Vapauta aikaa henkilökohtaisille kohtaamisille – Fingridin HR:ssä rutiinit hoitaa ohjelmistorobotti

Haaste


Knowitin esitellessä ohjelmistorobotiikan hyötyjä ja käyttökohteita, Fingridin HR-yksikössä tunnistettiin lukuisia manuaalisia työtehtäviä, jotka vaativat toistuvaa, rutiininomaista tietojen tarkistusta esimerkiksi Excel-taulukoista. Työajanseurantajärjestelmän lomatarkastukset ja ylityökirjausten oikeellisuustarkastukset todettiin erittäin toimiviksi ohjelmistorobotiikan käyttökohteiksi. Kyseiset tehtävät ovat olennainen osa palkkaprosessia, jonka ensisijaisina tavoitteina ovat prosessin nopeus ja virheettömyys.

Toteutus

Ohjelmistorobotiikka, RPA (Robotic Process Automation), tarkoittaa ohjelmistoratkaisuun pohjautuvaa konseptia, jonka avulla automatisoidaan määrämuotoisia tai rutiiniluonteisia toimistotyön tehtäviä. Fingridin pilottiprojektiksi valittiin edellä kuvatut palkkaprosessit, ja lisäksi ICT:n toivomuksesta pilotissa todennettiin UFT-työkalun soveltuvuus ohjelmistorobotiikkaan. Kyseinen työkalu on yleisesti käytössä toiminnallisuus- ja regressiotestauksessa.

Pilottiprojekti eteni kesälomista huolimatta nopeasti toteutukseen, jonka työvaiheet vaativat Knowitin tekniseltä RPA-asiantuntijalta kokeiluja ja testauksia erilaisten teknologioiden välillä HTML-XML-muunnoksen suhteen, sekä ohjelmointityötä robotin logiikan luomiseksi. Näin Fingridin HR-yksikön uusin tulokas, Tero Tiima, perehdytettiin muun muassa työaikalainsäädännön ylityösääntöihin.

Tulokset

”Tero Tiima on osoittanut tehokkuutensa vapauttamalla HR-henkilöstömme työaikaa tuottavaan tekemiseen ilman isoja ohjelmistoinvestointeja”, kiteyttää Tiina Miettinen, Fingrid Oyj:n henkilöstöstä ja viestinnästä vastaava johtaja. Ohjelmistorobotti tekee töitä väsymättä öisin. Robotin testiautomaatiota jäljittelevään logiikkaan on rakennettu virheentarkistuksia, jolloin työnteko ei tyssää pieniin virheisiin. Jos jotain muita ongelmia ilmenee, ajo pysähtyy ja Fingridin ICT:lle lähtee tästä automaattisesti viesti.

Fingridillä HR-yksikkö lähti ennakkoluulottomasti ja tuloksekkaasti pilotoimaan, ja on selvää ettei Tero Tiima tule jäämään tiimin ainoaksi robottityöntekijäksi. Kehitysmyönteisessä yhtiössä robotiikan kehittäminen on kirjattu yhtiön strategiaan, ja RPA on yksi vuoden 2018 painopistealueista.

”Knowitin tehokas liikkeellelähtö ja pilottiprojektin nopea toteutus mahdollisti sen, että asiakas pääsi pian jakamaan positiivisia kokemuksia organisaation sisällä ohjelmistorobotiikan hyödyistä”, toteaa Knowit Oy:n toimitusjohtaja Ville Särmälä.

Referenssin infoboxi
Referenssi
Tilaaja: Fingrid
Ajankohta:2017
Toimittajan yhteyshenkilö:
Tarja Rantala, Account Manager, Knowit Solutions, 040 5600 087
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
HR
Ohjelmistorobotiikka
Konsultointi
Toteutustyö
 
Pinterest

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Knowit Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Muita julkaisuja Knowit Oy:lta

Siirry Knowit Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Ohjelmistoalalla parhaiten tienaavat Helsingissä työskentelevät ammattilaiset
Apple on nyt biljoonan dollarin yritys
Teamit lupaa tuoda monikanavaisen myynnin kaikkien yritysten saataville

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia