Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Viimeinen sammuttaa valot

BloggausOlen hyvin innoissani, koska voin nyt julkisesti kertoa, että marraskuun alusta Aition kaikki IT-järjestelmät toimitetaan hyödyntäen pilvipalveluita kuten AWS eli Amazon Web Services!

Olemme aina halunneet palvella asiakkaitamme kokonaisvaltaisesti ja toimittaa ratkaisumme “avaimet käteen” palveluna, jolloin asiakas voi keskittyä omaan ydinliiketoimintaansa. Tietojärjestelmä vaatii aina alustan toimiakseen, ja jotta voimme tarjota kokonaisvaltaista palvelua, tarjoamme asiakkaillemme myös palvelinympäristöt ja huolehdimme niiden turvallisuudesta, toiminnasta ja ylläpidosta. 

Tähän asti olemme käyttäneet pääasiassa omia palvelinlaitteitamme Keski-Suomessa sijaitsevasta konesalista käsin virtualisointia hyödyntäen. Marraskuun alkupuolella olemme siirtäneet viimeisetkin palvelut pilveen ja luovumme kokonaan omasta konesalistamme.

Miksi siirryimme pilveen?

Muutoksen taustalla on keskittyminen omassa tekemisessä entistä enemmän siihen mitä parhaiten osaamme: ratkaisujen tuottaminen asiakkaillemme räätälöityjen ohjelmistojen ja tietojärjestelmien muodossa.

Hankimme jatkossa ensisijaisesti palveluina niin tietokannat kuin Docker-ympäristöt sen sijaan, että itse hallinnoisimme ja ylläpitäisimme virtuaalikoneita raudasta puhumattakaan. Tämä antaa meille mahdollisuuden keskittyä täysin lisäarvon tuottamiseen asiakkaillemme.

Uusi toimintatapa mahdollistaa ketteryyden. Pystymme entistäkin helpommin automatisoimaan toistuvia toimenpiteitä sekä hyödyntämään ohjelmistokehityksessä hyväksi havaittuja menetelmiä myös infrastruktuurin muutoshallinnassa. Lisäksi voimme jatkossa entistä helpommin tehdä kokeiluja, jotka onnistuessaan voivat suoraan laajentua isonkin joukon käyttöön. Valmiiksi mietityt menetelmät uusien sovellusten julkaisuun nopeuttavat palveluiden saamista käyttöön merkittävästi. Asiantuntijamme saavat nyt keskittyä entistä paremmin mielenkiintoiseen tekemiseen.

Myös kulurakenne skaalautuu jatkossa paremmin. Maksamme ainoastaan käytössä olevasta kapasiteetista eikä meidän tarvitse tehdä investointeja, joissa pitää yrittää ennakoida tulevaa kasvua. Lisäksi palveluita käyttämällä säästämme omaa työaikaa ja tätä kautta nostamme omaa tuottavuutta. 

Kaikille asiakkaille pilvipalvelut eivät toki ole vaihtoehto. Tarvittaessa toimitamme toteuttamamme järjestelmän edelleen mielellämme myös asiakkaan omaan laitesaliin. Meillä on myös kumppaninamme paikallinen operaattori, jonka kanssa toiminta on meille tuttua ja jota hyödynnämme silloin, kun pilvipalvelu ei ole vaihtoehto.

Miten muutos tapahtui?

Omassa työssämme olemme jo pitkään käyttäneet pilvipalveluita kuten G Suite ja Slack, mutta nyt myös kaikki tuottamamme palvelut toimitetaan pilvialustoilta.

Siirtyminen pilvipalveluihin ei tapahtunut hetkessä tai itsestään, vaan se vaati paljon valmistelua ja esityötä. Olemme jo useamman vuoden ajan valmistelleet siirtoa, keränneet tietoa, kouluttaneet henkilöstöä sekä kartoittaneet parhaita käytäntöjä pilviympäristössä toimimiseen. 

Kun viimein siirryimme suunnitelmista tekoihin, oli eteneminen nopeaa, sillä suunnitelmat oli hiottu viimeistä piirtoa myöten valmiiksi. Osa järjestelmistä siirrettiin sellaisenaan, kun taas joidenkin kohdalla siirryttiin samalla virtuaalikoneista Dockeriin. Asiakkaillemme siirtymä ei näkynyt muutoin, kuin ennakkoon tiedotettuna, lyhyenä käyttökatkona.

Viimeinen sammuttaa valot

Olemme innoissamme uusien mahdollisuuksien edessä ja on mahtavaa päästä tarjoamaan näitä mahdollisuuksia myös asiakkaillemme! Viimeisen siirtyneen virtuaalipalvelimen myötä voimme sammuttaa, ei valot, vaan virran viimeisestäkin omasta palvelinlaitteesta. 

Joko teidän palvelunne ovat pilvessä? Haluatko kuulla lisää? Laita viestiä tai soita ja jutellaan, miten voimme olla avuksi!

--

Thomas Raehalme on Aitio Finland Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja. Hänen pitkä tausta teknologian parissa auttaa ymmärtämään digitalisaation tarjoamia mahdollisuuksia liiketoiminnan kehittämisessä.

Aitio Finland Oy on vuonna 2007 perustettu ohjelmistotalo Jyväskylässä. Aition asiantuntijat auttavat asiakkaita ottamaan digitalisaatiosta kaiken irti hyödyntäen mm. moderneja teknologioita, karttoja ja paikkatietoa, keskitettyä käyttäjätunnistusta sekä pilvipalveluita.

Pinterest
Aitio Finland Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Aitio Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

pilvimigraatio

Siirry yrityksen profiiliin Aitio Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Aitio Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Aitio Finland - Muita referenssejä

Aitio Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia