Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Virta-sovellukset sähköautoilijoille

ReferenssiVirta on sähköautojen latauspalvelu, jonka asiakkaat voivat käyttää Virta-mobiilisovellusta löytääkseen ja varatakseen latauspisteen sähköautoilleen. Virran asiakkaat voivat myös helposti maksaa sähköauton latauksen mobiilisovelluksella Suomessa ja myös tietyillä euroopan markkinoilla.

Keväällä 2015 Virta etsi aktiivisesti uutta ohjelmistokehityksen alihankkijaa, joka voisi ottaa hoitoonsa Virran mobiilisovellusten jatkokehityksen. Oivanilla me koimme, että voisimme olla Virralle erittäin hyvä kehityskumppani, erityisesti huomioiden monivuotisen kokemuksemme paikkatietoon perustuvien palveluiden toteuttamisesta, mukaan lukien Suomen parhaaksi mobiilisovellukseksi valittu Spot Digger sekä Tiloja.fi-toimitilahakupalvelu.

Yhteistyömme aloitettiin toteuttamalla ensin pieniä teknisiä päivityksiä Virran Windows Phone -sovellukseen ja onnistuneen koejakson jälkeen IWA otti vastattavakseen Virran iOS-, Android- ja Windows Phone -sovellusten jatkuvan kehityksen. Kehitystyötä tehtiin iteratiivisesti ketterin menetelmin ja projektinhallinnassa apuvälineinä käytimme suosittuja Slack- ja Trello-viestintäpalveluita.

Laajemmat kehitystyöt, joista esimerkkinä Virta iOS -sovelluksen täydellinen uudistaminen, toteutimme omina itsenäisinä kehitysprojekteinaan, antaen Virralle selvän näkyvyyden Oivanin tekemän ohjelmistokehityksen virstanpylväisiin. Sovelluksen täysin uusia ominaisuuksia oli muun muassa tuki kansainväliselle eRoamingille.

Virta iOS -sovelluksen uudistamisprojektissa tehtiin kovasti töitä sovelluksen käyttökokemuksen yksinkertaistamiseksi. Samalla sovellukseen lisättiin uusia avainominaisuuksia, esimerkiksi mahdollisuuden arvostella latauspisteitä. Projektin aikana sovelluksen koodipohja vaihdettiin aiemman kehittäjän valitsemasta Xamarin-hybriditeknologiasta Applen Swift 2.0 -ohjelmointikieleen. Tämän lisäksi yksi kehitystyön fokusalueista oli sovelluksen käyttökokemuksen keskiössä olevan karttanäkymän optimointi.

“Työskentely Oivanin kanssa on ollut helppoa ja tuottanut meille erinomaisia tuloksia. Valitsemamme liiketoiminta-alue muuttuu nopeasti ja tarvitsimme partneriksemme ohjelmistokehitysyhtiön, joka voi toimia kanssamme ketterästi jatkuvasti muuttuvassa ympäristössä. Meille oli myös tärkeää että Virta-mobiilisovellusten taso saadaan maailman parhaimmistoon ja paikkatietopalvelut toimivat jouhevasti. Oivan on osoittautunut hyväksi partneriksi meille ja he ovat auttaneet meitä merkittävästi liiketoiminnassamme”, kertoo Jussi Ahtikari, Virran tekninen johtaja.

“IWA:lla me rakastamme projekteja, jotka liittyvät tärkeisiin ja merkittäviin ilmiöihin. Virran missio tehdä sähköautojen lataamisesta mahdollisimman helppoa tukee suurempaa maailmanlaajuista tavoitetta fossiilipolttoaineiden käytön vähentämisessä. Me myös arvostamme Virran halua keskittyä käyttäkokemukseen, josta esimerkkinä ovat muun muassa lukuisat sähköautoajelut Virran tiimin kanssa päästäksemme testaamaan sovelluksemme toimivuutta oikeissa olosuhteissa. Kun olin ensimmäistä kertaa ladannut sähköautoa hyytävässä räntäsateessa, ymmärsin konkreettisesti, että sovellusten yksinkertaisuus ja nopeus ovat avaimia loistavaan käyttökokemukseen”, kuvaa Rami Korhonen, Oivanin toimitusjohtaja.

Suosittelija:

Työskentely Oivanin kanssa on ollut helppoa ja tuottanut meille erinomaisia tuloksia. Valitsemamme liiketoiminta-alue muuttuu nopeasti ja tarvitsimme partneriksemme ohjelmistokehitysyhtiön, joka voi toimia kanssamme ketterästi jatkuvasti muuttuvassa ympäristössä. Meille oli myös tärkeää että Virta-mobiilisovellusten taso saadaan maailman parhaimmistoon ja paikkatietopalvelut toimivat jouhevasti. Oivan on osoittautunut hyväksi partneriksi meille ja he ovat auttaneet meitä merkittävästi liiketoiminnassamme.

Jussi Ahtikari

Pinterest
Referenssin infoboxi
Oivan logo

Tiedot

Tilaaja: Liikennevirta Oy
Ajankohta: 2015 - 2018
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Jussi Ahtikari

Lisätietoja

Yritysprofiili Oivan kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Hankinta
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Tuotanto
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Graafinen suunnittelu
Käyttöliittymäsuunnittelu
Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Telekommunikaatio

Teknologia

iOS

Tarjonnan tyyppi

Koulutus
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Helsinki
Iwa Labs
Thaimaa

Siirry yrityksen profiiliin Oivan kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Oivan - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Oivan - Muita referenssejä

Oivan - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia