Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Valopilkku – Suomalaisen taksialan harppaus digitaaliselle aikakaudelle

Referenssi

Yksi sovellus. Tuhansia takseja. Vuorokauden ympäri, koko maassa.Vuonna 2014 Taksiliiton Yrityspalvelu aloitti kanssamme laajamittaisen kehityshankkeen. Tavoitteena oli kunnianhimoisesti päivittää suomalainen taksiala uudelle aikakaudelle.

Hankkeen tuloksena syntyi Valopilkku, valtakunnallinen palvelu, joka tekee taksin tilaamisesta älypuhelimella helppoa ja vaivatonta.

Tuttu taksi, kätevämmin kuin koskaan


Sovellus etsii automaattisesti käyttäjän sijainnin. Näin taksin tilaus sujuu useimmissa tapauksissa yhtä nappia painamalla.

Tilauksen eteneminen ja tilatun auton sijainti päivittyy sovellukseen reaaliaikaisesti. Sovelluksen kautta on myös mahdollista ennakkotilata taksi – ja jättää arvio matkasta kyydin päätyttyä.

Yksinkertainen käyttökokemus, laaja taustajärjestelmä


Suomessa operoi suuri määrä alueellisia taksinvälityskeskuksia. Valopilkun taustajärjestelmä kommunikoi saumattomasti näiden kaikkien kanssa, ja on rakennettu kestämään valtava määrä kuormaa.

Palvelinratkaisun laajuudesta huolimatta itse käyttökokemus on äärimmäisen pelkistetty. Ei turhia valikoita tai vahvistusikkunoita: ainoastaan miellyttävä käyttöliittymä, joka ei jätä tilaa hämmennykselle.

Kysymällä selviää


Käyttäjiä kehotettiin jakamaan kokemuksensa palvelun parissa sosiaalisessa mediassa.

Viesti oli se, että kehitystä ei tehtäisi suljettujen ovien takana – ainoastaan käyttäjien näkemyksiä kuuntelemalla palvelu voi nousta täyteen potentiaaliinsa.

Tulokset


Sekä sovelluksen saama mediahuomio että kävijäarviot ovat olleet innostuneita. Tätä kirjoittaessa sovelluksella on tehty yli 2,5 miljoonaa tilausta 250 000 käyttäjän toimesta.

Kyytiarvioiden keskiarvo on ollut tasaisesti 4.5 tähteä viidestä. Arviot ovat myös tarjonneet Taksiliitolle arvokkaan palautekanavan palvelun kehittämisen näkökulmasta.

Suosittelija:

Minut yllätti jo suunnitteluvaiheessa Taisteen raikas ja käyttäjälähtöinen näkemys Valopilkun käyttöliittymästä. Suunnittelun keskiössä on ollut koko ajan asiakas taksimatkaan liittyvine tarpeineen. Sovellusten tekninen toteutus ja palvelinratkaisu ovat olleet vakuuttavia. Käyttäjät kiittävät ja sovellusten latausmäärät ovat kasvaneet mukavaa vauhtia. Tätä työtä jatkamme yhdessä Taisteen kanssa.

Jouni Mutanen, osastopäällikkö, Suomen Taksiliitto

Pinterest
Referenssin infoboxi
Taiste Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Suomen Taksiliitto
Ajankohta: 2014 -

Lisätietoja

Yritysprofiili Taiste kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta
Tuotanto
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Käyttöliittymäsuunnittelu
Mobiilikehitys
Paikkatieto GIS
Palvelin- ja kapasiteettipalvelut

Toimialakokemus

Kuljetus, liikenne ja logistiikka

Teknologia

Android
iOS
Windows Phone
Django
C#
Python

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin Taiste kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Taiste - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Taiste - Muita referenssejä

Taiste - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia