Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Viisi vinkkiä sujuvaan etätyöskentelyyn

BloggausViimeisen reilun vuoden aikana etätyöt ovat tulleet tutuiksi monelle. Meillä Invencolla etätyöt eivät ole uusi asia, koska etänä on tehty töitä jo kauan ennen Covid-tilannetta. Etätyöskentely ja samalla vapaus ja vastuu omasta tekemisestä ovat olleet yksi kulmakivi jo Invencon perustamisesta lähtien 15 vuotta sitten ja ne ovat osa ”Invenco Way” ‑työskentelytapaa.

Menneen vuoden aikana monet yritykset ovat joutuneet olosuhteiden pakosta muuttamaan käytäntöjään ja etätyöstä on tullut uusi “normaali”.

Etätyöskentely voidaan kokea hyvin eri tavalla. Siinä missä se yhdelle tuo esimerkiksi kaivattua joustavuutta omaan arkeen, saattaa toinen ahdistua tästä kovastikin.

Kokosimme Invencon kokeneilta ”etätyökonsulteilta” muutamia vinkkejä, joilla saa parannettua omaa etätyökokemusta.

 

Vinkki 1. Laita aamurutiinit kuntoon

Etätöiden aloittamista ja työmoodiin pääsemistä helpottaa, jos hoidat aamulla rutiinit kuntoon. Miten teit asiat aikaisemmin, kun sinun piti olla paikan päällä jossain? Tee samoin myös nyt. Kävitkö suihkussa ja laitoit työvaatteet päälle? Tee sama myös nyt. Ehkä kävelit tai pyöräilit toimistolle? Ota vaikka lyhyt aamukävely, jotta saat ajatukset heräteltyä ja aivot toimimaan. Aamurutiinien hoitaminen auttaa työmoodiin pääsemisessä.

 

Vinkki 2. Rytmitä päivät

Tee itsellesi selkeä aikataulu, milloin aloitat työt ja milloin lopetat. Älä jää töiden jälkeen roikkumaan koneelle, vaan sulje se ja tee jotain aivan muuta. Muista myös pitää lounastauko sekä yksi tai kaksi pientä kahvitaukoa työpäivän aikana. Laita nämä kalenteriin, jotta myös muistat pitää ne. Tekee hyvää aivoille ja itsellesi, kun hetkeksi irtaudut työstä ja osaat erotella työpäivän vapaa-ajasta.

 

Vinkki 3. Suunnittele päivän tehtävät ja työt

Listaa itsellesi ylös työpäivän alussa 1 — 3 asiaa, jotka haluat tänään saada aikaiseksi ja aikatauluta ne vaikka kalenteri voi täyttyä Teams ‑palavereista. Näin huomaat, että saat asioita oikeasti tehtyä ja vietyä eteenpäin, mikä on jo itsessään palkitsevaa. Lisäksi voit myös helpommin kertoa muille, mitä olet saanut aikaiseksi.

 

Vinkki 4. Osallistu työyhteisön toimintaan ja tapaa ihmisiä

Virtuaalisestikin voi pitää etäkahvitaukoja tai pieniä jutteluhetkiä kollegoiden kanssa. Laittakaa vaikka koko tiimille kutsu etäkahvitaukoon, jolloin oikeasti keskityt vain kollegoiden kanssa jutusteluun tai ota työksesi soittaa ja kysellä vaikka yhden työkaverin kuulumisia kerran viikossa. Nykyvälineillä kolleega on yhtä lähellä kuin lähin näppis tai hiiri. Yritä myös tavata työn ulkopuolella tuttuja, mikäli se on mahdollista tehdä turvallisesti.

 

Vinkki 5. Kytke pois slack, sähköposti, teams jne. notifikaatit puhelimesta ja nauti hiljaisuudesta vapaa-ajalla

Pääset paremmin irti työmoodista ja palautumaan vapaa-ajalla, kun puhelin ei koko ajan pärise tai ilmoita uusista sähköposteista ja viesteistä. Vaikka töitä tehdäänkin etänä, ei se tarkoita, että kaikkien pitää olla saavutettavissa vuorokauden ympäri, ja tuskin sitä kukaan odottaakaan sinulta.

Kaikkia yllämainittuja asioita ei tietenkään tarvitse ottaa kerralla käyttöön, mutta pikkuhiljaa ja sinulle itse parhaiten sopivalla tavalla.

Jos sinuakin kiinnostaa etätyöskentely mukavassa työyhteisössä, ole meihin yhteydessä rekrytointi@invenco.fi. Meillä pääset tekemään mm. Planning & Analytics-konsultointia, Data Engineer sekä pilviarkkitehdin tehtäviä sekä ohjelmistokehitystä.

Pinterest
Invenco Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Invenco kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Erikoisosaaminen

Analytiikka

Teknologia

IBM
Microsoft
Oracle

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

IT-rekrytointi

Siirry yrityksen profiiliin Invenco kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Invenco - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Invenco - Muita referenssejä

Invenco - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia