Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

VPN-yhteydet tarpeettomiksi ja helpompaa etätyötä

ReferenssiDaymore ja Loviisa ovat tehneet yhteistyötä jo pari vuotta. Haastattelimme Loviisan kaupungin tietohallintopäällikkö Marko Perttilää ja kyselimme hänen mielipiteitään tehdyistä ratkaisuista ja yhteistyössä. 

Citrix-ratkaisu teki VPN-yhteyksistä tarpeettomia

Loviisan kaupunki on aktiivinen Citrix-käyttäjä. Pari vuotta sitten lääkäripalveluiden käyttämä Pegasos-sovellus kohtasi haasteita VPN-yhteyksien kanssa. Laite- ja käyttöjärjestelmäkanta oli sellainen, että VPN-yhteydet eivät enää toimineet kunnolla. Ratkaisuksi löytyi Citrix Cloud ja Virtual Apps and Desktops Service, siten että resurssit on julkaistu omasta konesalista.

Pegasos-pilotista on päästy paljon eteenpäin. Citrixiä on otettu laajemmin käyttöön; mm. VDI-työasemia sekä hallinnon että terveyspalveluiden käyttöön.

Toimivat työkalut etätöille

Loviisan kaupunki otti käyttöön Citrix-pohjaisen etäkäyttötyöpöydän terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön sekä hallinnon työntekijöille – erityisesti etätyötarpeen tukemiseksi. Eri ratkaisut on tehty samalla konseptilla. Verkkoarkkitehtuurista johtuen käyttäjäryhmät ovat eriytetty, mutta ratkaisut on toteutettu samoilla työkaluilla. Molempia ratkaisuja hallinnoidaan Citrix Cloudin kautta samalla mekanismilla, eli ne ovat ylläpidon kannalta yhtenäisiä, mutta kuitenkin räätälöityjä käyttäjäryhmien tarpeen mukaan.

Citrix lisenssit jakautuvat kolmeen käyttötapaukseen. Suurin osa on aktiivisessa käytössä, mutta käyttöoikeuksia on tarpeen mukaan käytettävissä laajemmin. Keväällä laaja siirtyminen etätöihin on vaikuttanut selvästi käyttöasteeseen. Käyttäjäpalautetta on saatu runsaasti ja suurin osa käyttäjistä suorastaan kiljui riemusta kun saivat virtuaalityöpöydät käyttöönsä. Ei tarvinnut enää huolehtia oman koneen asetuksista, ohjelmistoista tai VPN-yhteyksistä.

Loviisalle isompi etätyörysäys oli helppo, koska olemassa olevia ratkaisuja vain laajennettiin isommalle käyttäjäryhmälle.

Pegasoksen kanssa kuitenkin kävi versioiden ketjuuntumisesta ja alustojen Windows-versioiden yhteensopimattomuudesta johtuva ongelma, jonka seurauksena Pegasos-sovellus oli hetken poissa käytöstä. Daymore tuli kiireen vilkkaa hätiin, infrastruktuuri päivitettiin ja käytiin koko järjestelmä yksityiskohtaisesti läpi. Näin varmistettiin, että kyseistä ongelmaa ei enää pääse ilmenemään. Hienoa oli, että Pegasosta pystyttiin kuitenkin käyttämään virtuaalityöpöytien avulla. 

Mitä Loviisan kaupunki aikoo seuraavaksi tehdä?

– Olemme tietohallinnossa olleet erittäin tyytyväisiä kehitykseen. Käyttäjien työnteko on helpottunut ja ylläpito on paljon mutkattomampaa. Seuraava isompi kehityskohde on tietoturvan parannus ja MFA:n käyttöönotto, joka on jo suunniteltu ja aikataulutettu, kertoo Loviisan kaupungin tietohallintopäällikkö Marko Perttilä. – Meillä ei ole ollut suurempia tietoturvaongelmia, mutta mitä moninaisempia kalasteluyrityksiä on ollut sähköpostien kautta tapahtuvaa tilitietojen urkkimista. Olemme reagoineet näihin seurannalla ja tietyillä työkaluilla, mutta monivaiheinen kirjautuminen parantaa tietoturvaa merkittävästi, jatkaa Perttilä.

– Olemme tutkineet ja suunnitellet Citrixin laajempaa käyttöönottoa mm. Thin clientien osalta, esimerkiksi kirjaston yhteiskäyttökoneille. Ennen kuin pandemian myötä jouduttiin priorisoimaan toimintoja, olimme jo miettineet aihioita ja identifioineet käyttökeissejä, kertoo Perttilä. – Meillä on nyt hyvin aikaa suunnitella uusia mahdollisuuksia, jotka saamme sitten nopeasti käyttöön, kun palaudumme normaaliin.

Daymore-Loviisa yhteistyö– Se mikä erityisesti nousee esiin Daymoren kanssa työskennellessä on asiantuntemus ja ratkaisukyky. He ymmärtävät asiakkaan ongelmat syvällisesti ja osaavat ottaa heti oikeat työkalut käyttöön. Hienoa yhteistyössä on se, että autetaan ja koulutetaan asiakasta käyttöönotoissa ja varsinaisessa käytössä. Meillä on tiivis yhteistyö, ja kehitämme ja teemme yhdessä, kertoo Perttilä. – Varsinkin sellaisissa tapauksissa, kun on tarvetta esimerkiksi häiriötilanteiden selvittämiseen tai muuhun ongelmaan, apu löytyy nopeasti nimenomaan kovan osaamisen, ketterän toiminnan ja ratkaisuhakuisuuden myötä. Daymoren kanssa on mukava tehdä yhteistyötä, kehuu Perttilä.

– Projektimme ovat olleet kohtalaisen haastavia ja monimutkaisia. Käymme jatkuvasti keskustelua ja olemme kehittäneet alustaa ja viimeisimpänä projektina laajensimme etäkäyttökeisseihin. Olemme jo miettineet kolmea erillistä, selkeää kehitysprojektia yhteistyössä Daymoren kanssa, kertoo Perttilä.

– Daymorelta löytyy erityisen hyvät työkalut ongelmanratkaisuun, erityisesti etäkäyttöongelmissa, mitkä ovat nyt kaikille erittäin ajankohtaisia, jatkaa Perttilä. – Suosittelen hyvillä mielin Daymoren työkalupakkia ja heitä partnerina Citrix-ratkaisujen toteuttamiseen.

Olemme Daymorella tyytyväisiä, että pystymme tuottamaan asiakkaillemme ne toimivimmat ratkaisut. Olemme panostaneet paljon jatkuvaan sparraamiseen asiakkaidemme kanssa ja on hieno huomata, että tapamme toimia on asiakkaillemme toimiva ratkaisu.

Suosittelija:

"Daymorelta löytyy erityisen hyvät työkalut ongelmanratkaisuun, erityisesti etäkäyttöongelmissa, mitkä ovat nyt kaikille erittäin ajankohtaisia. Suosittelen hyvillä mielin Daymoren työkalupakkia ja heitä partnerina Citrix-ratkaisujen toteuttamiseen."

Marko Perttilä

Pinterest
Referenssin infoboxi
Daymore Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Loviisan kaupunki
Ajankohta: 2018 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Maija Neenberg

Lisätietoja

Yritysprofiili Daymore kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

It-infrapalvelut
Pilvipalvelut / SaaS
Tietoturva

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Omat tagit

Citrix
Citrix Solution Adviser Gold
Citrix workspace
lisensointi
käyttöoikeudet

Siirry yrityksen profiiliin Daymore kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Daymore - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Daymore - Muita referenssejä

Daymore - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia