asioita, jotka helpottavat tiettyjä työvaiheita, hitsauskoordinoija Vesa Perttola lisää.

Adminetin käyttöönoton yhteydessä Wemaston kirjanpito siirrettiin Admicomin tilitoimiston hoidettavaksi ja nyt Niko on ottanut vastuulleen yrityksen palkanlaskennan:

– Adminetissä on todella hyvät ohjeet palkanlaskentaan ja jos työntekijät ovat tehneet omat kirjauksensa oikein, sen jälkeen palkanmaksu on oikeasti todella helppoa ja nopeaa. Edellisellä järjestelmällä seurasin sivusta, kun palkkoja hoitaneella sihteerillämme tuntui koko ajan olevan ongelmia ja säätämistä tulorekisterin ilmoitusten kanssa, mutta Adminetissä nekin hoituvat taustalla tosi simppelisti.

Adminet on mahdollistanut myös yrittäjille itselleen järjestelmän paremman hyödyntämisen ja asioiden hoitamisen mistä tahansa.

– Vanha järjestelmämme oli aika kankea, eikä sitä osannut käyttää kuin sihteerimme, mutta Adminet on tosi selkeä. Meille on myös tärkeää, että järjestelmä kulkee aina mukana, koska saatamme olla viikot asennustöissä eri puolilla Suomea. Nyt näemme heti kaikki tilanteet Adminetistä ja pystymme hoitamaan asioita mistä tahansa, kun toimisto on aina mukana, Vesa toteaa.

Parempi ote liiketoimintaan

Adminet on auttanut yrittäjiä saamaan paremman otteen liiketoimintansa hallintaan. Esimerkiksi sähköinen tuntikirjaus varmistaa, että jokainen tehty työtunti kirjautuu oikealle työlle ja laskutukseen.

– Viimeistään tunteja syötettäessä huomataan, jos joku työtilaus on jäänyt avaamatta, joten mitään töitä ei jää laskuttamatta. Lisäksi hallissa saattaa olla yhtä aikaa menossa kolmekin projektia. Kun työntekijöiden tuntikirjaukset kohdistuvat oikeille töille, pystymme seuraamaan kuinka paljon mihinkin projektiin on oikeasti mennyt aikaa, Niko kertoo.

Myös materiaalien hallintaan on saatu tarkkuutta, kun ostoja pystytään tekemään täsmällisemmin ja ohjaamaan helpommin laskutukseen.

– Aiemmin sihteerimme kävi läpi paperisena saapuneet laskut ja laittoi ne maksuun. Nyt kun ostolaskut saapuvat sähköisesti ja tarkastamme ne itse, pystymme reagoimaan mahdollisiin virheisiin. Äskettäin esimerkiksi eräältä palvelutoimittajalta oli jäänyt laskulta alennusprosentit pois, mutta nyt virhe oli helppo huomata ja reklamoida. Voi vain arvailla, kuinka paljon virheitä on ennen jäänyt huomaamatta, Vesa pohtii.
– Myös asiakkaille tehtävä laskukoonti on paljon helpompaa. Meillä on asiakkaita, joille menee paljon materiaaleja ja niihin liittyvien ostolaskujen laskutusohjaus on nykyään äärimmäisen helppoa. Tarvikerivit kääntyvät sähköiseltä laskulta laskutukseen siten, ettei itse tarvitse koostaa rivejä tai tehdä hinnoittelua, kun Adminet huomioi kateprosentitkin automaattisesti, Niko lisää.

Adminet on tuonut uudenlaista tarkkuutta myös projektien ja yrityksen talouden seurantaan.

– Adminetistä näkee nopeasti, paljonko projektiin on mennyt työtunteja ja materiaaleja sekä ollaanko ylipäätään plussalla vai miinuksella. Lisäksi pystymme peilaamaan, minkälainen vaikutus esimerkiksi aikataulujen venymisellä on projektin tulokseen. Mielestäni on äärimmäisen tärkeää, että pystymme myös dokumentoimaan työt tarkasti ja saamme tulevia töitä varten tietoa edellisten toteumista, Vesa korostaa.
– Parantuneen seurannan ansiosta pystymme yritystasolla katsomaan tosi helposti myös eteenpäin ja talouden seuranta on sujuvaa. Olen tykännyt esimerkiksi siitä, että heti kirjautumisen jälkeen etusivun graafisista kuvaajista saa yhdellä silmäyksellä kokonaiskuvan yrityksen kassavirrasta, Niko toteaa.

Tehokkuutta ja läpinäkyvyyttä

Yrittäjät saivat vastuulleen monia uusia asioita yrityksen pitkäaikaisen sihteerin siirtyessä keväällä uusien haasteiden pariin. Vesan mukaan korvaavan henkilön palkkaamista ei kuitenkaan ole tarvinnut miettiä:

– Järjestelmien kehittyminen muuttaa tällaisissa pienemmissä yrityksissä hyvinkin paljon tarvetta toimistohenkilölle. Maaliskuussa sihteerimme hakeutui uusiin tehtäviin, mutta hänen tehtävänsä olivat Adminetin myötä selvästi vähentyneet, joten olemme pystyneet itse hoitamaan jäljelle jääneet asiat.

Adminetin automatiikan hoitaessa toiminnan kannalta tärkeitä peruskirjauksia, esimerkiksi laskutuksen vaatimat toimenpiteet on paljon helpompi hoitaa ilman ylimääräistä käsiparia.

– Enää emme tarvitse sihteeriä esimerkiksi siihen, että saamme laskutuksen pyörimään ja rahankiertokin on huomattavasti nopeampaa. Jos tehdään vaikka päivän kestävä keikka, niin laskun voi naputella puhelimella matkaan vaikka kotiin ajellessaan. Homma lähtee rullaamaan heti ja lasku on asiakkaalla perillä jo ennen, kuin itse pääsee kotiovesta sisälle, Niko kertoo.
– Samaan aikaan toiminta on myös tilaajalle läpinäkyvämpää, kun laskuriveille voidaan eritellä vaikka joka ikinen käytetty tarvike ja asiakaskin näkee helposti, mistä hinta koostuu, Vesa lisää.

Nikon mukaan uusi läpinäkyvä toimintatapa tuo turvallisuuden tunnetta ja varmuutta päivittäiseen tekemiseen:

– Kyllähän siinä itsensä vähän haavoittuvaiseksi tuntee, kun yrityksen toiminta hallitaan järjestelmässä, jota osaa käyttää vain yksi ulkopuolinen työntekijä. Nyt näemme helposti ja nopeasti reaaliaikaisen tilanteen niin laskujen saamisten, kuin muunkin rahaliikenteen suhteen. Myös henkilökunnan tietojen hallinta, esimerkiksi kertyneiden lomien tai poissaolojen tarkastelu, on helppoa. Lisäksi säästämme aikaa monista aiemmin työläistä työvaiheista. Tuntuu, että nyt olemme astuneet nykyaikaan myös järjestelmäpuolella.

(KUVAT: Lea Björn)

Lataa ilmainen tiivis tietopaketti teollisuuden ratkaisuistamme >>

Oppaan avulla voit tutustua tehokkaisiin teollisuusyrityksen täsmätyökaluihin.

Suosittelija:

Säästämme aikaa monista aiemmin työläistä työvaiheista. Tuntuu, että nyt olemme astuneet nykyaikaan myös järjestelmäpuolella.

Niko & Vesa Perttola

Pinterest
Referenssin infoboxi
Admicom Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Wemasto Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili Admicom kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Hankinta
Projektinhallinta
Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Mobiilikehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Koulutus
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Adminet
huolto- ja asennuskäyttö
asennusorganisaatio
Huolto ja kunnossapito
huolto
Huoltoliiketoiminta
kunnossapito
teollisuuden kunnossapito
moderni it
Pilvi-ERP
teollisuuden toiminnanohjaus
Teollisuuden digitalisaatio
ERP käyttöönotto
ERP-käyttöönottoprojektit
Käyttöönotto
Palkanlaskenta
palkanlaskentaohjelma
palkanlaskentaohjelmisto
palkanlaskentaprosessi
automatisointi
automatiikka
Kirjanpidon automatisointi
Ostolaskujen käsittelyn automatisointi
prosessien automatisoiminen
prosessien automatisointi
taloushallinnon prosessien automatisointi
reaaliaikainen
reaaliaikainen kirjanpito
reaaliaikainen tieto
tiedolla johtaminen
Etäkäyttö
Sähköinen taloushallinto
tuntikirjaus
tuntikirjausjärjestelmä
laskutus
Laskutusohjelma
Sähköinen laskutus
Projektiliiketoiminta
projektityökalut
projektinhallintaohjelma
Projektinhallintaohjelmisto
Ostolaskut
Sähköiset ostolaskut
johdon raportointi
operatiivinen raportointi
porautuva raportointi
raportointiratkaisu
raportointijärjestelmä
talousraportointi
Kassanhallinta
rahaliikenne

Siirry yrityksen profiiliin Admicom kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Admicom - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Admicom - Muita referenssejä

Admicom - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia