logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus PALKEET laajentaa ohjelmistorobotiikan kehittämistä NORIANin kanssa

Referenssi

Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus Palkeet laajentaa ohjelmistorobotiikan kehittämistä edelleen Norianin kanssa. Suomen ensimmäinen julkisen sektorin ohjelmistorobotiikan hanke käynnistyi menestyksekkäästi vuonna 2016, ja on ollut käynnissä siitä lähtien. 

Palkeiden ohjelmistorobotiikkaprojekti on osa valtioneuvoston digitalisoinnin kärkihanketta tähdäten veroeurojen säästämiseen, kustannustehokkuuteen, palveluiden laadun parantumiseen sekä innovatiivisten teknologioiden käyttöönottoon valtion sisäisissä palvelutoiminnoissa.

Intelligent Automation by NORIAN ohjelmistorobotiikan kokonaisratkaisu on mahdollistanut hankkeen ensimmäisessä vaiheessa Palkeille oman skaalautuvan robotiikkaympäristön rakentamisen ja RPA-osaamisen kasvattamisen. Norianin robotiikan asiantuntijat tekevät Palkeiden toimintaympäristössä ohjelmistorobotiikan toteutusta, tukea, kehitystä, jakavat asiantuntemustaan sekä kouluttavat Palkeiden omaa henkilöstöä RPA-asiantuntijoiksi eri asiakasvirastoille palveluita tarjoavaan digitaaliseen palvelukeskukseen.

Hankkeessa tähdätään 6 miljoonan euron säästöihin ja jopa 116 henkityövuoden laajuisen manuaalisen työn säästöön vuoteen 2020 mennessä. Hankkeen tulokset ovat jo nyt ylittäneet sille asetetut tavoitteet ja odotukset, minkä vuoksi Palkeet laajentaa yhteistyötään Norianin kanssa myös muissa palveluprosesseissaan.

”Norianin kanssa tehtävän ohjelmistorobotiikan tulokset ovat olleet merkittäviä jo 18kk yhteistyön jälkeen. Ohjelmistorobottimme on ollut suureksi avuksi palkanmaksussa, hankinnassa, taloushallinnossa, kirjanpidossa, tietoprosesseissa ja laskutuksessa.” kertoo kehitysjohtaja Helena Lappalainen Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskuksesta.

 ”Se että olemme ottaneet käyttöön ohjelmistorobotiikan ja optimoineet sisäisiä prosessejamme, on lisännyt tehokkuuttamme 35% menojen käsittelyssä ja 29% palkanmaksussa. Olemme nyt laajentamassa ohjelmistorobotiikan kokonaisratkaisua ja yhteistyötämme Norianin kanssa koskemaan myös asiakaspalvelua, hallintoprosesseja ja ICT prosessejamme.” lisää Lappalainen.

”Olemme todella tyytyväisiä siihen, että ohjelmistorobotiikka on tuonut näin merkittäviä tuloksia Palkeiden toimintaan. Kokemuksemme mukaan ohjelmistorobotiikassa on suuri potentiaali saada tehokkuutta ja kustannussäästöjä yritysten ja organisaatioiden toimintaprosesseissa. Tuloksemme ohjelmistorobotiikan soveltamisesta Intelligent Automation by Norian palveluratkaisullamme ovat erittäin rohkaisevia, sillä robotiikkamme tuonut nopeita kustannussäästöjä jopa 6kk takaisinmaksuajalla.” kertoo Norian konsernin toimitusjohtaja Knut Anders Opstad. 

Hän lisää ”Robotti ei korvaa ihmisiä mutta se kykenee väsymättä hoitamaan rutiinitehtävät siten että ihmiset voivat keskittyä esimerkiksi asiakkaiden palvelemiseen ja ydintoiminnan kannalta monimutkaisempien tehtävien hoitamiseen.”

”Koska palveluratkaisumme kokonaisuus on ollut niin menestyksekäs Palkeiden osalta, keskustelemme nyt heidän kanssaan kapasiteetin lisäämisestä.” kertoo Tiia Turkki, Norianin ohjelmistorobotiikan liiketoimintajohtaja. ”Kehitämme parhaillaan pilvipohjaista AaaS ratkaisua automaation ja ohjelmistorobotiikan palveluratkaisuna, lisättynä koneoppimisen ja tietotyön kokonaisautomaatioastetta nostavilla älykkäillä teknologioilla. Tässä on merkittävä potentiaali asiakkaillemme kehittää ja tehostaa omaa tulevaisuuden digitaalista liiketoimintaa kanssamme kehittäjäkumppanina.” Turkki tiivistää.

Suosittelija:

”Se että olemme ottaneet käyttöön ohjelmistorobotiikan ja optimoineet sisäisiä prosessejamme, on lisännyt tehokkuuttamme 35% menojen käsittelyssä ja 29% palkanmaksussa. Olemme nyt laajentamassa ohjelmistorobotiikan kokonaisratkaisua ja yhteistyötämme Norianin kanssa koskemaan myös asiakaspalvelua, hallintoprosesseja ja ICT prosessejamme.”

Helena Lappalainen

Pinterest
Referenssin infoboxi
NORIAN

Tiedot

Tilaaja: Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukesk
Ajankohta: 2015 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Helena Lappalainen

Lisätietoja

NORIAN:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Taloushallinto

Erikoisosaaminen

Ohjelmistorobotiikka

Teknologia

Microsoft
SAP

Toimialakokemus

Julkishallinto

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

UiPath

Siirry yrityksen profiiliin Siirry NORIAN kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

NORIAN - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

NORIAN - Muita referenssejä

NORIAN - Muita julkaisuja

Siirry NORIAN kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Tekstiviestien käyttö yritysviestinnässä kasvaa – SMS:n seuraava sukupolvi voi tuoda uusia ulottuvuuksia mobiiliviestintään
Is this the most beautiful event in the world?
Meeshkan voitti Slush 100 pitchauskilpailun

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia