Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Vitamiinikeskus automatisoi myyntiään ohjelmistorobotilla

ReferenssiSuomen Vitamiinikeskus on kuopiolainen laadukkaiden vitamiinien ja ravintolisien myyntiin erikoistunut palveluyritys. Vitamiinikeskuksella on vahva arvopohja, joka ohjaa kaikkea yrityksen toimintaa. Kotimaisuus, tuotteiden turvallisuus ja alkuperä sekä toimiva palvelu ovat toiminnan peruspilareita.

Ohjelmistorobotti hankittiin parantamaan erilaisten myyntiprosessien sujuvuutta ja antamaan yrittäjä Henri Tauriaiselle keskeytyksetöntä työtä sekä vapautunutta aikaa. Vapautunut aika keskitetään entistäkin paremman asiakaskokemuksen luomiseen ja yrittäjän omaan hyvinvointiin. 

Ohjelmistorobotiikan hankinta palveluna oli helppoa

Henri kertoo, että ohjelmistorobotiikka on ollut aikaisemmin tuttua lähinnä terminä mutta mahdollisuudet omassa liiketoiminnassa olivat kartoittamatta. 

- Löysin Rajobitin LinkedInista ja lähestyin yrityksen yhteyshenkilöä. Sovimme maksuttoman kartoituksen, jossa yhdessä tarkastelimme Vitamiinikeskuksen liiketoimintaa ja automaation sopivuutta siihen. Vakuutuin kuulemastani ja palvelun helppoudesta, joten päätimme antaa ohjelmistorobotiikalle mahdollisuuden.

Automaatio kehitettiin myyntiin ja markkinointiin

Maksuttoman alkukartoituksen jälkeen automatisoitava prosessi selkeytyi. Ohjelmistorobotti hankittiin käsittelemään puhelinmyynnin soittolistaa. Robotti erottelee listasta tehokkaasti erilaisia kontakteja markkinoinnin käyttöön ja pitää listat ajan tasalla.

- Robotti osaa poistaa listoista esimerkiksi asiakkaat, jotka ovat jo tilanneet tuotteita. Nykyisin lähetän asiakaslista-Excelin robotille, joka tekee puolestani nämä tylsät manuaaliset työvaiheet eli poistaa listasta em. asiakastapaukset. Prosessin lopuksi robotti palauttaa listan takaisin myyntiin ja markkinointiin. Tämä digikollegani tekee työt ainakin puolet minua nopeammin, Henri kertoo.

Robotti siis tehostaa myyntiä ja vapauttaa Henrin aikaa. Vapautuneen ajan yrittäjä voi nyt käyttää asiakkaiden tarpeiden täyttämiseen entistä tehokkaammin. 

Enemmän unta ja keskeytyksetöntä aikaa perheen kanssa

Ennen robottia Henrin oli usein keskeytettävä oma tekeminen yllättäen ilmaantuneen työtehtävän vuoksi. Tehtävät edellyttivät välitöntä reagointia tietokoneella. Kestoltaan tehtävät eivät olleet pitkiä mutta jatkuvat keskeytykset veivät pohjaa läsnäololta oman perheen kanssa. Usein Henri joutui keskeyttämään myös työpalaverinsa:

- Nyt kun ohjelmistorobotti tekee nämä hommat puolestani, minun ei tarvitse olla koko aikaa tavoitettavissa. Tämä tuo mielenrauhaa ja mahdollisuuden keskittyä täysillä tärkeimpään eli perheeseen ja hyvinvointiin. Robotin ansiosta saan nukkua aamuisinkin pitempään, kun robotti tekee listat valmiiksi. 

Asiakasportaali oiva kanava robotin kehittämiseen

Rajobitin kumppani saa robotin lisäksi käyttöönsä asiakasportaalin, jonka kautta voi tarkastella käytössä olevien robottien ajankäyttöä kuukausittain, tilata uusia robotteja ja tehdä tukipyyntöjä. Vitamiinikeskus on käyttänyt portaalia myös olemassa olevan robotin kehittämiseen. 

- Jos Excel ei mene robotille läpi, lähetän viestiä portaalin kautta. Tämän jälkeen minun ei tarvitse tehdä käytännössä mitään. Rajobitin asiakaspalvelijat reagoivat hyvin nopeasti viestiin ja selvittävät, mikä Excelissä on eri tavalla kuin normaalisti. Sitten Rajobitin RPA-kehittäjät tekevät robottiin muokkauksia, jotta robotti oppii lukemaan Excelin erilaista mallia.

Sokerina kakun päällä: robotilta onnistuu jopa lomatuuraus

Ohjelmistorobotiikan TOP3-hyötyihin Henri listaa sen, ettei hänen tarvitse enää opettaa myyntilistan kokoamisen käytäntöjä lomasijaiselle.

 

- Tämän melko yksinkertaisenkin työtehtävän opettamiseen tuuraajalle kuluu yllättävän paljon aikaa. Nyt kun robotti hoitaa homman, minulla säästyy kokonaan kyseisen työtehtävän perehdyttämiseen käytetty aika. 

Roboteille on tilausta

Vitamiinikeskukselle on rakentumassa jo uusia robotteja. Tauriainen arvelee, että tulevaisuudessa robottien apua tarvitaan entisestään:

- Ohjelmistorobotiikan käyttöönotto on ollut helppoa Rajobitin kanssa. Tai no, robotin kehityksessä oli aluksi hieman jonoa mutta sehän kuuluu asiaan. Tämä vain kertoo siitä, että roboteille on tilausta ja tarve. Palvelu on hyvää. Nyt meille on tulossa uusia ohjelmistorobotteja. Suosittelen lämpimästi Rajobitin palvelua.

Suosittelija:

Nyt kun ohjelmistorobotti tekee hommat puolestani, minun ei tarvitse olla koko aikaa tavoitettavissa. Tämä tuo mielenrauhaa ja mahdollisuuden keskittyä täysillä tärkeimpään eli perheeseen ja hyvinvointiin. Robotin ansiosta saan nukkua aamuisinkin pitempään, kun robotti tekee listat valmiiksi. Suosittelen lämpimästi Rajobitin palvelua.

Henri Tauriainen, yrittäjä, Suomen Vitamiinikeskus

Pinterest
Referenssin infoboxi
Rajobit Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Vitamiinikeskus, Luontaistuotteiden vähittäiskaupp
Ajankohta: 2021 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Henri Tauriainen, yrittäjä

Lisätietoja

Yritysprofiili Rajobit kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Markkinointi
Myynti
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Ohjelmistorobotiikka

Toimialakokemus

Hotelli, matkailu ja ravitsemus
Kauppa

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Vuokratyövoima

Siirry yrityksen profiiliin Rajobit kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Rajobit - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Rajobit - Muita referenssejä

Rajobit - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia