Viking Maltin sähköinen viljakauppapaikka BARBIN käyttöön ensimmäisenä Suomessa

Viking Malt, yhdessä Cinia Solutions Oy:n ja saksalaisen ERP-toimittajansa Point Informationsverarbeitung und Consulting GmbH:n kanssa on rakentanut Suomeen ensimmäisen sähköisen viljakauppapaikan, jonka käyttöönotto alkaa asteittain syyskuun alussa.

Barbin-järjestelmä mahdollistaa viljelysopimusten teon ja viljan hintakiinnitykset sekä kuluvalle että tuleville satokausille sähköisesti sekä toimii mallastamon viljan hankinnan ja sopimusviljelijöiden välisenä tiedon siirtokanavana mm. ennakkonäytetietojen, kippiaikojen sekä vastaanotettujen kuormien kilojen ja laatutietojen osalta. Sopimusvahvistukset sekä mm. muutokset viljan hintanoteerauksissa välitetään tiedoksi suoraan viljelijöiden kännyköihin.

Ottamalla käyttöön nykyaikaisia tiedonsiirtovälineitä, Viking Malt tehostaa tiedonkulkua sopimusviljelijöidensä kanssa sekä nousee modernien viljakauppatapojen edelläkävijäksi Suomessa sekä myöhemmässä vaiheessa myös muissa Viking Maltin maissa. Viljakauppatoimintojen digitalisoinnin myötä kotimaisen mallasteollisuuden tavoite on parantaa suomalaisen mallasohraketjun tehokkuutta ja olla suomalaisen mallasohran viljelijän toimivin yhteistyökumppani myös tulevaisuudessa.


Viking Malt on Pohjois-Euroopan johtava panimoteollisuuden mallastoimittaja ja yksi johtavista erikoismaltaan valmistajista. Konsernin emoyhtiö, Viking Malt Oy, on yksityinen suomalainen yritys, jonka omistaa Polttimo Oy (62,5%) ja Lantmännen ek för (37,5 %). Pääkonttori sijaitsee Lahdessa ja toimintaa on Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Puolassa ja Liettuassa. Viking Malt -konsernin liikevaihto on noin 220 MEUR. Konsernin kotimarkkinat ovat Itämeren alueella ja yhtiöllä on vankka jalansija vienti-markkinoilla Euroopan ulkopuolella mm. Aasiassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Afrikassa.

Suosittelija:

Sanna Kivelä, Hankintapäällikkö

Referenssi Viking Maltin sähköinen viljakauppapaikka BARBIN käyttöön ensimmäisenä Suomessa
Tilaaja: Viking Malt Oy
Ajankohta:2016 -
Toimittajan yhteyshenkilö:
Petri Mähönen
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Tuotekehitys ja suunnittelu
Ohjelmistokehitys
Webkehitys
Open source
Java
Linux
Prosessiteollisuus
Raaka-aineet ja energia
Toteutustyö
Kauppapaikka digitalisointi liiketoiminnan digitalisointi Digitalisaatio asiakaskohtaamisten digitalisaatio digitalization
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Asiakaskokemukset paljastivat Suomen parhaat ohjelmistotalot asiakkaille
Kymmenen verkkosovellusta kolmessa vuodessa - Altia ja Wunder löysivät ketterän kehityksen kulmakivet
Verkkokaupan perustaminen - Jatkuva kehittäminen on avain verkkokaupan kasvuun ja kannattavuuteen