Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Verkkopalvelu-uudistuksella kävijämäärät huimaan nousuun

ReferenssiAtria on yksi johtavista ruoka-alan yrityksistä niin Pohjoismaissa, Baltian alueella kuin Venäjällä. Atrialla on useita eri kohderyhmille suunnattuja verkkopalvelukokonaisuuksia kuluttajista sijoittajiin ja lihantuottajiin. Konsernin verkkopalvelujen uudistaminen on mittava urakka, joka aloitettiin kuluttajille suunnatuista verkkopalveluista. Toteutimme uuden Atria.fi-kuluttajapalvelun, jossa Atrian tuote- ja reseptivalikoima on aiempaa paremmin kuluttajien saatavilla. Uusien sisältöjen myötä myös verkkopalvelun kävijämäärät nousivat huimasti.

Kansainvälisen yhtiön menestys rakentuu kolmen kivijalan varaan: ihmisten, ruoan ja perinteiden. Atrian brändilupauksen mukaisesti uudella verkkopalvelulla haluttiin välittää kuluttajille tietoa ruuan vastuullisuudesta sekä suomalaisesta ja laadukkaasta alkuperästä.


Palvelun sisältöjä lähdettiin rakentamaan vahvasti ruokareseptien ja tuotetietojen ympärille. Runsas kuvien käyttö ja videoiden hyödyntäminen houkuttelevat sisältöjen jakamiseen, ja sitouttaa kuluttajia palveluun.

Tavoitteena vaivaton sisällöntuotanto


Edellisen kerran Atrian verkkopalvelut olivat kokeneet perusteellisen uudistuksen jo useita vuosia sitten. Verkkopalvelujen alusta ja tekniikka olivat vanhentuneita, eivätkä sivustot taipuneet mobiilikäyttöön. Hakukoneoptimoinnissakin oli puutteita, ja sisällöntuotanto vanhalla alustalla oli haasteellista.

Uusien sivustojen tuli toimia kaikissa päätelaitteissa, ja olla helposti muokattavissa. Tärkeää oli myös hakukonelöydettävyys.

Eri julkaisujärjestelmävaihtoehdoista uusien verkkopalvelujen alustaksi valittiin Episerver. Se skaalautuu hyvin erityyppisten verkkopalvelujen rakentamiseen ja mahdollistaa vaivattoman sisällöntuotannon.

Projekti valmiiksi ennätysvauhtia


Atrian verkkopalvelujen kehitysprojektiin haettiin kumppania, jolla on vahvat näytöt laajoista verkkopalveluhankkeista sekä kokemusta vaativista Episerver-projekteista. Yhteistyökumppaniksi lukuisten ehdokkaiden joukosta Atria valitsi Solitan.

Kuluttajille suunnatun verkkopalvelun toteutusprojekti polkaistiin käyntiin haasteellisimmasta osiosta, eli tuotetieto-, resepti- ja kuluttajapalauteintegraatioiden määrittelyllä ja toteutuksella. Projekti käynnistyi kesäkuussa 2015, ja jo elokuussa integraatiot oli tehty, minkä jälkeen päästiin sisällöntuotannon sivupohjien toteutukseen. Uusi verkkopalvelu Atria.fi oli valmis julkaistavaksi 1. lokakuuta. Kaikkinensa toteutukseen meni kolme kuukautta pois lukien heinäkuun kesäloma.

Projektin jouhevaa etenemistä avittivat yritysten samanlaiset toimintamallit. Mitään turhaa tai ylimääräistä ei tehty, vaan valittiin tapa, mikä toimi parhaiten laadusta tinkimättä.

Uusi verkkopalvelu otettu hyvin vastaan – kävijämäärät reilussa kasvussa

Kuluttajille suunnatut palvelut koottiin yhteen kotikokkaajien palveluksi, joka auttaa kuluttajaa onnistumaan ruuanlaitossa. Keskeisessä roolissa ovat ruokareseptit ja lihankäsittelyvinkit, jotka esitellään selkeästi opastavilla videoilla ja kuvasarjoilla. Myös tuotteiden alkuperä mm. tuottajaesittelyiden muodossa tuodaan hyvin esille.

Atrian kuluttajille suunnatun verkkopalvelun uudistusprojekti sujui päivälleen aikataulussa, ja lopputulos tyydyttää sekä Atriaa että kuluttajia. Verkkopalvelun kävijämäärät ovat nousseet huimasti, ja kuluttajilta on saatu paljon positiivista palautetta palvelun käytettävyydestä. Uusi verkkopalvelu taipuu hienosti myös markkinoinnin tarpeisiin kuten erilaisten kampanjoiden toteuttamiseen.

TULOKSET

  • Palvelu tukee markkinointia ja Atrian brändiä
  • Mahdollistaa sisältöjen vaivattoman julkaisun
  • Tarjoaa kuluttajille tarpeellisia vinkkejä, inspiraatiota ja ohjeita tuotteista ja ruuanlaitosta
  • Kannustavaa sisältöjen jakamiseen ja sitouttaa käyttäjiä palveluun
  • Kävijämäärät ovat kasvaneet
  • Yhtenäinen alusta eri verkkopalveluille
  • Uusi verkkopalvelu toimii myös älypuhelimella ja tableteilla

Suosittelija:

"Lopputulos oli sitä, mitä olimme projektin alussa määritelleet, ja yhteistyömme sujui erittäin hyvin. Nyt pääsemme tekemään aivan uudella tavalla jatkuvaa sisällöntuotantoa. Olemme erittäin tyytyväisiä, että solitalaiset jaksoivat haastaa meitä ja ehdottaa uusia näkemyksiä ja ratkaisuja läpi projektin."

Arja Yli-Kivistö, järjestelmäpäällikkö, Atria

Pinterest
Referenssin infoboxi
Solita Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Atria
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Sari Mäkelä

Lisätietoja

Yritysprofiili Solita kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Markkinointi
Tuotekehitys ja suunnittelu
Viestintä

Erikoisosaaminen

Graafinen suunnittelu
Integraatiot
Mobiilikehitys
Sisällönhallinta
Webkehitys

Toimialakokemus

Hotelli, matkailu ja ravitsemus

Teknologia

Episerver

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Atria

Siirry yrityksen profiiliin Solita kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Solita - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Solita - Muita referenssejä

Solita - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia