logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Viron valtionhallinnon palvelut digiaikaan

ReferenssiViroa pidetään monessa mielessä edelläkävijänä, eikä syyttä. Viro on tehnyt sen, mitä esimerkiksi Suomessa on yritetty tehdä jo vuosia siinä onnistumatta. Viro on siirtänyt verkkoon julkisen sektorin palveluita suuressa mittakaavassa aina äänestyksestä kansalaisten itsepalveluun.

Innovatiivisia verkkopalveluita päivittäiseen asiointiin


Virolaiset ovat tottuneita innovatiivisten verkkopalveluiden käyttäjiä ja verkossa voidaan hoitaa muun muassa vaalit, verot, poliisia vaativat asiat, terveydenhoito, pankki- ja kouluasiat. Melkein 90% virolaisista omistaa henkilökortin, joka toimii paitsi matkustusdokumenttina EU:n sisällä, myös luotettavana tunnistautumisavaimena melkein mihin tahansa sähköiseen palveluun Virossa.

Noin 90% kaikista veroilmoituksista tehdään verkossa. Uuden yrityksen perustaminen onnistuu maksimissaan 18 minuutissa - myös verkossa. Edellisissä parlamenttivaaleissa 24,3% kaikista äänistä annettiin verkossa.

Virolaiset ovat tekemisissä valtion kanssa päivittäin verkon välityksellä, joten oli korkea aika päivittää valtion hallinnoimat palvelut modernimpiin vaihtoehtoihin. Wunder valittiin tekniseksi toimittajaksi tukemaan digitaalista vuorovaikutusta valtion ja virolaisten välillä. Yhdessä toteutimme Viron hallitukselle ja ministeriöille laajan palveluportaalin, jonka tarkoituksena oli yhtenäistää julkisen sektorin toimintoja ja yksinkertaistaa palveluprosesseja.

Tavoitteet uudistuksen takana

Vuonna 2012 Viron valtioneuvosto kokosi yhteen edustajia ministeriöistä päättämään suunnitellun Viron valtion palveluportaalin ulkoasusta ja tarpeista. Tavoitteena oli luoda keskenään saman henkisiä ja samalla tavalla toimivia verkkopalveluita valtiolle, valtioneuvostolle ja 11 ministeriölle, jotta yhtenäinen verkkopalveluportaali olisi mahdollista toteuttaa.

Oli tärkeää palvella kansalaisia entistä paremmin verkossa ja varmistaa, että haluttu tieto on kaikkien saavutettavissa. Yhtenäisen palveluportaalin kautta haluttiin myös kustannussäästöjä käyttökoulutuksissa, hallinnoinnissa ja ylläpidossa.

Tekninen toteutus


Wunder toteutti Drupalilla monistettavan ja uudelleenkäytettävän alustan verkkopalveluportaalin pohjaksi. Yksi alusta sisälsi lukuisia eri sivustoja, jotka keskustelivat saumattomasti keskenään ja keräsivät tietoa pääsivustolle (valitsus.ee).

Sivustot tehtiin täysin responsiiviseksi, jotta palvelukokemus olisi mahdollisimman joustavaa ajasta, paikasta ja käytettävästä päätelaitteesta riippumatta. Oli myös tärkeää, että palvelun sisällöntuotanto ja hallinta oli mahdollisimman intuitiivinen ja helppokäyttöinen.

Palvelun betaversio julkaistiin joulukuussa 2013 ja luovutettiin testaukseen sisäisille ja ulkoisille käyttäjille. Palvelua paranneltiin käyttäjien kokemusten perusteella ja ensimmäiset uudet sivustot julkaistiin uudistetulle alustalle keväällä 2014.

Uudistuksen jälkeen lukuisat muut julkisen sektorin yksiköt ovat osoittaneet kiinnostustaan palvelukokonaisuutta kohtaan. Tällä hetkellä toteutamme peräti kahta keskitettyä verkkopalveluportaalia yhdessä muiden toimijoiden kanssa ministeriöille ja valtioneuvostolle toteutettuun palvelukokonaisuuteen perustuen.

Drupal on Viron julkisella sektorilla tunnetuin avoimen lähdekoodin sisällönhallintajärjestelmä.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Wunder

Tiedot

Tilaaja: Viron valtiohallinto

Lisätietoja

Wunder:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Viestintä

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Ketterät menetelmät
Sisällönhallinta
Webkehitys

Toimialakokemus

Julkishallinto

Teknologia

Open source
Drupal
Julkaisujärjestelmä CMS

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Wunder kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Wunder - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Wunder - Muita referenssejä

Wunder - Muita bloggauksia

Siirry Wunder kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Drone-olympialaiset järjestetään syyskuussa Suomessa
Top 6 internet-trendit 2019 by Mary Meeker
Digiarvoa 2019-kilpailussa etsitään ideoita Suomen digitaalisen tulevaisuuden rakentamiseksi

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia