Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Varauduthan myös koronan jälkeiseen aikaan – Nyt on oikea hetki laittaa ohjelmistot kuntoon

BloggausElämme erikoisia aikoja. Kokeneemmatkin kollegat sanovat, etteivät ole koskaan kokenut mitään vastaavaa. Viimeksi kuulin toteamuksen 40 vuotta yrittäjänä toimineelta asiakkaaltani. Monet yritykset ovat kohdanneet täysin ennennäkemättömiä vaikeuksia, kun kysyntä on loppunut kuin seinään.

Vaikeinta on varmasti pienyrittäjillä, etenkin ravitsemus- ja matkailualalla. Toki kaikilla aloilla, joissa vaaditaan fyysistä läsnäoloa työpaikalla tai toisten ihmisten kohtaamista, on työn suorittaminen muuttunut mahdottomaksi tai ainakin erittäin haasteelliseksi. Liiketoimintaketjujen pituus kerrannaisvaikutuksineen konkretisoituu viimeistään nyt.

Onneksi IT-alalla on mahdollista työskennellä tehokkaasti, paikasta riippumatta. Etätyön mahdollistavat työkalut ja menetelmät ovat kehittyneet vuosien saatossa. Tältä osin korona ei päässyt yllättämään IT-alaa housut kintuissa. Etätyö on useimmissa IT-yrityksissä ollut normaalia jo pitkään. Niinpä etätyömoodin siirtyminen tapahtui koronan iskiessä melko kivuttomasti. Monella IT-ammattilaisella saattaa olla kotona jopa paremmat työskentelyolosuhteet kuin toimistolla. Työskentelytottumuksista riippuen etätyöpiste oli kotonakin valmis melko nopeasti.

> Katso kuvia teamitläisten etätyöpisteistä.

Ehkä suurin etätyön aiheuttama muutos, joka havainnollistui varsin konkreettisesti, oli sosiaalisten kontaktien väheneminen työkavereiden, asiakkaiden ja muiden yhteistyötahojen kanssa. Etätyö on monille työskentelytapana ok, mutta kokonaan yksin töiden tekeminen on sosiaalisten kontaktien puuttuessa paikoin haastavaa. Niinpä monissa yrityksissä on otettu käyttöön etäkahvit, jossa voidaan vaihtaa kuulumiset videoyhteyden avulla. Teamitilläkin aloitettiin iltapäivän etäkahvit.

Koronapandemian levitessä sekä Suomessa että muualla maailmassa on tärkeä muistaa, että elämä jatkuu myös koronan jälkeen. Suurimmalle osalle työikäisestä väestöstä, korona ei aiheuta hengenvaarallisia oireita. Koronan aiheuttama poikkeustila ja monenlaisen liiketoiminnan pysäytys, jäävät todennäköisesti vain muutaman kuukauden mittaiseksi.

Jotkut sanovat, ettei maailma ole koronapandemian jälkeen entisensä. Saamme varmasti uutta ajateltavaa sen suhteen, onko aiempi elämäntapa tarkoituksenmukainen ja paras mahdollinen. En kuitenkaan usko, että korona muuttaisi ihmisluonnetta kovinkaan paljoa. Ihminen on luonteeltaan rakentaja. Haluamme rakentaa uutta ja parempaa. Haluamme kilvoitella ja kilpailla toistemme kanssa. Aika pian pahimman pandemian hellitettyä elämä ja liiketoiminta palaavat entiselleen. Joku on jo veikannut, että liikkeelle lähtö pandemian jälkeen saattaa olla jopa räjähtävän nopea.

Onkin tärkeää alkaa valmistautua pandemian jälkeiseen aikaan. Kun normaali liiketoiminta ei ole vilkkaimmillaan, on hyvä käydä läpi kasaantuneet kehitystarpeet. Nyt on hyvä hetki investoida tarvittavien ja liiketoimintaa tukevien tietojärjestelmien ja ohjelmistojen hankintaan ja kehitykseen. Suunnitteilla olleet projektit kannattaa käynnistää ja jo aloitetut projektit viedä loppuun. Toki pitää katsoa paljonko IT- ja liiketoiminnankehitysbudjetissa on varaa, mutta jos suinkin mahdollista, projektit kannattaa ehdottomasti toteuttaa. Toimittajillakin saattaa nyt olla ylimääräistä kapasiteettia, jolloin projektien toteutus on tehokasta ja nopeaa. Ohjelmistoprojektien toteutus ei missään vaiheessa edellytä fyysistä läsnäoloa, vaan ohjelmistokehitysprojektit pystytään toteuttamaan tehokkaasti myös koronapandemian aikana.

Me Teamitissä olemme kiitollisia voidessamme palvella asiakkaitamme koronasta huolimatta, niin ohjelmistokehityksen, –testauksenverkkokauppojen ja AI-toteutusten alueella. Teamit työskentelee samalla asenteella ja teholla kuin ennen pandemiaa. Pidämme toisistamme ja työtehostamme huolta ja nautimme kevään saapumisesta. Tsemppiä kaikille!

Jussi Heikkilä | Toimitusjohtaja

> Lue lisää palveluistamme

https://teamit.fi/

Pinterest
Teamit logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Teamit kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Testaus ja laadunvarmistus
Ohjelmistokehitys
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen
Verkkokaupparatkaisut

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

teamteamit

Siirry yrityksen profiiliin Teamit kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Teamit - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Teamit - Muita referenssejä

Teamit - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia