Vaisalan ohjelmisto-osaamisen ja ketteryyden vahvistaminen

Vaisala on maailman johtava sään, ympäristön ja teollisuuden mittausratkaisuiden toimittaja. Kansainvälisen yrityksen myynnistä 98 prosenttia menee vuosittain vientiin. Pitkäperinteisen, 80 vuotiaan yrityksen ohjelmisto-osaamisen kehittämisen partneriksi valikoitui Contribyte. Vaisalan tuotekehityspäällikkö Liisa Åström kertoo Contribyten ymmärtäneen tuotekehittäjien kieltä.

Vaisalalla oli tarve kehittää ohjelmisto-osaamista johon he etsivät vetoapua. Contribytesta Vaisalassa kuultiin toiselta liiketoimintayksiköltä, jossa oli ollut jo aiempia kokemuksia kyseenomaisesta yrityksestä.

– Aika nopeasti kehittyi sellainen luottamus, että nämä ihmiset ovat ohjelmoinnin ammattilaisia ja tuotekehityksen tuntijoita. He pystyivät pääsemään meidän kanssamme samalle aaltopituudelle, kertoo Åström.

Toinen Åströmiä ja Vaisalaa ilahduttanut asia oli se, että kehityshankkeen aikataulu oli tiukka ja uudistuksia haluttiin aikaan nopeasti. Contribyte pystyi Åströmin mukaan vastaamaan tähän tarpeeseen hienosti.

– Yhteen hankkeeseen saimme myös ihan oman resurssin, eli yksi henkilö Contribytelta tuli kahtena päivänä viikossa mukaan meidän toimintaan vakiinnuttamaan sellaisia käytäntöjä, jotka me sitten itse osasimme ottaa haltuun, Åström kertoo.

Vahva osaaminen mahdollisti toimimisen laajalla skaalalla

Yhteistyössä Contribyten kanssa oli erityisen hyvää se, että yritys pystyi toimimaan laajasti Vaisalan organisaation sisällä. Contribyten vahva kokemus ohjelmistosuunnittelusta ja tuotekehityksestä teki vaikutuksen.

Åströmin mukaan Vaisala sai hankkeen mukana hyvin konkreettisia parannuksia, jotka näkyvät tulevaisuuden tuotteissa siten, että ne ovat erityisen hyvin tehtyjä, suunniteltuja ja tulevat ajoissa markkinoille. Tulevaisuudessakin Åström näkee Vaisalan yhteistyössä Contribyten kanssa.

– Kokemukset yhteistyöstä Contribyten kanssa ovat hyviä. Jos vastaava tilanne tulisi eteen, olisimme varmasti yhteydessä heihin, Åström päättää.


Referenssi Vaisalan ohjelmisto-osaamisen ja ketteryyden vahvistaminen
Tilaaja: Vaisala
Ajankohta:2016 - 2017
Toimittajan yhteyshenkilö:
Henri Hämäläinen
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Tuotekehitys ja suunnittelu
Ketterät menetelmät
Valmistava teollisuus
Konsultointi
Agile
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Yliopiston pääsykokeet voi tehdä nyt etänä Online Proctoring -valvontajärjestelmällä
Perinteiset yritykset ja ohjelmistokehitystiimit testaavat ideoita innovaatiokilpailuissa
Digitaalinen oppiminen on kilpailukyvyn kannalta kriittinen osa liiketoimintastrategiaa