Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Valo Teamwork tekee elämästä helpompaa Teamsin kanssa

BloggausKaikki taatusti tietävät, että Microsoft Teams, Microsoftin tärkein tiimityön väline, on mahtava työkalu yhteistyöhön, tiimikommunikointiin, dokumenttien hallintaan ja moneen muuhun tarpeeseen. Teamsista on monessa organisaatiossa tullut digityön keskipiste nopeasti sen julkaisun jälkeen – viimeistään nykyisen etätyöbuumin myötä. Teams asettaa kuitenkin joitain hallinnollisia haasteita, joihin taas Valo Teamwork tarjoaa parhaat ratkaisut.

Olemme nähneet Teamsin nopean kehittymisen pelkästä sovelluksesta paikaksi, joka kattaa ja yhdistää laajan joukon Office 365 (nykyisin Microsoft 365) -työkaluja yhden käyttöliittymän ja -kokemuksen alle. Lyhyesti sanottuna, Teams on ollut isoin muutos digityöskentelyssä , jota olemme lähivuosina nähneet ja jonka ansiosta – sinänsä erinomaiset, mutta irralliset – M365-työkalut ovat nyt loppukäyttäjän saatavilla. Käyttäjät suorastaan rakastavat sitä!

Teamsin vaikutus pinnan alla

Teamsin suosio on vuorostaan aiheuttanut uudenlaisen (positiivisen) ongelman, joka piinaa IT-ylläpitoa. Käyttäjät ovat massoittain hypänneet ihmeellisen Teamsin maailmaan, joka on aiheuttanut holtittoman Microsoft 365 ryhmien määrän kasvun, sillä jokainen Teams-tiimi joka luodaan, luo taustalle Office-ryhmän, SharePoint-sivuston, Outlook-postilaatikon sekä muita palasia vailla kontrollia.

Tiedätkös, Office-ryhmä on pikkuruinen, mutta merkittävä elementti joka yhdistää kaikki kivat M365-työkalut yhteen ja jakaa käyttöoikeudet niiden sisältöihin käyttäjille – tyypillisesti juuri Teamsin kautta.

”Microsoft Teams -tiimi ei voi olla olemassa ilman allaolevaa ryhmää. Kuten ei Planner-suunnitelma tai Moderni SharePoint -sivusto”.

Mutta pidetään fokus siinä vaikutuksessa joka Teamsilla on Microsoft 365 -ryhmien määrään.

Kyllä, taisit arvata oikein! Määrä tulee räjähtämään heti kun ihmiset alkavat luomaan tiimejä mihin tahansa työperäiseen tarpeeseen, jonka kanssa on aikaisemmin tuskailtu. Olkoot se sitten hoidettu aikaisemmin sähköpostitse, verkkolevyn kautta, klassisella SharePointin työtilalla tai millä tahansa (luvattomalla!) kolmannen osapuolen sovelluksella mitä nyt käsiin on saatu.

Tässä vaiheessa, sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

  1. Olla välittämättä ja jatkaa kuin ennenkin
  2. Tehdä jotain ryhmien elinkaaren ja hallinnoinnin kannalta

Jos valitset ensimmäisen vaihtoehdon, joka saattaa kuulostaa helpolta, niin lähitulevaisuudessa päädytte tilanteeseen, jossa teidän käsillänne on satoja ellei tuhansia Office-ryhmiä ilman hajuakaan mitä tehdä niille.

Joten jos työskentelet IT-osastolla ja olet vastuussa Microsoft 365:sta (mukaan lukien Office-ryhmät)… onneksi olkoon! Ryhmien hallinnoimisesta tulee nopeasti todellinen urakka! Ilman selkeää omistajaa ja vihiä ryhmän elinkaaren tilasta, sinulla tulee olemaan vaikeaa hahmottaa mitä tehdä kullekin epämääräiselle ryhmälle. Saati saada selvyys mitä tehdä kaikelle sille informaatiolle mitä ryhmän käyttämät palvelut (SharePoint, Teams jne) pitää tehdä.

Tuskinpa haluat joutua siihen tilanteeseen?

Lue koko juttu

Pinterest
Sininen Meteoriitti Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili Sininen Meteoriitti kotisivut

Siirry yrityksen profiiliin Sininen Meteoriitti kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Sininen Meteoriitti - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Sininen Meteoriitti - Muita referenssejä

Sininen Meteoriitti - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Moni työmailla ahertava kaipaa digitaalista tiedonkeruumenetelmää – “Työ tehostuu, kun asiat hoituvat yhdessä sovelluksessa”
H2C tuo koodausopinnot kaupunkeihin, joissa ohjelmoinnin osaajista on pulaa - töihin it-alalle on monia väyliä
Traficomin selvitys: Nousevilla ICT-teknologioilla on iso vaikutus kestävään kehitykseen

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia