Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Vantaan kaupunki luo parempaa elinympäristöä paikkatietopohjaisella järjestelmäkokonaisuudella

ReferenssiVantaa on Suomen neljänneksi suurin kaupunki, jossa on yli 233 000 asukasta. Sijainti valtakunnallisesti merkittävien väylien varrella ja edelleen kehittyvä raideliikenne sekä kansainvälinen Helsinki-Vantaan lentokenttä tekevät Vantaasta ainutlaatuisen. Lentokentän kainalossa sijaitsee myös Aviapolis – monipuolinen yritys- ja asuinalue, jonka kasvu on Suomen nopeinta.

Vantaa on edelläkävijä uuden teknologian käyttöönotossa. Kaupungin työntekijöillä on mahdollisuus tehdä työtään paikasta riippumatta pilvipalveluita hyödyntäen, ja kaupunki tarjoaa runsaasti sähköisiä palveluita myös asukkailleen.

MATTI-hanke sai alkunsa, kun 2014 Vantaan kaupungissa havahduttiin siihen, että 1980-luvulla hankitut maankäytön toimialan keskeiset tietojärjestelmät olivat osin teknologisesti vanhentuneita, eivätkä ne olleet keskenään yhteensopivia. Samalla heräsi tarve uuden teknologian mahdollisuuksien hyödyntämiseen, kuten esimerkiksi tietomallityöskentelyyn. Järjestelmä kerrallaan tapahtuvan kilpailuttamisen sijaan Vantaan kaupunki päätyi vuonna 2016 kilpailuttamaan koko kokonaisuuden. Neuvottelumenetelmällä toteutetulla kilpailutuksella kaupunki halusi varmistaa valittavien järjestelmien yhteensopivuuden ja parhaat mahdolliset hyödyt tulevaisuudelle. 

Vantaan kaupunki valitsi maankäytön, rakentamisen ja ympäristön toimialalle kehitetyn uuden kokonaisratkaisun toimittajaksi Esri Finlandin. MAankäytön Toimintamalli ja TIetojärjestelmä (MATTI) toimii Vantaalla digitaalisena kokonaisratkaisuna maankäytön, kaavoituksen, rakennusvalvonnan ja kuntateknisen infran elinkaaren hallintaan. Ratkaisu sisältää kartta- ja paikkatiedon, prosessiperusteisen toiminnanohjauksen sekä asian- ja dokumenttienhallinnan. Kokonaisratkaisuun sisältyy myös projektinhallinta, yhteistoiminta eri sidosryhmien kanssa sekä etäkäyttö mobiililaitteilla. Esri Finland on toimittanut kokonaisratkaisun yhteistyössä M-Files Oy:n, Civilpoint Oy:n ja Nebula Oy:n kanssa.

Lue koko menestystarina Vantaan kaupungin MATTI-hankkeesta ja sen tuomista hyödyistä

Suosittelija:

Toiminnan ytimessä on kaupunkimalli, jonka avulla tieto välittyy sekä kaupungin sisällä että eri sidosryhmien kesken. Kaikki tieto tallentuu vain yhteen ainoaa paikkaan, jolloin tieto on aina ajantasaista ja kaikkien sitä tarvitsevien käytettävissä. Manuaalisesta työstä ja tietojen siirroista järjestelmien välillä luovutaan. Vantaan kaupungin maankäytön toimialan tuottavuus paranee, kun prosessit nopeutuvat ja niistä tulee tehokkaampia. Hankkeen myötä myös kaupungin julkisuuskuva, on kehittynyt. Koska ratkaisumme on ainutlaatuinen, ovat muut kaupungit olleet siitä erittäin kiinnostuneita. Benchmarkkaajia on käynyt meillä vierailulla – aina kaukaisesta Australiasta asti.

Henry Westlin, kaupungininsinööri, Vantaan kaupunki

Pinterest
Referenssin infoboxi
Esri Finland Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Vantaan kaupunki
Ajankohta: 2016 - 2020

Lisätietoja

Yritysprofiili Esri Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Hankinta
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Projektinhallinta
Tietohallinto
Toiminnanohjaus ERP
Tuotanto
Tuotekehitys ja suunnittelu
Viestintä

Erikoisosaaminen

Paikkatieto GIS

Toimialakokemus

Julkishallinto

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

ArcGIS
digiloikka
kokonaisratkaisu
Digitalisaatio
Vantaa
maankäyttö
karttatieto

Siirry yrityksen profiiliin Esri Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Esri Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Esri Finland - Muita referenssejä

Esri Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia