Verkkokaupan tavoitteena parempi kaupankäynnin kanava

"Murri Oy on vuonna 1990 perustettu luotettava, palveleva ja osaava kotimainen yritys, joka tuo maahan sähköisiä komponentteja tunnetuilta eurooppalaisilta valmistajilta suomalaisen teollisuuden tarpeisiin."

Verkkokaupan tavoitteena parempi kaupankäynnin kanava

Murri Oy lähti hakemaan liiketoiminnalleen parempaa kaupankäynnin kanavaa, uuden verkkokaupan muodossa. Verkkokaupparatkaisun tarkoitus oli siirtää nykyisiä asiakkaita verkkokaupan puolelle, varsinkin pienempien täydennystilausten suhteen. Luonnollisesti uusi verkkokauppa avaa mahdollisuuden löytää uusia potentiaalisia asiakkaita, jotka etsivät Murrin tuotteita ja palveluja.

Lemonsoft-integraatio tehostamaan verkkokaupan ylläpitoa

Verkkokauppa integroitiin Lemonsoft-varastonhallintajärjestelmään. Integraatio mahdollistaa tuotetietojen ja määrien automaattisen ylläpidon, ilman erillistä manuaalista työtä. Integraatio kertoo verkkokaupalle varastosaldojen ja tuotteiden saatavuuden reaaliaikaisen tiedon. Whitestone on kokenut saumattomien Lemonsoft-integraatioiden tekijä.

Verkkokauppa integroitiin myös Murri Oy:n käyttämään erp-toiminnanohjausjärjestelmään. Tällä tavoin saimme tuotua asiakasrekisterin uuteen verkkokauppaan tunnuksineen ja tilaushistorian kanssa. Vieraampien järjestelmien integraatiot aiheuttavat aina pieniä haasteita. Tässäkin tapauksessa saimme integraation toimimaan, kuten pitääkin.

Nykyaikainen verkkokauppa palvelee asiakkaita

Myös B2B-verkkokaupan tulisi palvella asiakkaita nykypäivän standardeilla. Murri Oy:ssä ymmärrettiin asia ja vanhasta tilausportaalista tehtiin moderni verkkokauppa. Muun muassa responsiivinen käyttöliittymä on asia, joihin kuluttajat ovat tottuneet joihin myös B2B puolen ostajat lukeutuvat. Olemme olleet Itewikin haastateltavina asiaan liittyen ja peräsimme B2B-puolen yrityksiltä aktivoitumista asiaan liittyen. On hienoa nähdä että verkkopalveluiden merkitys ymmärretään myös B2B-puolella.

Siirry Murrin verkkokauppaan. Tutustu Whitestonen verkkokaupparatkaisuihin.

Suosittelija:

Kurt Sibakov

Referenssi Verkkokaupan tavoitteena parempi kaupankäynnin kanava
Tilaaja: Murri Oy
Ajankohta:2017
Toimittajan yhteyshenkilö:
Peter de Jong
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Asiakkuudenhallinta CRM
Tuotanto
Verkkokaupparatkaisut
Graafinen suunnittelu
Integraatiot
Käyttäjähallinta
Käyttöliittymäsuunnittelu
Maksaminen
PHP
Julkaisujärjestelmä CMS
Kauppa
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
B2B-verkkokauppa lemonsoft
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Yliopiston pääsykokeet voi tehdä nyt etänä Online Proctoring -valvontajärjestelmällä
Perinteiset yritykset ja ohjelmistokehitystiimit testaavat ideoita innovaatiokilpailuissa
Digitaalinen oppiminen on kilpailukyvyn kannalta kriittinen osa liiketoimintastrategiaa