Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Wärtsilälle digitaalinen hankintaprosessi – hyvästit turhalle meilinvaihdolle

ReferenssiMeriteollisuuden globaaleihin kärkiyrityksiin kuuluva Wärtsilä on digitalisoimassa hankinta- ja ostoprosessinsa. Cerionin toteuttama toimittajaportaali on parantanut toimitusvarmuutta ja luonut täyden näkyvyyden koko hankintaketjuun. Tämä näkyy Wärtsilän asiakkaille entistä parempana palveluna.

We make the sea and sky cleaner, lupaa Wärtsilän Helsingin pääkonttorin aulassa pyörivä video. Meri- ja energiateollisuudelle teknologiaratkaisuja toimittava, yli 18 000 henkilöä globaalisti työllistävä jätti toimii alalla, jossa toimitusketjun tehokkuuden pitää olla huipussaan, jotta kunnianhimoinen visio toteutuisi.

Tehokkuutta on viime vuosina maksimoitu yhteistyössä Cerionin kanssa digitalisoimalla purchase-to-pay-prosessit eli operatiiviset ostot. Niitä riittää: Wärtsilällä on tuhansia toimittajia, joille tehdään satoja tuhansia tilauksia vuosittain. Uusi toimittajaportaali on Wärtsilän ja sen toimittajien välinen pilviratkaisu, jossa kaikki P2P-prosessiin liittyvä data – esimerkiksi tilaukset ja niihin liittyvät piirustukset tai materiaalisertifikaatit – ovat esillä. Supplier dashboard tarjoaa toimittajille tietoa toimitusvarmuudesta ja toimitusten laadusta.

– ERP-järjestelmämme ja toimittajaportaalimme ovat nyt täydellisessä symbioosissa, joten tiedonvaihto on automaattista. Meilien vaihto toimittajiemme kanssa on vähentynyt huomattavasti nyt kun ostoihin liittyvä kollaboraatio tapahtuu järjestelmässä, kertoo Wärtsilän hankintaketjun digitalisoinnista globaalisti vastaava Antti Heikkinen.

Cerion tukena uusissa markkinanäkymissä

Ostotoiminnot ovat murroksessa monilla teollisuuden aloilla globaalin taloustilanteen epävarmuudesta johtuen. Resurssitehokkuus nousee keskiöön sekä korkeampien ympäristöstandardien että tulevaisuuden markkinatilanteiden vaikean ennustettavuuden vuoksi. Myös Wärtsilän tuoteportfolio on uudistunut vastaamaan filosofiaa Wärtsilä-as-a-Service – kaikki ratkaisut myydään nykyään kokonaisvaltaisina palveluina.

– Toimitussyklit ovat yhä nopeatempoisempia, joten tiedon luotettava ja välitön liikkuvuus meidän ja toimittajiemme välillä on kasvanut tärkeäksi tekijäksi arvoketjussa. Kun yhteen ostotoimintoon saadaan pienikin ajan ja resurssin säästö uuden järjestelmän johdosta, kertautuu se vuositasolla merkittävästi korkean ostotilausvolyymimme ansiosta, sanoo Heikkinen.

Cerion on ollut perustamisestaan asti Wärtsilän kumppani eri kehitysprojekteissa. Jo vuonna 2010 käyntiin polkaistu Supply Chain Digitalization -projekti on edennyt pisteeseen, jossa suuri osa Wärtsilän toimittajista hyödyntää portaalia. Tämän mittaluokan uudistus vie luonnollisesti aikaa.

– Digitaalisuus on tullut jäädäkseen. Tämä koskee paitsi suuria yrityksiä, jotka ovat jo valjastaneet digitaaliset alustat käyttöönsä, myös pk-yrityksiä, joiden pitää pystyä linkittymään teollisuusyritysten standardeihin. Ohjelmistokehittäjät ovat avainasemassa parempien, eri kokoisten ja tyyppisten organisaatioiden digitaalisen potentiaalin valjastamisessa täyteen tehoonsa, sanoo Heikkinen.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Cerion Solutions Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Wärtsilä Corporation
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Peter Ahlskog

Lisätietoja

Yritysprofiili Cerion Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Hankinta
Logistiikka
Supply chain management SCM
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ketterät menetelmät
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Teknologia

Salesforce
SAP

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

digitalisointi
hankintaprosessi
toimittajaportaali

Siirry yrityksen profiiliin Cerion Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Cerion Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Cerion Solutions - Muita referenssejä

Cerion Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia