Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

VT12 Lahden eteläisen kehätien suunnittelu

ReferenssiValtatie 12 on valtakunnallinen itä-länsisuuntainen päätie ja ainoita vielä kaupungin halki kulkevia valtateitä Suomessa. Nodeon on omalta osaltaan mukana parantamassa Lahden ja Hollolan alueen liikenneturvallisuutta ja tehostamassa maankäyttöä suunnittelemalla Vt 12 Lahden eteläisen kehätien teknisiä ratkaisuja.

Lahden kaupunki, Hollolan kunta ja Liikennevirasto solmivat vuonna 2017 toteuttamissopimuksen jo lähes 50 vuotta vireillä olleesta Vt 12 Lahden eteläisen kehätien hankkeesta. Kokonaiskustannuksiltaan hieman alle 300 miljoonaa euroa oleva uusi Lahden ja Hollolan keskustat ohittava väylä toteutetaan kolmena eri urakkana ja se on tarkoitus avata liikenteelle vuonna 2020.

Kehätien avulla saavutetaan merkittäviä säästöjä kuljetuskustannuksissa sekä mahdollistetaan paikallisten logistiikka-alueiden kehittymistä. Maankäytön näkökulmasta hanke tehostaa Lahden asemanseudun, Askon alueen, Sopenkorven ja Hollolan keskustan kehittämistä. Asumismukavuus paranee, kun merkittävä määrä läpikulkuliikennettä ohjataan pois kaupunkimaisilta alueilta melun, päästöjen ja ruuhkaisuuden vähetessä.

NODEONIN SUUNNITTELUOSAAMISTA HANKKEEN KÄYTÖSSÄ JO TIESUUNNITELMAVAIHEESTA LÄHTIEN

Nodeonin ydinosaamista on laajojen tiehankkeiden teknisten järjestelmien ja ratkaisujen suunnittelu. Asiantuntijoillamme on vankka kokemus käytännössä kaikista Suomen laajoista tie- ja tunnelihankkeista, joissa kohteet on varustettu älykkäällä tieliikennetelematiikalla ja muilla turvajärjestelmillä.

Vt12 Lahden eteläisen kehätien suunnittelussa Nodeon on ollut mukana jo tiesuunnitelmavaiheesta saakka vuosina 2014–2015. Nodeon valikoitui myös kehätien toteuttaja-allianssin Valtarin kumppaniksi kehitysvaiheen allianssisopimusvaiheessa (KAS) vuonna 2017. Nodeon jatkaa myös allianssin kumppanina toteutusvaiheen (TAS) suunnittelijana vuodesta 2018 eteenpäin. Allianssimallin mukaisesta toiminnasta Nodeonilla onkin erinomaista kokemusta jo Suomen ensimmäisestä allianssimallilla toteutetusta mittavasta tiehankkeesta Tampereen rantatunnelissa.

Nodeonin suunnittelutoimeksiantojen sisältö eri vaiheissa on sisältänyt mm. seuraavia tehtäviä:

  • Liikenteenhallinnan ja LVIS-ohjausjärjestelmien suunnittelu (järjestelmäsuunnittelu, automaatiosuunnittelu)
  • Tunneleiden sähkösuunnittelu (20 kV, 400 V, kaapelireitit/johtotiet, instrumentointi)
  • Tunneleiden turvajärjestelmäsuunnittelu (paloilmoitin-, hätäpuhelin-, rikosilmoitin-, kuulutusjärjestelmä sekä turva- ja evakuointivalaistus)
  • Järjestelmäintegraatiosuunnittelu (järjestelmien väliset rajapinnat)
  • Tie- ja katuvalaistuksen sähkösuunnittelu

Pinterest
Referenssin infoboxi
Nodeon logo

Tiedot

Lisätietoja

Yritysprofiili Nodeon kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Projektinhallinta
Tuotanto
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Dokumenttien hallinta
Integraatiot
It-infrapalvelut
It-omaisuuden hallinta
Tietoliikennepalvelut
Tietoturva

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT
Julkishallinto
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Rakentaminen

Teknologia

CAD

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Laitteet
Sidosryhmä
Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Nodeon kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Nodeon - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Nodeon - Muita referenssejä

Nodeon - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia