Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Vuohi-sovelluksesta korvaamaton vuokrahinnoittelun ratkaisu Hoasille

Referenssi

Asiakastarina: Hoas

Hoas eli Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö vuokraa, rakennuttaa ja ylläpitää asuntoja pääkaupunkiseudulla peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa tutkintoaan päätoimisesti suorittaville opiskelijoille.

Hoas tarjoaa opiskelijoille edullisia vuokra-asuntoja opiskelupaikkojen läheisyydestä. Hoasilla on reilut 10 000 asuntoa Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa. Hoas on yleishyödyllinen säätiö, ja sen toiminnassa ovat mukana Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston ylioppilaskunnat sekä 10 muuta ylioppilaskuntaa ja ammattikorkeakoulujen opiskelijakuntaa.

Strategiassaan Hoas on nostanut tärkeäksi elementiksi digitaalisuuden. Digitalisaatiolla Hoas tavoittelee ennen kaikkea asuntojen hakemisen sekä asumisen sujuvuutta ja sitä kautta kilpailuetua.

Uusi hinnoittelusovellus helpottaa vuokranmääritystä

Innofactor toteutti Hoasille Vuohi-nimisen vuokrahinnoittelusovelluksen, joka on rakennettu low-code-teknologiaa hyödyntävälle GRID-alustalle. GRID on Innofactorin kehittämä ratkaisu, jonka avulla erilaisia räätälöityjä ja tietoturvallisia sovelluksia voi toteuttaa joustavasti ja nopeasti.

Vuohi-sovellus auttaa Hoasia vuokranmäärityksessä: sen avulla voi esimerkiksi laskea vuokrankorotukset tietyn euromäärän haarukassa. Vuokrasuunnittelua voi tehdä kohteittain, asuntotyypeittäin ja asunnoittain.

Aluksi järjestelmään tulee syöttää koko kohteen vuokrankorotus, minkä jälkeen järjestelmä laskee automaattisesti korotukset asuntotasolle eli jokaiselle yksittäiselle asunnolle. Tarvittaessa laskennallista vuokrankorotusta voi kuitenkin vielä muuttaa manuaalisesti.

Vuokrasuhde on laskettu KTI:n markkinahintoihin perustuvista tiedoista. Lisäksi Hoasin vuokra hyödyntää SkenarioLabs-kiinteistöanalyysiratkaisun markkinahintatietoa. Vuohta voidaan käyttää hyväksi sen varmistamisessa, että vuokrat ovat oikealla tasolla markkinahintaan nähden.

GRIDn dataa hyödynnetään myös Hoasin Power BI -ratkaisussa, joka näyttää vuosivuokrat ja kuukausivuokrat. Data voidaan viedä haluttuun tietovarastoon.

Ratkaisu mahdollistaa vuokrien simuloinnin Exceliä helpommin

Vuohi-sovellus helpottaa Hoasin vuokrahinnoittelua ja -suunnittelua sekä vähentää manuaalista työtä. Sovelluksen voi myös integroida reaaliaikaisesti talousraportointiin.

GRID-alustalle toteutettu ratkaisu on tietoturvallinen järjestelmä, jossa lokitietojen tallennus mahdollistaa niin kutsutun audit trailin eli aukottoman kirjausketjun seurannan. Vuohi-sovellus helpottaa Hoasin toimintaa monin tavoin.

"Controllerin näkökulmasta tärkein hyöty on siinä, että vuokranmääritykseen tarvittavat tiedot, kuten asunto, hinta ja vuokrakohdetyyppi, on dokumentoitu yhteen ja samaan tietokantaan. Vuohi-ratkaisun avulla on helpompaa laatia vuokrankorotuslaskelmia ja toteuttaa erilaisia simulaatioita kuin vaikkapa Excelillä", kertoo Hoasin Controller Rami Penttilä.

Näin se tehtiin

Muun muassa seuraavat palvelut ovat osa Hoasille toteutettua ratkaisua:

Suosittelija:

"Controllerin näkökulmasta tärkein hyöty on siinä, että vuokranmääritykseen tarvittavat tiedot, kuten asunto, hinta ja vuokrakohdetyyppi, on dokumentoitu yhteen ja samaan tietokantaan. Vuohi-ratkaisun avulla on helpompaa laatia vuokrankorotuslaskelmia ja toteuttaa erilaisia simulaatioita kuin vaikkapa Excelillä."

Rami Penttilä

Pinterest
Referenssin infoboxi
Innofactor Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Hoas

Lisätietoja

Yritysprofiili Innofactor kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Master Data MDM

Toimialakokemus

Järjestöt ja yhdistykset

Teknologia

Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Omat tagit

master data management
Business Intelligence
Low-code

Siirry yrityksen profiiliin Innofactor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Innofactor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Innofactor - Muita referenssejä

Innofactor - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia