Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

VisitVaasa.fi - Suomen paras verkkosivusto vuonna 2020

ReferenssiUudistimme VisitVaasa.fi-sivuston vuosien 2018 ja 2019 aikana projektissa, jossa Vaasan seudun neljän eri organisaation sivustoa yhdistettiin yhdeksi kokonaisuudeksi Vaasa.fi. VisitVaasa.fi löytyy siis omana kokonaisuutenaan Vaasa.fi/koe-ja-nae -osiosta, joten toteutus on siinä mielessä tavallisista kaupunkien matkailusivustoista poikkeava. Vaasan seudun uuden verkkosivuston toteutuneina tavoitteina olivat:

  • hakukoneystävällisyys
  • erinomainen käytettävyys ja sisältöjen löydettävyys
  • saavutettavuus ja mobiiliystävällisyys
  • helppo ylläpito
  • seudun tunnettuuden lisääminen ja kävijämäärän kasvattaminen
  • yhteiseen palveluun sitoutuminen ja päällekkäisen tekemisen karsiminen

Toteutimme VisitVaasa.fi -sivuston yhteistyössä Vaasan kaupungin, VASEKin, Vaasan seudun matkailu Oy:n, Merenkurkun maailmanperintö ry:n ja Solita Oy:n kanssa. Julkisen kilpailutuksen kautta käynnistyneessä uudistusprojektissa vastasimme sivuston visuaalisesta  ja käyttöliittymäsuunnittelusta, teknisestä suunnittelusta ja toteutuksesta, laadunvarmistuksesta ja julkaisuun liittyvistä palveluista.

Vaasan matkailusivustosta vuoden 2020 paras verkkosivusto

Vuoden 2020 FWA Grand Prix’n voittaja on VisitVaasa.fi. Sivusto on tuomariston mukaan osoittanut vahvuutensa kaikilla osa-alueilla ja kuten edellä on mainittu, se on osa Vaasa.fi -WordPress -verkkopalvelua. Vaasa.fi -verkkosivusto kertoo yhtä aikaa persoonallisesta Vaasan kaupungista ja maailmanluokan vierailukohteesta.

VisitVaasa.fi on saanut kehuja muun muassa siitä, että se yhdistää taidokkaasti yhteen tiedolla palvelemisen ja kiinnostuksen herättämisen. Vaasan seudulle vierailua harkitseva saa sivustolta vastaukset kaikkiin keskeisiin kysymyksiin, mikä kasvattaa matkailijan halua päästä mahdollisimman pian Vaasaan. Sen lisäksi sivuston tekninen ylivertaisuus on ollut merkittävässä roolissa, kun FWA on valintaa vuoden parhaasta verkkosivustosta tehnyt. Tarkemmat perustelut löytyvät FWA:n sivuilta.

Vuoden 2020 Grand Prix’n lisäksi VisitVaasa.fi -verkkosivusto voitti myös palkinnot seuraavissa kategorioissa:

  • paras kuvitus
  • paras tekninen toteutus
  • paras käyttöliittymäsuunnittelu 

Lyhyesti: VisitVaasa.fi -toteutuksen sisältö ja tärkeimmät toiminnallisuudet

Toteutuksen keskeisessä roolissa oli koko Vaasa.fi-sivuston kattava hakutoiminnallisuus. Uudistettuun hakuun tuotiin erilaisia suositteluja sekä usein etsittyä tietoa, joten haku eriytettiin kokonaan omalle hakusivulleen, jossa hakutoiminnallisuus tapahtuu. Visit Vaasan sivuston ja loppukäyttäjän kannalta koko sivuston kattava haku on hyödyllinen, kun se tarjoaa matkailuun liittyviä hakutuloksia ja suositteluja käyttäjän ollessa vaikkapa Vaasa.fi-etusivulla.

Mobiilikäytettävyys ja sivuston saavutettavuus huomioitiin tarkasti jo suunnitteluvaiheesta lähtien. Molemmat ovat tärkeässä roolissa myös Visit Vaasan sivustolla, kun turistit voivat käyttää sivustoa esimerkiksi mobiililaitteella suorassa auringonpaisteessa. Sivusto on toteutettu WCAG 2.1 -kriteereihin pohjautuen saavutettavuuden AA-tasolle ja saavutettavuuden tason on auditoinut Eficode.

Visit Vaasan sivustolta löytyy muun muassa kattava ja helppokäyttöinen lista luontoreiteistä, monipuolinen atkiviteettihaku ja saavutettava toteutus mainoskarusellista, jossa muun muassa hotellit voivat mainostaa majoituksiaan. 

Tutustu tarkemmin Vaasan seudun sivustokokonaisuuteen.

Lue uutinen: Suomen paras verkkosivusto 2020 on VisitVaasa.fi

Seuraa Geniemiä somessa:

LinkedIn

Facebook

Instagram

Suosittelija:

Tämä on hieno osoitus yhteistyön voimasta. Projektin takana on valtava työmäärä, kun yritimme pohtia kuinka sivusto palvelisi parhaalla mahdollisella tavalla sekä matkailijoita, että seudun asukkaita. Lopputuloksena on onnistunut kokonaisuus, josta tieto löytyy helposti, saavutettavuus on huomioitu ja joka edesauttaa kaikkia mukana olleita osapuolia.

Max Jansson, toimitusjohtaja, Visit Vaasa

Pinterest
Referenssin infoboxi
Hion Digital Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Visit Vaasa
Ajankohta: 2018 - 2019
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Jussi Rajamäki / Sales Lead

Lisätietoja

Yritysprofiili Hion Digital kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta
Tuotanto

Erikoisosaaminen

Graafinen suunnittelu
Ketterät menetelmät
Käyttäjähallinta
Käyttöliittymäsuunnittelu
Sisällönhallinta
Webkehitys

Toimialakokemus

Julkishallinto

Teknologia

WordPress

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Suomen paras verkkosivusto 2020

Siirry yrityksen profiiliin Hion Digital kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Hion Digital - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Hion Digital - Muita referenssejä

Hion Digital - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia