Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Verohallinnon uusi vero.fi tuo tiedot ja palvelut helposti saataville

ReferenssiSolita uudisti Suomen tunnetuimman ja käytetyimmän julkishallinnon palvelun eli Vero.fi:n yhdessä Verohallinnon kanssa. Uudistuksessa panostettiin erityisesti asiakaslähtöisyyteen ja saavutettavuuteen. Tarvittavat tiedot löytyvät nyt palvelusta helposti sen ohjatessa niin kansalaiset kuin yritysasiakkaatkin mutkattomasti Verohallinnon sähköisiin asiointipalveluihin.

Verohallinto halusi uudistaa verkkopalvelunsa palvelemaan asiakkaita niin, että he löytävät tarvitsemansa tiedon ja palvelut helposti ja voivat hoitaa asiansa verkossa nopeasti ja mutkattomasti. Tavoitteena oli myös tehostaa suuren sisältömäärän tuotantoa ja hallintaa. Hankkeen myötä palvelun visuaalinen ilme, käyttöliittymä ja toiminnallisuudet uudistuivat ja palvelu siirrettiin Episerver-teknologia-alustalle.

Asiakas palvelun keskiössä

Kilpailutuksessa Verohallinnon kumppaniksi uudistushankkeeseen valittiin Solita. Työ käynnistyi palvelun suunnittelulla niin käyttäjien, sisältöjen kuin arkkitehtuurin ja rajapintojen osalta. Lähtökohtana olivat ennen kaikkea asiakkaiden tarpeet ja tavoite sujuvampaan asiointiin. Henkilö- ja yrityskäyttäjät hakevat tietoa usein satunnaisemmin johonkin tiettyyn tarpeeseen, ja tätä pyrittiin helpottamaan uusilla asiakastilannelähtöisillä tietosivuilla, joilta vastaus etsittyyn kysymykseen löytyisi mahdollisimman vaivattomasti. Koska sivustolla on paljon sisältöä, hakutoiminnallisuuden parantamiseen kiinnitettiin erityistä huomiota.

Tiedot ja palvelut löytyvät helposti

Uudistuksen myötä asiakkaiden on entistä helpompi löytää tarvitsemansa tiedot. Niin henkilö- kuin yritysasiakkaille keskeisimmät palvelut ovat sivustolla helposti saatavilla. Uudistuksessa vero.fi sai uuden visuaalisen ilmeen ja hakukoneen. Vero.fi:n sisällöistä, ohjeista ja muista teksteistä suurin osa on säilynyt ennallaan, mutta uudessa palvelussa ne ovat selkeämmin esillä.

Palvelun toteutuksessa huomioitiin myös uusi EU-direktiivi julkisen sektorin toimijoiden verkkosivujen ja mobiilisovellusten saavutettavuudesta. Solitan asiantuntijat paneutuivat saavutettavuuteen ja auttoivat Verohallintoa tekemään päätökset saavutettavuuden tasosta.

Tiivis yhteistyö tuotti erinomaiset tulokset

Tehdyssä vero.fi -uudistuksessa onnistuttiin yhteistyössä erinomaisesti ja palvelu on toiminut julkaisun jälkeen luotettavasti. Onnistumisen takana ovat Solitan ihmiset.

Vero.fi:n kokonaisuudistukseen sisältyivät käyttöliittymäratkaisut ja toiminnallisuudet, visuaalinen ilme, suunnittelu, määrittely ja toteutus, sisällön migraatio, rajapinnat kansallista palveluväylää varten sekä käyttäjien koulutus.

Tulokset

  • Vero.fi-sivuston kokonaisuudistus
  • Tarvittavat tiedot ja palvelut asiakkaille helpommin saatavilla
  • Sujuvampaa ja nopeampaa asiointia verkossa
  • Tehokkaampi sisällöntuotanto

Suosittelija:

”Projektitiimi on ollut aivan uskomaton. Jokainen tiimin jäsen on ollut todella sitoutunut. Olette olleet aivan jäätävän ammattitaitoisia ja teihin on voinut joka käänteessä luottaa. Lyhyellä briiffillä ollaan saatu asiat aina hoidettua ja eteenpäin eli ollaan ymmärretty toisiamme tosi hyvin ja meillä on ollut koko ajan selvä yhteinen suunta. Ja teillä on ollut kunnianhimon taso todella korkealla eli olette ehdottaneet aina vain parempia ratkaisuja, kun mitä olemme edes osanneet pyytää.”

Seniha Cihangir, Verkkoviestintäpäällikkö

Pinterest
Referenssin infoboxi
Solita Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Verohallinto
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Lauri Helenius

Lisätietoja

Yritysprofiili Solita kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Viestintä

Erikoisosaaminen

Graafinen suunnittelu
Sisällönhallinta
Webkehitys

Toimialakokemus

Julkishallinto

Teknologia

Episerver

Tarjonnan tyyppi

Koulutus
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin Solita kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Solita - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Solita - Muita referenssejä

Solita - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia