Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Vakuutuskeskus siirtyi sähköiseen korvauskäsittelyyn

Referenssi

Vakuutuskeskus on neljän vakuutuslajin yhteenliittymä. Sen muodostavat Liikennevakuutuskeskus, Lääkevahinkovakuutuspooli, Potilasvakuutuskeskus ja Ympäristövakuutuskeskus.

Potilasvakuutuskeskus huolehtii keskitetysti terveyden- ja sairaanhoidon yhteydessä potilaalle aiheutuneista henkilövahingoista. Liikennevakuutuskeskus puolestaan huolehtii lakisääteisen liikennevakuutusmaksun laiminlyönnin perinnästä sekä tiettyjen liikennevahinkojen korvauksista.

Ratkaisuja moniin tarpeisiin

Innofactor ja Vakuutuskeskus ovat pitkään tehneet yhteistyötä, ja Innofactor on toimittanut Vakuutuskeskukselle korvausjärjestelmän, jossa kaikki vahinkotapaukset käsitellään.

Vahingonkärsineen kannalta nopea ja tietoturvallinen vahinkojen käsittely on avainasemassa. Tätä varten Vakuutuskeskus perusti sähköisen korvauskäsittelyn hankkeen, jonka tavoitteena on nopeuttaa ja parantaa vahinkojen käsittelyä siirtämällä käsiteltävän aineiston käsittely sähköiseen muotoon. Sähköisen käsittelyprojektin lopputuloksena kaikki korvauskäsittelyyn saapuvat asiakirjat skannataan ja röntgenkuvat ladataan korvausjärjestelmään sähköiseen muotoon.

Henkilövahinkokorvauksien arvioinnissa käytetään usein asiantuntijalääkäreitä, jotka tutkivat vahinkotapauksen potilaskirjojen ja kuvantamismateriaalien perusteella. Osana sähköistä käsittelyprojektia Innofactor toimitti Vakuutuskeskukselle asiantuntijalääkärivaiheen käsittelyyn extranet-järjestelmän aiemman kirjallisen asian käsittelyn tilalle. Korvauskäsittelijä siirtää tapauksen asiantuntijalääkäreitä varten järjestelmään, jossa lääkäri saa laajan materiaalin käsittelyynsä helposti. Asiantuntijalääkäri tallentaa lausunnon järjestelmään, jonka jälkeen lausunto on välittömästi korvauskäsittelijän saatavilla. Näin ollen korvauspäätös kyetään tekemään nopeammin.

Tehostettua käsittelyä

Projektin ansiosta Vakuutuskeskuksessa päästiin eroon asiakirjojen manuaalisesta käsittelystä ja arkistoinnista. Myös tietoturva on entisestään parantunut. Odotettavissa on lisäksi käsittelyaikojen lyhentyminen.

Kaikkiaan sähköisen korvauskäsittelyn käyttöönottoprojekti sujui suunnitellusti ja aikatauluissa pysyttiin melko hyvin, kun otetaan huomioon projektin laajuus ja käsiteltävän aineiston monimuotoisuus.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Innofactor Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Vakuutuskeskus
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Jussi Kokkonen

Lisätietoja

Yritysprofiili Innofactor kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Dokumenttien hallinta

Toimialakokemus

Pankki ja vakuutus

Omat tagit

Sähköinen arkisto
Extranet

Siirry yrityksen profiiliin Innofactor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Innofactor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Innofactor - Muita referenssejä

Innofactor - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Kiinnostaako digimarkkinointi, lohkoketjut, ketterät menetelmät tai koodaus? Listasimme it-alan verkkokursseja keväällä 2021
Maaliskuussa käynnistyy mentorointiohjelma teknologiasta kiinnostuneille nuorille – mukaan voivat hakea 15-25-vuotiaat
Wikipedia täyttää 20 vuotta - tiesitkö nämä faktat internetin vapaasta tietosanakirjasta?

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia