Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Vaasan seudun uusi verkkopalvelu

ReferenssiUudistimme Vaasan seudun sivuston projektissa, jossa yhdistettiin samalla neljä eri sivustoa yhdeksi. Ennen Vaasan kaupungin, Vaasan seudun, Vaasan matkailun ja Merenkurkun maailmanperintökohteen sivustot olivat omia irrallisia kokonaisuuksiaan, joiden välillä kuntalaiset, matkailijat, muuttajat, opiskelijat ja yritysten edustajat sukkuloivat. 

Uuden verkkopalvelun konseptointia ja määrittelyä oli tehty jo yli vuoden verran hypätessämme mukaan työn toteuttajana. Konseptin jätettyä auki muutamia keskeisiä asioita, kuten navigoinnin, alkoi työ kuitenkin konseptin kirkastamisella sekä rakenteen ja käyttäjäpolkujen jumppaamisella. Konseptin mukana tullut raaka käyttöliittymäsuunnitelma hiottiin myös kuntoon ja validoitiin käyttäjätesteissä.

Sivustouudistuksen päätavoite oli saada Vaasan seudun yhteiseen käyttöön hakukoneystävällinen, käytettävyydeltään erinomainen ja helposti ylläpidettävä verkkopalvelu, joka erottuu edukseen.

Tärkeimmät toiminnot

Hakutoiminto

Sivuston haku koettiin aivan keskeiseksi osaksi uudistusta jo siitäkin syystä, että nykyisen sivuston haku ei toiminut toivotulla tavalla. Uudistettuun hakuun liittyy myös erilaisia suositteluja sekä usein etsittyä tietoa, joten päätimme eriyttää haun kokonaan omalle hakusivulleen, jossa kaikki hakutoiminnallisuus tapahtuu.

Haku on ehdottava, eli se tarjoaa tuloksia jo hakutermiä kirjoitettaessa. Lisäksi haku ymmärtää myös väärin kirjoitettuja sanoja tai lauseita. Kaksikielisellä alueella toimiessa käyttäjät saattavat hakea myös vahingossa “toisella kotimaisella.” Haku siis myös tunnistaa, jos haetaan eri kielellä ja ehdottaa toiseen kieliversioon siirtymistä ja haun sillä suorittamista. Haku pystyy hakemaan kaikista sivuston sisältötyypeistä ja hyödyntämään sisältötyyppien erityisominaisuuksia.

Sisällön laatu

Sisällön laatuun on panostettu muun muassa panostamalla sisältörakenteeseen ja sisältösuunnitelmaan. Tässä Vaasan projektiryhmä toimi erittäin ansiokkasti ja Geniemin työksi jäi lähinnä päätöksissä tukeminen ja rakenteen validointi prototyypin ja käyttäjätestien kautta. Sekä tietysti kaikkien sisällöntuottajien kouluttaminen, joita olikin yli 150.

Mobiilikäytettävyys

Mobiilikäytettävyys on Geniemillä sisäänleivottuna kaikissa responsiivisissa toteutuksissa ja kaikki suunnitelmat käydään aina läpi peilaten käyttöä mobiililaitteeseen prototyypin ja tarvittaessa erillisen käyttäjätestauksen kautta. Lopuksi tekninen toteutus vielä testataan eri mobiililaitteilla varmistaaksemme palvelun lopullisen laadun.

Saavutettavuus

EU:n laajuinen saavutettavuusdirektiivi edellyttää, että 23.9.2018 tai sen jälkeen julkaistujen sivustojen on täytettävä WCAG 2.1 AA -taso 23.9.2019 mennessä. Vaasan seudun verkkopalvelun uudistamisessa saavutettavuus huomioitiin tarkasti jo suunnittelusta lähtien. Sivustouudistus on toteutettu WCAG 2.1 -kriteereihin pohjautuen saavutettavuuden AA-tasolle.

Helppoa ylläpitoa

Sivupohjissa suunniteltiin etusivun lisäksi “osion etusivuiksi” käytettäviä kansisivuja sekä erittäin joustava sisältösivupohja, jota voi hyödyntää sekä laajojen sisältökokonaisuuksien esittämiseen että simppeliin käyttäjän sivustolla eteenpäin ohjaamiseen.

Me Geniemillä uskomme, että ylläpitokäyttöliittymästä kannattaa tehdä ennemmin helppokäyttöinen kuin luoda ohjekirjoja, joita kukaan ei koskaan lue. Niinpä panostamme ylläpidon käytettävyyteen, mutta myös luomme ylläpitäjiä varten jokaisen toiminnon yhteyteen lyhyen ohjeen siitä, miten kyseistä toimintoa käytetään.

Tutustu sivustoon ja jätä palautetta!

Suosittelija:

Yhteistyö ja yhteydenpito on ollut helppoa ja suvujaa. Geniem on kuunnellut asiakkaan tarpeita ja hakenut yhteistyössä meille parasta ratkaisua. Projekti on edennyt aikataulussa ja ongelmat on ratkaistu aktiivisella otteella.

Tiina Salonen, projektipäällikkö

Pinterest
Referenssin infoboxi
Geniem Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Vaasan kaupunki
Ajankohta: 2018 - 2019
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Jani Mäkelä, projektipäällikkö

Lisätietoja

Yritysprofiili Geniem kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotanto
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Käyttöliittymäsuunnittelu
Laadunvarmistus
Webkehitys

Toimialakokemus

Hotelli, matkailu ja ravitsemus
Julkishallinto

Teknologia

Open source
WordPress

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Omat tagit

digitaalinen palvelumuotoilu
tapahtumakalenteri
Kuntasivusto
UX-suunnittelu
Käytettävyys
saavutettavuus
käyttäjätestaus

Siirry yrityksen profiiliin Geniem kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Geniem - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Geniem - Muita referenssejä

Geniem - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia