Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Valio ohjaa työsuhteen elinkaarta kokonaisvaltaisella HR- ja palkanlaskentaohjelmalla

ReferenssiHenkilöstöjohtaja Lasse Lintilä ja palkanlaskentapäällikkö Verena Hakanen kertovat, miten Valio on automatisoinut HR-prosesseja henkilöstö- ja palkanlaskentaohjelmallaan.

Kun Valiossa oli tunnistettu tarve palkka- ja henkilöstöhallinnon sähköistämiselle ja yhtenäiselle ohjaamiselle, ohjelmistoratkaisu löytyi melko nopeasti.

”Ihastuimme Mepco HRM:n käyttäjäystävällisiin verkkopalveluihin, jotka palvelevat esimiehiä ja koko henkilöstöä. Ratkaisu vastaa sekä HR:n että palkkahallinnon tarpeita kokonaisvaltaisella tavalla”, palkanlaskentapäällikkö Verena Hakanen Valio Oy:stä kertoo.

HR-palveluportaali koko henkilöstölle

Vuoden 2016 lopussa käyttöönotettu HR- ja palkanlaskentaohjelma kattaa työsuhteen elinkaaren palkkauksesta työsuhteen päättymiseen. Valio hoitaa järjestelmän avulla kuukausittain noin 4 000 henkilön palkat ja noin 6 000 palkkatapahtumaa. Palkanlaskijoita on 12, ja palkkahallinnon help deskissä työskentelee kaksi henkilöä. Esimiehiä on noin 250.

Koko henkilöstön käytössä oleva Web Työpöytä ja sähköiset lomakkeet tukevat laajasti HR-prosessia: muun muassa työsopimuksia, poissaoloja, lomia, kehityskeskusteluita, koulutuksia, suorituksen johtamista ja varhaista välittämistä.

”Esimeriksi suorituksen johtamisessa, tavoitekeskusteluissa, arvioinneissa ja palkitsemisessa sähköiset lomakkeet ovat korvanneet monimutkaiset ja työläät Excel-taulukot”, Hakanen toteaa.

Automaattista tulkintaa ja itsepalveluja esimiehille

Palkanlaskentaohjelma kerää tehdyn työajan ja tulkitsee vuorolisät ja ylityöt työehtosopimusten mukaisesti. ”Palkkahallinnossa on tärkeää, että järjestelmään voidaan tehdä etukäteen tulevaisuutta koskevia muutoksia esimerkiksi palkkoihin tai kustannuspaikkoihin liittyen”, Hakanen korostaa.

HRM-järjestelmän raportointi ja hälytykset palvelevat esimiehiä ja johtoa. Esimiehet voivat ajaa raporttinsa itse palveluportaalin kautta – itsepalvelut säästävät palkkahallinnon työtaakkaa.

”Esimiesten valmiit raportit koskevat muun muassa budjetteja, maksettuja palkkoja ja ylitöitä. Hälytykset voivat liittyä koeajan umpeutumiseen, määräaikaisen työsuhteen päättymiseen sekä työntekijöiden merkkipäiviin. Yhtiön johdolle raportoidaan laajempia kokonaisuuksia ja tunnuslukuja”, Hakanen kuvailee.

Hyödyt näkyvät arjessa ja johtamisessa

Mepco HRM on saanut käyttäjiltään myönteistä palautetta. Positiiviset vaikutukset näkyvät Valion organisaation kaikilla tasoilla.

”Kokonaisvaltainen palkka- ja henkilöstöjärjestelmä helpottaa johtamista sekä esimiesten ja palkanlaskijoiden päivittäistä työtä. Monia työvaiheita on saatu automatisoitua, mutta kehitettävää riittää. HR ja palkkahallinto ovat ryhdikkäässä ja järjestelmällisessä ohjauksessa”, Valion henkilöstöjohtaja Lasse Lintilä painottaa.

”Palkka- ja henkilöstöhallinnon tiedot on nyt keskitetty yhteen paikkaan. Vastuut ovat selkiytyneet roolipohjaisen ratkaisun myötävaikutuksella. Henkilöstö on päässyt sisään uusiin palveluihin, tiedonkulku on helpottunut ja prosessit ovat kehittyneet suotuisasti – olemme oikealla tiellä”, Hakanen arvioi.

Vaativan hankkeen jälkeen Lintilä ja Hakanen ovat tyytyväisiä HR-työvälineisiin, palkanlaskentaohjelmaan sekä yhteistyöhön järjestelmän kehittäjän ja toimittajan Accountor HR Solutions Oy:n kanssa.

”Tukea on saatu hyvin, Accountor HR:n käyttötuki toimii mainiosti”, Hakanen summaa.

Suosittelija:

”Esimeriksi suorituksen johtamisessa, tavoitekeskusteluissa, arvioinneissa ja palkitsemisessa sähköiset lomakkeet ovat korvanneet monimutkaiset ja työläät Excel-taulukot”

Verena Hakanen

Pinterest
Referenssin infoboxi
Accountor HR Solutions Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Valio
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Martti Rinne, myyntipäällikkö, Accountor HR Solutions Oy, puh. 020 7422764, martti.rinne@accountorhr.fii

Lisätietoja

Yritysprofiili Accountor HR Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

HR
Taloushallinto

Erikoisosaaminen

Dokumenttien hallinta
Integraatiot
Käyttöliittymäsuunnittelu
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

IT

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Accountor HR Solutions
Mepco HRM
Mepco Palkat
Mepco Rekry
mepco
HR-järjestelmä
palveluportaali
johtaminen
asiakascaset

Siirry yrityksen profiiliin Accountor HR Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Accountor HR Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Accountor HR Solutions - Muita referenssejä

Accountor HR Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia