Verohallinnon uusi vero.fi tuo tiedot ja palvelut helposti saataville

Solita uudisti Suomen tunnetuimman ja käytetyimmän julkishallinnon palvelun eli Vero.fi:n yhdessä Verohallinnon kanssa. Uudistuksessa panostettiin erityisesti asiakaslähtöisyyteen ja saavutettavuuteen. Tarvittavat tiedot löytyvät nyt palvelusta helposti sen ohjatessa niin kansalaiset kuin yritysasiakkaatkin mutkattomasti Verohallinnon sähköisiin asiointipalveluihin.

Verohallinto halusi uudistaa verkkopalvelunsa palvelemaan asiakkaita niin, että he löytävät tarvitsemansa tiedon ja palvelut helposti ja voivat hoitaa asiansa verkossa nopeasti ja mutkattomasti. Tavoitteena oli myös tehostaa suuren sisältömäärän tuotantoa ja hallintaa. Hankkeen myötä palvelun visuaalinen ilme, käyttöliittymä ja toiminnallisuudet uudistuivat ja palvelu siirrettiin Episerver-teknologia-alustalle.

Asiakas palvelun keskiössä

Kilpailutuksessa Verohallinnon kumppaniksi uudistushankkeeseen valittiin Solita. Työ käynnistyi palvelun suunnittelulla niin käyttäjien, sisältöjen kuin arkkitehtuurin ja rajapintojen osalta. Lähtökohtana olivat ennen kaikkea asiakkaiden tarpeet ja tavoite sujuvampaan asiointiin. Henkilö- ja yrityskäyttäjät hakevat tietoa usein satunnaisemmin johonkin tiettyyn tarpeeseen, ja tätä pyrittiin helpottamaan uusilla asiakastilannelähtöisillä tietosivuilla, joilta vastaus etsittyyn kysymykseen löytyisi mahdollisimman vaivattomasti. Koska sivustolla on paljon sisältöä, hakutoiminnallisuuden parantamiseen kiinnitettiin erityistä huomiota.

Tiedot ja palvelut löytyvät helposti

Uudistuksen myötä asiakkaiden on entistä helpompi löytää tarvitsemansa tiedot. Niin henkilö- kuin yritysasiakkaille keskeisimmät palvelut ovat sivustolla helposti saatavilla. Uudistuksessa vero.fi sai uuden visuaalisen ilmeen ja hakukoneen. Vero.fi:n sisällöistä, ohjeista ja muista teksteistä suurin osa on säilynyt ennallaan, mutta uudessa palvelussa ne ovat selkeämmin esillä.

Palvelun toteutuksessa huomioitiin myös uusi EU-direktiivi julkisen sektorin toimijoiden verkkosivujen ja mobiilisovellusten saavutettavuudesta. Solitan asiantuntijat paneutuivat saavutettavuuteen ja auttoivat Verohallintoa tekemään päätökset saavutettavuuden tasosta.

Tiivis yhteistyö tuotti erinomaiset tulokset

Tehdyssä vero.fi -uudistuksessa onnistuttiin yhteistyössä erinomaisesti ja palvelu on toiminut julkaisun jälkeen luotettavasti. Onnistumisen takana ovat Solitan ihmiset.

Vero.fi:n kokonaisuudistukseen sisältyivät käyttöliittymäratkaisut ja toiminnallisuudet, visuaalinen ilme, suunnittelu, määrittely ja toteutus, sisällön migraatio, rajapinnat kansallista palveluväylää varten sekä käyttäjien koulutus.

Tulokset

  • Vero.fi-sivuston kokonaisuudistus
  • Tarvittavat tiedot ja palvelut asiakkaille helpommin saatavilla
  • Sujuvampaa ja nopeampaa asiointia verkossa
  • Tehokkaampi sisällöntuotanto

Suosittelija:

”Projektitiimi on ollut aivan uskomaton. Jokainen tiimin jäsen on ollut todella sitoutunut. Olette olleet aivan jäätävän ammattitaitoisia ja teihin on voinut joka käänteessä luottaa. Lyhyellä briiffillä ollaan saatu asiat aina hoidettua ja eteenpäin eli ollaan ymmärretty toisiamme tosi hyvin ja meillä on ollut koko ajan selvä yhteinen suunta. Ja teillä on ollut kunnianhimon taso todella korkealla eli olette ehdottaneet aina vain parempia ratkaisuja, kun mitä olemme edes osanneet pyytää.”

Seniha Cihangir, Verkkoviestintäpäällikkö

Referenssi Verohallinnon uusi vero.fi tuo tiedot ja palvelut helposti saataville
Tilaaja: Verohallinto
Toimittajan yhteyshenkilö:
Lauri Helenius
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Asiakaspalvelu
Viestintä
Graafinen suunnittelu
Sisällönhallinta
Webkehitys
Episerver
Julkishallinto
Koulutus
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Digitaalisen palvelun kehitys vaatii tilaajan osallistamista
Asiakaskokemukset paljastivat Suomen parhaat ohjelmistotalot asiakkaille
Kymmenen verkkosovellusta kolmessa vuodessa - Altia ja Wunder löysivät ketterän kehityksen kulmakivet