Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Vakuutusyhtiö Pohjantähti parantaa analytiikan loppukäyttäjäkokemusta kehittämällä Power BI -ympäristöään

ReferenssiUsein yritykset ottavat Microsoft Power BI:n käyttöön pienellä ennakkosuunnittelulla, jolloin herkästi päädytään siihen, että käyttö etenee hallitsemattomasti. Lopputuloksena on usein kehittäjien ja loppukäyttäjien näkökulmasta sekava kokonaisuus.

Vakuutusyhtiö Pohjantähdessä haluttiin välttää tällainen tilanne huolellisella Power BI -käyttöönoton suunnittelulla. He halusivat parantaa loppukäyttäjäkokemusta ja tehostaa raportoinnin toteuttamista sekä näiden myötä lisätä vaikuttavuutta Pohjantähden toimintaan.

Projektin tavoitteena oli suunnitella Pohjantähden Power BI –arkkitehtuuri ja Power BI –linjaukset sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä siten, että ratkaisut ovat kestäviä, ylläpidettäviä ja laajennettavia.

Pohjantähdellä oli jo hieman aiempaa kokemusta Power BI:stä, koeponnisteluja Proof of Conceptin merkeissä oli kyllä tehty. Tavoitteena on Power BI:n ottaminen käyttöön suunnitelmallisesti – alkuvaiheessa rajoitetusti, jatkossa laajemmin koko organisaatiossa.

Yhteistyöllä liikkeelle

Power BI –raportointiarkkitehtuurin ja hallintamallin tarkoituksena oli määritellä Pohjantähden käytännöt, toimintatavat ja vastuut Power BI:n tehokkaan ja turvallisen käytön varmistamiseksi.

Käytännön toimintatapana toteutimme neljä esivalmisteltua työpajaa ja selvitystyötä työpajojen välillä. Sisällöt räätälöitiin yhdessä asiakkaan kanssa. Kävimme yhdessä asiakkaan kanssa läpi arkkitehtuurimallia, samalla koulutimme heitä Power BI -maailmaan. Invencon konsultti toi mukanaan projektiin oman asiantuntemuksensa muista Power BI-käyttöönottoprojektien haasteista.

Microsoft Power BI:n nopea kehitystahti ja rajallinen näkyvyys tulevaisuuteen tuo mukanaan omia haasteita. Invenco suositteli Pohjantähdelle arkkitehtuurin ja hallintamallin katselmointia vuosittain. Näin he voivat peilata Power BI:n kehitystä siihen, miten käyttö on heillä kehittynyt huomioiden myös liiketoiminnan analytiikan tarpeet.

Pohjantähdellä oli teknisenä erityishaasteena Power BI:n Live Connection -yhteyden suorituskyky SSAS Multidimensional kuutioihin, joita he halusivat hyödyntää. Konsulttimme etsi vaihtoehtoja, miten he pystyvät tämän haasteen taklaamaan – erilaisia vaihtoehtoisia ratkaisuja löytyi useita. Microsoftiltakin on tähän luvassa parannusta lähitulevaisuudessa.

Tehokas rutistus

Lopputuloksena Invenco toteutti raportointiarkkitehtuurin dokumentoidun kuvauksen, joka sisälsi myös arkkitehtuurin roadmapin ja hallintamallidokumentaation. Molemmat osapuolet sitoutuivat viemään projektin läpi noin kuukaudessa. Tämä oli avain onnistumiseen.

”Työ eteni ripeästi ja sovitulla tavalla. Tiivis vuorovaikutus työpajoissa kasvatti merkittävästi omaa osaamistamme. Tämä on hyvä pohja lähteä rakentamaan Pohjantähden raportointia lyhyellä ja pitkällä tähtäyksellä”, kommentoi Anna-Maija Orkola, tietovarastointiasiantuntija, Pohjantähti.

Power BI -käyttöönoton yhteydessä tunnistettiin raportointiarkkitehtuurin tulevia pitemmän aikavälin kehitystarpeita. Tulevaa kehitystä ohjaavat käytettävien teknologioiden kehitys, datan hyödyntämisen kulttuurin edistäminen Pohjantähdessä, edistyneen analytiikan parempi hyödyntäminen, liiketoiminnallisten tarpeiden muutokset, tulevat linjaukset pilvipalveluiden käytöstä ja toiminnan kustannustehokkuus.

Tutustu Invencon Power BI -valmennukseen

 

Suosittelija:

”Työ eteni ripeästi ja sovitulla tavalla. Tiivis vuorovaikutus työpajoissa kasvatti merkittävästi omaa osaamistamme. Tämä on hyvä pohja lähteä rakentamaan Pohjantähden raportointia lyhyellä ja pitkällä tähtäyksellä”.

Anna-Maija Orkola, tietovarastointiasiantuntija

Pinterest
Referenssin infoboxi
Invenco Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Pohjantähti
Ajankohta: 2019
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Petri Räsänen

Lisätietoja

Yritysprofiili Invenco kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Erikoisosaaminen

Analytiikka

Teknologia

Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Koulutus
Toteutustyö

Omat tagit

microsoft power bi
Power BI
valmennus

Siirry yrityksen profiiliin Invenco kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Invenco - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Invenco - Muita referenssejä

Invenco - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia