Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Vere Arvoverkko: Yrittäjyys ja miten siinä menestytään

Bloggaus


Sasu Laukkonen päätti jo kolmevuotiaana, että hänestä tulee joko kokki tai konserttipianisti. Nyt tämä monitaituri on vaikuttanut ravintola-alalla jo yli 22 vuotta.

Kokkaamisen ja ravintolakonseptoinnin lisäksi Laukkonen on muun muassa pitänyt pitopalvelua ja kokkikouluja sekä konsultoinut ja esiintynyt ympäri maailmaa. Laukkosen Suomessa luotsaamia ravintoloita on palkittu Michelin-suosituksilla ja tähdillä.

Laukkonen tunnetaan puhtaasta, käsityönä valmistetusta ruuasta. Tällä hetkellä hän pitää 20-paikkaista ravintola Oraa, joka tarjoilee elämyksiä asiakkailleen Helsingin Ullanlinnassa. Ravintola on erikoistunut moderniin skandinaaviseen kausiruokaan. Suuri osa ravintoloissa käytettävistä raaka-aineista on myös kasvatettu Laukkosen valvovan silmän alla.

Luovaa apua yrittäjille ja motivaatiota etsiville

Paitsi menestyvä ravintoloitsija, on Laukkonen myös suosittu puhuja sekä Suomessa että ulkomailla.

"Luennoiminen yli toimialarajojen on kasvattavaa ja inspiroivaa. Luentoja valmistellessani olen päässyt miettimään, miksi teen sitä mitä teen - juuri omalla tavallani. Puhun esimerkiksi motivaatiosta ja luovuudesta. Ne ovat aiheita, joita voi soveltaa ihan mille tahansa alalle", Laukkonen kertoo.
Myös yrittäjyydessä onnistuminen on aihe, jota Laukkosta pyydetään usein käsittelemään.

"Olen ollut ravintola-alan töissä monenlaisissa paikoissa yksityisistä yrityksistä ja suuriin ketjuravintoloihin. Jokaisesta kokemuksesta oppii ja jää jotain mukaan. Sovellan näistä kokemuksista johdettuja oivalluksia nykyisiin töihini."

Ravintola niin kuin perustajansa

Laukkosen resepti menestyneeseen ravintolaan on tunnelma, aitous ja rentous. Ja huolelliset esivalmistelut. Laukkonen kertoo, että yhtä kattausta valmistellaan 2-3 kertaa se aika, minkä itse serviisi kestää.

"Olen pyrkinyt tekemään asiakkaiden puolesta mahdollisimman hyviä päätöksiä. Luon heille viihtyisän ympäristön, jossa kaikki on toimivaa, tarkkaan harkittua ja ammattilaisten toteuttamaa. Laatu näkyy valaistuksessa, asiakaspalvelussa, musiikissa, sisustuksessa ja tietysti ruuassa. Töihin palkkaan vain ihmisiä, jotka ajattelevat asiakaspalvelusta samalla tavalla kuin minä. Meillä ollaan aitoja, rentoja ja läsnä asiakkaille. Rakennan kokonaisuutta, jollaisessa itselläni on mukava olla. Uniikkius tulee siitä, että työntekijät seuraavat palvelullaan minun visiotani, silti laittaen oman persoonansa peliin. Rentous tarttuu ja aito elämys jää asiakkaiden mieleen."

Käytännön asiakasymmärrystä

Laukkosen innostus on tarttuvaa. Hän on helposti lähestyttävä tyyppi, joka murtaa jään välittömällä tavallaan jutustella. Vilpittömyys ja suoruus ovatkin teemoja, jotka toistuvat hänen puheessaan.

"Asiakastilanteita on tasan niin monta kuin asiakkaita ja heidän tilanteitaan. Vaikka kuinka olisi kokemusta ja vaikka kuinka varautuisi kaikkeen mahdolliseen, ei silti koskaan ole varautunut tarpeeksi. Yllätyksen elementti pitää nöyränä. Uskallan sanoa suoraan, etten koskaan ole valmis. En myöskään pelkää kyseenalaistaa totuttuja tapoja tehdä: en omiani enkä muiden."

Kaipaatko neuvoja yrittäjyyteen, konseptointiin tai luovuuden ja kasvun rakentamiseen organisaatiossasi? Sasu Laukkosen innostava osaaminen on myös sinun yrityksesi käytössä Vere Arvoverkon kautta!

Pinterest
Vere Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Vere kotisivut

Siirry yrityksen profiiliin Vere kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Vere - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Vere - Muita referenssejä

Vere - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia