Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

VDC – Turvallinen pilvialusta Tromssan yliopistolle

Referenssi

Tulevaisuus on pilvessä

Laajentunut pilvipalveluiden käyttö vapauttaa Tromssan yliopiston IT-henkilöstön kallisarvoista aikaa. Innofactorin toimittama pilviratkaisu on turvallinen, joustava ja skaalautuva.

Tromssan yliopisto uudelleenorganisoi osan IT-toiminnoistaan sopeutuakseen paremmin moderniin digitaaliseen toimintaympäristöön.

"Olemme uudelleenorganisoineet IT-toimintomme melko perinpohjaisesti, ja avainasemassa on palvelukeskeisyys. Tätä varten loimme IT-osastollemme ohjenuoran, joka on suunniteltu erityisesti UiT:n kaltaisen koulutukseen, tutkimukseen ja viestintään keskittyneen instituution tarpeisiin", sanoo Roy Dragseth, joka johtaa Tromssan yliopiston IT-osaston Digital Basic Services -yksikköä.

IT-palveluiden siirtäminen pilviympäristöön on luonnollinen osa modernisointihanketta.

"Pilven kehittymisen myötä yliopistomme ei näe oman IT-infrastruktuurin omistamista kovinkaan tarpeellisena, minkä vuoksi olemme suunnitelleet sulkevamme ainakin yhden omista datakeskuksistamme. Vapautuneen tilan voisimme luovuttaa projektityön tarpeisiin. Tietokonehuoneet voisivat olla vaatimattomampia, sillä opiskelijat voivat tehokkailla tietokoneillaan käyttää monimutkaisiakin ohjelmistoja pilven kautta esimerkiksi lukusalista tai kotoa käsin."

Kitkaton pilvisiirtymä

Tromssan yliopisto siirtyi käyttämään Office 365 -ratkaisua muutama vuosi sitten, jotta sekä sähköpostiviestintä että dokumenttien jakaminen tapahtuisi pilvessä.

"Lisäksi käyttäjämme tarvitsevat räätälöityjä systeemejä analysoimista ja datan keräämistä varten. Perinteisellä alustalla emme voi luoda haluamaamme dynamiikkaa kyllin nopeasti, vaikka samaan aikaan meillä on painava vastuu tietoturvasta ja yksityisyydestä", Dragseth sanoo.

Innofactorin Virtual Data Center -ratkaisu (VDC) kattaa suuren osan Tromssan yliopiston resurssienkäytön hallinnan tarpeesta Microsoft Azuressa.

"VDC on turvallisempi ja joustavampi ratkaisu kuin mitä voisimme tarjota paikan päällä kampuksella. Innofactorilla on runsaasti kokemusta tältä alalta, joten meidän ei missään nimessä kannata lähteä keksimään pyörää uudestaan", Dragseth toteaa.

Innofactorin "Devops"-mentaliteetin myötä siirtymä pilveen oli kitkaton, ja räätälöidyn ratkaisun luomiseksi tarvittiin sujuvaa yhteistyötä. Microsoftin Cloud Adaptation Framework toimii Tromssan yliopistolle viitekehyksenä, jota noudattamalla päästään onnistuneeseen lopputulokseen.

"Datakeskus on riittävän turvallinen ja joustava, jotta voimme implementoida sinne käyttäjiemme tarvitsemia ratkaisuja."

Merkittävät kustannussäästöt

Yksi VDC-ratkaisun ominaisuuksista on organisaation resurssienkäytön seuraamista helpottava nimeämisstandardi.

"Kulujenhallinta on meille tärkeää, joten tarvitsemme rakenteeltaan laadukkaan ratkaisun. Fyysisen kapasiteetin suhteen VDC:ssä ei ole juurikaan rajoituksia. Lisäksi pilviratkaisut ovat joustavia ja skaalautuvia, minkä ansiosta voimme tarjota merkittävästi dynaamisempia palveluita", Dragseth sanoo.

"Uskomme, että ratkaisu on meille erittäin hyvä ja tuo merkittäviä kustannussäästöjä. Koronaviruskriisi on rohkaissut monia käyttäjiämme virtuaaliseen kanssakäymiseen Office 365 -ympäristössä, mikä kertoo siitä, että tulevaisuus on pilvessä."

Faktoja Tromssan yliopistosta

  • Maailman pohjoisin yliopisto, ja Norjan 10 yliopistosta kolmanneksi suurin.
  • Pohjois-Norjan suurin tutkimus- ja koulutusinstituutio 16 500 opiskelijallaan ja 3 600 työntekijällään.
  • Merkittävin toimija napaseudun ja pohjoisten alueiden tutkimuksen alalla.
  • Operatiivinen liikevaihto yli neljä miljardia Norjan kruunua vuonna 2019.
  • IT-osaston tavoitteena edistää digitalisaatio-osaamista antamalla opiskelijoille ja työntekijöille valmiudet hyödyntää digitaalisia välineitä koulutuksessa, tutkimuksessa ja viestinnässä.
  • IT-infrastruktuurialan yritys UNINETT myönsi Tromssan yliopiston IT-osastolle innovaatiopalkinnon vuonna 2019.

Suosittelija:

"VDC on turvallisempi ja joustavampi ratkaisu kuin mitä voisimme tarjota paikan päällä kampuksella."

Roy Dragseth

Pinterest
Referenssin infoboxi
Innofactor Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Tromssan yliopisto

Lisätietoja

Yritysprofiili Innofactor kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Laatu, turvallisuus ja ympäristö

Erikoisosaaminen

Pilvipalvelut / SaaS

Teknologia

Microsoft

Omat tagit

Microsoft Azure
Virtual Data Center

Siirry yrityksen profiiliin Innofactor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Innofactor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Innofactor - Muita referenssejä

Innofactor - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia