Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

VRJ:llä kehitetään liiketoimintaa nopean kasvun keskellä – Jydacom-järjestelmät käytössä

ReferenssiRakentamisen monipuolinen asiantuntija VRJ on EVRYn pitkäaikainen asiakas, joka käyttää toimintansa tehostamiseen Jydacomin tuotannonhallinnan, taloushallinnon, palkanlaskennan ja sopimushallinnan järjestelmiä.

VRJ-konserni on kasvanut voimakkaasti viimeisen kymmenen vuoden aikana lukuisten yrityskauppojen ja orgaanisen kasvun myötä.

”Tällä hetkellä meillä keskitytään ydinbisnekseen, kehitetään toimintaa ja tehostetaan prosesseja”, kertoo VRJ-konsernin hallinto- ja kehitysjohtaja Tero Venäläinen.

”Kasvu on ollut nopeaa ja toki vielä halutaan myös kasvaa, mutta nyt keskitymme ensisijaisesti kannattavuuden parantamiseen ja rakenteiden kunnostamiseen. Tietojärjestelmien kehittäminen kuuluu osana tähän työhön – toimintoja pyritään tehostamaan ja lisäämään esimerkiksi automatiikkaa taustalle hyvien järjestelmien avulla”, jatkaa Tero.

VRJ on perheyritys, jonka juuret ovat 80-luvun Oulussa, missä Järvenpään veljekset perustivat viherrakentamiseen keskittyvän yrityksen. Nykyisin VRJ:llä on monipuolista toimintaa laajalti ympäri Suomea: yritys on keskittynyt infra- ja ympäristörakentamiseen, linja- ja toimitilasaneeraukseen sekä silta- ja betonirakentamiseen. Palveluihin kuuluvat myös kunnossapito, asfaltointi ja maa-ainesmyynti. Viimeisimpänä palvelukonseptia on kehitetty edelleen hankkimalla taimien tukkukauppaan erikoistunut Harviala Oy.

VRJ-konserniin kuuluvat VRJ Pohjois-Suomi Oy, VRJ Etelä-Suomi Oy, VRJ Länsi-Suomi Oy, Oulun piharakennus Oy ja aiemmin mainittu Harviala Oy. VRJ:llä työskentelee noin 400 henkilöä ja liikevaihto on ylittänyt 100 miljoonan euron.

Järjestelmän tunteminen helpottaa liiketoiminnan kehittämistä


Tero Venäläinen kertoo, että hän tuntee VRJ:llä käytössä olevan Jydacom-järjestelmän erittäin hyvin, koska on ollut alusta lähtien ohjelmistojen käyttöönotossa ja määrittelyssä: ”Helpottaa kehittämistä todella paljon, kun tietää kunnolla, miten järjestelmä toimii ja mikä asia vaikuttaa mihinkin.” Tero tuntee sekä tuotantopuolta että taloutta ja niiden vaikutuksia toisiinsa, sillä hänen vastuullaan VRJ:llä on tällä hetkellä kehittämisen lisäksi myös taloushallinto.

VRJ Etelä-Suomella on ollut käytössä Jydacomin tuotannonhallinnan järjestelmä pitkään. Järjestelmä mahdollistaa hankkeiden tehokkaan ja tarkan hallinnan littera-, kustannuslaji- ja tapahtumatasolla. Tällä hetkellä käytössä on uusin Jydacom Tuotannonhallinta Plus, jonka tuotekehityksessä Tero Venäläinen on ollut aktiivinen EVRYn suuntaan. Uusista, hyvistä toiminnallisuuksista hän nostaa esiin erityisesti jaksotetun ennusteen, joka on VRJ:n tyyppiselle, kausiluonteista projektityötä tekevälle yritykselle erittäin tarpeellinen.

”Jatkossa haluamme panostaa hankintapuoleen. Hankinnan järjestelmän tulee toimia hyvin yhteen tarjouslaskennan järjestelmän kanssa. Jydacom Hankinta onkin erittäin mielenkiintoinen”, kertoo Venäläinen. Lisäksi Jydacom Hankinta toimii hyvin yhteen EVRYn toimittaman Jydacom Tarjouslaskennan kanssa. ”Sopimusten osaltahan meillä tiedot lähtevät jo esimerkiksi verottajalle suoraan Jydacom-järjestelmästä. Hankinta olisi siihen hyvä jatke. Kehitettävää riittää, mutta kaikki aikanaan”, summaa Tero.

Taloushallinnossa tiedettävä, mistä raha tulee ja minne se menee

Taloushallinnon osalta Tero Venäläinen muistelee vuotta 2011, kun hän tuli itse VRJ:lle töihin: ”Ensimmäinen vuosi meni kuin sumussa, kun ei saatu silloisesta taloushallinnon järjestelmästä VRJ Etelä-Suomen liiketoiminnalle olennaisia projektikohtaisia tulosteita. Ei tiedetty, mistä raha tulee ja minne se menee. Onneksi saatiin jo seuraavana vuonna käyttöön Jydacom-taloushallinnon järjestelmä, jolla lukujen ja tietojen hallinnointi toimii, koska järjestelmä palvelee urakointityyppistä liiketoimintaa.”

”Projektinomaiseen liiketoimintaan liittyy litterakohtaiset ennustamiset ja urakkalaskennat. Laskujen ja tuntien kohdistaminen oikealle litteralle on tärkeää. Muuten katoaa pohja pois”, kertoo Tero.

VRJ:llä laajaa osaamista - ja hyvää yhteistyötä EVRYn kanssa

VRJ:n ammattilaiset ovat saaneet kiitosta ja kunniaa infra- ja ympäristörakentamisen saralla. VRJ Etelä-Suomi Oy:n rakentama Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Kirjastopuisto palkittiin valmistuessaan vuonna 2017 Vuoden Ympäristötekona. Hanke sisälsi kaikkea sitä, mitä ympäristörakentaminen tänä päivänä on: maarakentamista, kunnallisteknisiä töitä, viherrakentamista, puistorakentamista jne. ”Hanke oli vaativa, mutta meiltä VRJ:ltä löytyy tarvittavaa laaja-alaista osaamista juuri tällaisiin projekteihin”, kertoo Tero Venäläinen yrityksensä osaamisesta.

VRJ:n tyyppisessä yrityksessä on rakennusalan mukaisesti monimutkainen palkanlaskenta; koska henkilöstöä on paljon ja heillä on laajaa osaamista eri alueilta, kuuluvat työntekijät monen eri työehtosopimuksen piiriin. Tämä vaatii myös palkanlaskentaohjelmalta paljon. Yrityksessä käytössä olevaa Jydacom Palkat -ohjelmaa Venäläinen kiitteleekin lyhyen ytimekkäästi: ”Meillä on ollut Jydacom palkanlaskennassa jo muutama vuosi – ja onhan se kunnon järjestelmä.”

Yhteistyötä EVRYn kanssa VRJ-konsernin hallinto- ja kehitysjohtaja Tero Venäläinen kuvailee toimivaksi ja hyväksi. ”Käymme asioita säännöllisesti yhdessä läpi. Olemme myös VRJ:ltä antaneet kehitysehdotuksia ja monia hyviä ideoita on viety Jydacom-tuotteiden kehityslistallekin - aina, kun on ollut tarpeellista. Yhteistyömme on toiminut hyvin.”

Suosittelija:

"Onneksi saatiin Jydacom-taloushallinnon järjestelmä, jolla lukujen ja tietojen hallinnointi toimii, koska järjestelmä palvelee urakointityyppistä liiketoimintaa.” ”Käymme asioita säännöllisesti yhdessä läpi. Olemme myös VRJ:ltä antaneet kehitysehdotuksia ja monia hyviä ideoita on viety Jydacom-tuotteiden kehityslistallekin - aina, kun on ollut tarpeellista. Yhteistyömme on toiminut hyvin.”

Tero Venäläinen, hallinto- ja kehitysjohtaja, VRJ-konserni

Pinterest
Referenssin infoboxi
EVRY logo

Tiedot

Tilaaja: VRJ-konserni
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Hannu Mäkimattila, liiketoimintajohtaja, Construction, EVRY Finland Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili EVRY kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta
Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP
Tuotanto

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Rakentaminen

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Jydacom

Siirry yrityksen profiiliin EVRY kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

EVRY - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

EVRY - Muita referenssejä

EVRY - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia