Vakuutuskeskus siirtyi sähköiseen korvauskäsittelyyn

Vakuutuskeskus on neljän vakuutuslajin yhteenliittymä. Sen muodostavat Liikennevakuutuskeskus, Lääkevahinkovakuutuspooli, Potilasvakuutuskeskus ja Ympäristövakuutuskeskus.

Potilasvakuutuskeskus huolehtii keskitetysti terveyden- ja sairaanhoidon yhteydessä potilaalle aiheutuneista henkilövahingoista. Liikennevakuutuskeskus puolestaan huolehtii lakisääteisen liikennevakuutusmaksun laiminlyönnin perinnästä sekä tiettyjen liikennevahinkojen korvauksista.

Ratkaisuja moniin tarpeisiin

Innofactor ja Vakuutuskeskus ovat pitkään tehneet yhteistyötä, ja Innofactor on toimittanut Vakuutuskeskukselle korvausjärjestelmän, jossa kaikki vahinkotapaukset käsitellään.

Vahingonkärsineen kannalta nopea ja tietoturvallinen vahinkojen käsittely on avainasemassa. Tätä varten Vakuutuskeskus perusti sähköisen korvauskäsittelyn hankkeen, jonka tavoitteena on nopeuttaa ja parantaa vahinkojen käsittelyä siirtämällä käsiteltävän aineiston käsittely sähköiseen muotoon. Sähköisen käsittelyprojektin lopputuloksena kaikki korvauskäsittelyyn saapuvat asiakirjat skannataan ja röntgenkuvat ladataan korvausjärjestelmään sähköiseen muotoon.

Henkilövahinkokorvauksien arvioinnissa käytetään usein asiantuntijalääkäreitä, jotka tutkivat vahinkotapauksen potilaskirjojen ja kuvantamismateriaalien perusteella. Osana sähköistä käsittelyprojektia Innofactor toimitti Vakuutuskeskukselle asiantuntijalääkärivaiheen käsittelyyn extranet-järjestelmän aiemman kirjallisen asian käsittelyn tilalle. Korvauskäsittelijä siirtää tapauksen asiantuntijalääkäreitä varten järjestelmään, jossa lääkäri saa laajan materiaalin käsittelyynsä helposti. Asiantuntijalääkäri tallentaa lausunnon järjestelmään, jonka jälkeen lausunto on välittömästi korvauskäsittelijän saatavilla. Näin ollen korvauspäätös kyetään tekemään nopeammin.

Tehostettua käsittelyä

Projektin ansiosta Vakuutuskeskuksessa päästiin eroon asiakirjojen manuaalisesta käsittelystä ja arkistoinnista. Myös tietoturva on entisestään parantunut. Odotettavissa on lisäksi käsittelyaikojen lyhentyminen.

Kaikkiaan sähköisen korvauskäsittelyn käyttöönottoprojekti sujui suunnitellusti ja aikatauluissa pysyttiin melko hyvin, kun otetaan huomioon projektin laajuus ja käsiteltävän aineiston monimuotoisuus.

Referenssi Vakuutuskeskus siirtyi sähköiseen korvauskäsittelyyn
Tilaaja: Vakuutuskeskus
Toimittajan yhteyshenkilö:
Jussi Kokkonen
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Dokumenttien hallinta
Pankki ja vakuutus
Sähköinen arkisto Extranet
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Yliopiston pääsykokeet voi tehdä nyt etänä Online Proctoring -valvontajärjestelmällä
Perinteiset yritykset ja ohjelmistokehitystiimit testaavat ideoita innovaatiokilpailuissa
Digitaalinen oppiminen on kilpailukyvyn kannalta kriittinen osa liiketoimintastrategiaa