Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Valtasiirto: Läpinäkyvää & tehokasta lastauspalvelua Tracking Cloudilla

ReferenssiValtasiirto on suomalainen teollisuuden sisä- ja ulkologistiikan palveluihin erikoistunut yritys, joka kehittää kokonaisvaltaisia logistiikkaratkaisuja yhdessä asiakasyritystensä kanssa.

Valtasiirron palveluihin kuuluvat ulkoiset ja sisäiset siirrot ja kuljetukset, ulkoalueiden hoito, korjaamo- ja huoltopalvelut sekä trukki-, konepalvelut ja maanrakennus. Yrityksen tavoitteena on tuottaa asiakkaiden tuotantoon integroitavia palveluita sekä toimivia ja kustannustehokkaita ratkaisuja. Valtasiirto työllistää n. 140 henkilöä ja käsittelee vuosittain yli miljoona tonnia raaka-aineita.

Yhteistyö Bluugon kanssa sai alkunsa Valtasiirron halusta toteuttaa Porin Kupariteollisuuspuiston lastauspalvelujaan entistä tehokkaammin ja läpinäkyvämmin. Kyseisellä alueella toimii monia tuotantoyksikköjä, joiden tuotteita Valtasiirto lastaa lähteviin ajoneuvoihin aamusta iltaan viitenä päivänä viikossa. Uutta toimintaa lähdettiin kehittämään asiakaslähtöisesti.

”Lastauspalvelu on tärkeä lisä palvelutarjontaamme ja käytössämme olevien resurssien tehokkaaseen hyödyntämiseen. Halusimme tehdä lastaustoiminnasta entistä avoimempaa ja läpinäkyvämpää – Bluugon Tracking Cloudilla toteutettu sähköinen tilausjärjestelmä oli yksi askel siihen suuntaan”, toteaa Valtasiirron Toimitusjohtaja Ville Saari.

Bluugon kehittämä digitaalinen tilausjärjestelmä kytkee uusimman teknologian, laitteet ja ohjelmistot valmiiksi palvelupaketiksi, joka luo perinteisten teollisuuspuistologistiikan päälle digitaalisen kuoren. Tiedon kerääminen prosessien eri vaiheista tapahtuu vaivattomasti ja kaikki lastausprosessin osapuolet saavat reaaliajassa tiedot jokaisen kuorman lastauksen aikatauluista ja statuksesta. Aikaa vievästä ja työläästä paperikirjanpidosta on luovuttu palvelun käyttöönoton jälkeen täysin.

Kun kuljetusliike vastaanottaa tilauksen kuljetuksesta, he voivat itsenäisesti varata sopivan ajankohdan työn suorittamiseen suoraan Tracking Cloudin välityksellä. Samassa yhteydessä ilmoitetaan kuljetukseen käytettävän ajoneuvon tiedot. Kun ajoneuvo saapuu vastaanottamaan sille määritettyä kuormaa, se otetaan vastaan liikennetoimistossa, jossa kaikki olennainen tieto on näkyvillä reaaliajassa.

”Lastaaja näkee mobiililaitteella järjestelmästä, että auto on lastattavissa, kuittaa työn aloitetuksi, kirjaa mahdolliset poikkeamat ja kuittaa uudelleen, kun työ on valmis. Kuljetuksen tilannut asiakas taas näkee lastauksen tilan omalta näytöltään”, avaa Työnjohtaja Teemu Nordlund.

Tracking Cloudin helppokäyttöisten mobiilityökalujen ansiosta jokaiseen lastaukseen käytettyä aikaa voidaan seurata tarkasti myös tilanteissa, joissa samaan ajoneuvoon lastataan tavaraa useasta eri tuotantoyksiköstä.

Saumaton tiedonjako eri sidosryhmien välillä mahdollistaa lastauksien tehokkaan suunnittelun, ruuhkapiikkien ennakoinnin ja alueella olevien ajoneuvon reaaliaikaisen seurannan. Palvelun käyttöönoton myötä lastausten odotusajat ovat lyhentyneet ja toimitusten viiveet vähentyneet, mikä nostaa toiminnan tehokkuutta.

Ratkaisu helpottaa myös mahdollisten ongelmatilanteiden ratkaisua kuljetuksissa – lähtevien kuormien laatu dokumentoidaan valokuvien avulla.

Valtasiirrolle toteutettu ratkaisu on oivallinen esimerkki asiakaskokemukseen ja kokonaisvaltaiseen digitaaliseen palveluun panostamisesta. Ketteryys ja valmius muokata perinteisiä business-malleja nopeasti muuttuvien toimintaympäristöjen odotusten mukaiseksi on kilpailuetu, jonka merkitys tulee ainoastaan kasvamaan tulevaisuudessa – alasta riippumatta.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Bluugo Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Valtasiirto
Ajankohta: 2017 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Rami Juhela

Lisätietoja

Yritysprofiili Bluugo kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Hankinta
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Logistiikka
Supply chain management SCM
Toiminnanohjaus ERP
Tuotanto

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Big Data
Dokumenttien hallinta
Integraatiot
IoT
Ketterät menetelmät
Laadunvarmistus
Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys
Paikkatieto GIS
Pilvipalvelut / SaaS
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen
Webkehitys

Toimialakokemus

IT
Kauppa
Kiinteistöala
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Prosessiteollisuus
Raaka-aineet ja energia
Rakentaminen
Valmistava teollisuus

Teknologia

Open source

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Laitteet
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Tracking Cloud
Bluugo
Digitaaliset palvelut
Lastauspalvelut

Siirry yrityksen profiiliin Bluugo kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Bluugo - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Bluugo - Muita referenssejä

Bluugo - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia