Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Vuorovaikutteinen TV ja sisällöntuotanto saivat uuden työkalun

ReferenssiGofore rakensi yhdessä seitsemän eurooppalaisen partnerin kanssa vuorovaikutteisen television MPAT-työkalun. MPAT (Multi Platform Application Toolkit) hyödyntää Hbbtv:n teknologiaa ja mahdollistaa tv-lähetysten yhteydessä sovellusten esittämisen. Kaksivuotinen Horizon 2020 -EU-tutkimushanke yhdisti yritysten, yliopistojen ja mediatalojen asiantuntijoita vuosina 2015-2017

Gofore vastasi UI design -prosessista

Työkalua varten tarvittiin käyttöliittymät niin tv:tä katsoville kuluttajille kuin sisällöntuottajillekin. Goforen UX-suunnittelijat tekivät käyttäjätutkimuksia ja vastasivat käyttöliittymien suunnittelusta. Yhteiskehittämisen avulla rakennettiin skenaariot käyttötilanteista ja käyttäjien tarpeista. Hankkeen lopputuloksena syntyi toimivia ja aitoja Hbbtv:n teknologialla käytettäviä työkaluja. Niillä rakennettiin mm. vuorovaikutteisia sisältöjä ja mainoksia esitettäväksi tv-ohjelmien kuten musiikkikilpailuun tai poliisi-tv:n lähetyksen aikana.

Kuluttajat ja luovan työn lähtökohdat mukaan muotoiluun

Tyypillisesti Goforen muotoilijat tekevät käyttöliittymäsuunnittelua määritellylle käyttäjäjoukolle, esimerkiksi teollisuuden tai julkisen sektorin ammattilaisille. MPAT:ssa suunnittelun lähtökohdat

olivat erilaiset. ”Nyt rakennettu lopputuote tehtiin televisioon, joka löytyy lähes jokaisesta taloudesta ja olohuoneesta”, kertoo Goforen UX-suunnittelija Miika Mikkola.

Myös mediatalojen sisällöntuottajien tarpeet vaihtelevat. MPAT:ssa suunnittelijat rakensivat joustavan työkalun, jonka sisällä luovan työn ammattilaiset voivat toimia melko vapaasti. ”On tärkeää tunnistaa ne paikat, joissa mediatyöläiset haluavat tehdä omanlaisiaan ratkaisuja. Tällöin toiminnallisuudet eivät saa olla liian tiukasti ennalta määrättyjä”, kertoo Goforen UXsuunnittelija Olli Hämäläinen.

Tunteet ja kasvojentunnistus mukaan käyttäjätutkimukseen

Hanke tarkasteli tv:n katsomista monesta eri näkökulmasta. Perinteisen käyttäjätutkimuksen rinnalle tuotiin mm. kasvojentunnistuksen tutkimusta, kun sisällöntuottajan käyttöliittymää testattiin mittaamalla ja tulkitsemalla käyttäjien tunnetiloja. Myös ymmärrys median kuluttamisen tavoista kasvoi: Olemme Suomessa tottuneet hakemaan kansallista konsensusta sketsihahmojen ja kykykilpailujen äänestyksissä. Yhteisöllisen, monikanavaisen ja vuorovaikutteisen katselukokemuksen kartoittaminen on kuitenkin vielä alkutaipaleellaan.

Ostaisitko suoraan tv-ohjelmasta?

MPAT vahvisti käsitystä siitä, että markkinointiviestintä on matkalla entistä integroidumpiin sisältöihin ja tarjontaan. Mediaa kulutetaan paljon myös muiden kuin perinteisten tv-kanavien kautta, kun uudet palveluntarjoajat ja sisällöntuottajat ovat tulleet markkinoille. Yhä useammat kuluttajat suhtautuvat myönteisesti tv-ohjelmaan liittyvien tuotteiden ja palveluiden ostamiseen katselun aikana. Suoratoistopalvelujen suosimat genrekohtaiset valikkorakenteet ja ohjelmaoppaat kasvattavat suosiotaan. Kanavakohtaiset EPG-oppaat ovat yleisiä Suomessa, mutta eurooppalaisilla markkinoilla niitä on toistaiseksi vielä vähän.

Mikä MPAT?

- Toimii Hbbtv:ssä ja muissa HTML5-pohjaisissa laitteissa

- Hyödyntää avointa lähdekoodia, Wordpress-pohjainen työkalu

- Erilaisia navigaatiomalleja ja valmiita template-pohjia

- Toimii sekä host-palveluna (Software as a Service) että paikallisesti asennettuna

Partnerit

Fraunhofer FOKUS (Saksa), RBB (Saksa), Lancaster University (UK), IRT (Saksa), Mediaset (Italia), Fincons (Sveitsi, Italia, UK) ja Telecom ParisTech (Ranska)

Pinterest
Referenssin infoboxi
Gofore Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: EU-tutkimushanke
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Petteri Mäkeläinen, 040 820 4609, petteri.makelainen@gofore.com

Lisätietoja

Yritysprofiili Gofore kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotanto
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Käyttöliittymäsuunnittelu

Toimialakokemus

IT

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Omat tagit

käyttäjäkokemus
käyttäjälähtöinen suunnittelu
MPAT

Siirry yrityksen profiiliin Gofore kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Gofore - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Gofore - Muita referenssejä

Gofore - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia