logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Uusien pilvipalvelujen nopea, turvallinen ja kustannustehokas käyttöönotto vahvisti Tikkurilan kilpailukykyä markkinoilla

ReferenssiUusien pilvipalvelujen nopea, turvallinen ja kustannustehokas käyttöönotto vahvisti Tikkurilan kilpailukykyä markkinoilla

Tikkurila Oyj

Tikkurila suhtautuu ennakkoluulottomasti ja ennakoivasti IT-palvelujensa kehittämiseen. Yhtiö on edistynyt merkittävästi toimintojensa digitalisoinnissa lyhyessä ajassa. Siinä ovat olleet apuna Microsoftin pilvipalvelut, joita Tikkurila käyttää yhä enemmän. Automatisoitujen itsepalveluprosessien käyttöönotto identiteetin- ja mobiililaitteiden hallinnassa on tuonut uusia mahdollisuuksia liikkuvaan työhön ja laajentanut mobiililaitteiden turvallisia käyttömahdollisuuksia.

Lähtötilanne

Tikkurila on Euroopan johtavia maalinvalmistajia ja kuluttajille ja ammattilaisille tarkoitettujen maalien markkinoijia. Vuonna 1862 perustetulla yhtiöllä on pitkät teolliset perinteet. Useassa maassa toimiva Tikkurila työllistää yli 3 000 ihmistä. Yhtiö on omaksunut uudenaikaiset toimintatavat ja IT-infrastruktuurin kehittämismenetelmät. Se suhtautuu kehittämiseen ennakoivasti ja alkoi siksi etsiä uusia tietoturva- ja yhteensopivuusratkaisuja. Tavoitteena oli tehostaa prosesseja, omaksua uusia toimintatapoja ja parantaa tuottavuutta.

Tietoturvallisuuden merkitys on kasvanut entisestään mobiililaitteiden käytön ja mobiiliratkaisujen yleistymisen myötä. Yhtiö tarvitsi vanhan, manuaalisiin päivityksiin perustuvan järjestelmänsä tilalle automatisoidun ja helpommin hallittavan identiteetinhallinnan ratkaisun, varmistaakseen tietoturvallisuuden sekä pystyäkseen vastaamaan nopean ja joustavan palvelun vaatimuksiin. Uusi järjestelmä nähtiin Tikkurilassa myös mahdollisuutena ottaa käyttöön uusia pilvipohjaisia työkaluja.

Ratkaisu

Microsoft Identity Manager oli Tikkurilalle luonteva valinta, koska yhtiön IT-arkkitehtuuri perustui Microsoftin ratkaisuihin. Yhtiö löysi ratkaisun, joka täytti sen vaatimukset, oli yhteensopiva yhtiön muiden järjestelmien kanssa ja oli helppo ottaa käyttöön. Tikkurila valitsi hankekumppanikseen Pulsen Integration Oy:n.

Enterprise Mobility Suite ja Office 365 lisättiin ratkaisuun toteutusvaiheessa, jotta pilvipohjaisia ratkaisuja voitiin hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti ja voitiin tarjota palveluja hallitusti eri laitteille. Tikkurila valitsi ensimmäiseksi konserninlaajuiseksi mobiililaitteiden hallintaratkaisuksi Enterprise Mobility Suite -pilvipalveluratkaisun sen helppokäyttöisyyden ja nopean käyttöönoton vuoksi. Vaikka se otettiin käyttöön vasta vuosi sitten, sitä hyödyntävät jo yhtiön kaikki mobiilikäyttäjät eli lähes puolet työntekijöistä.

Tulokset

Manuaalisten prosessien automatisointi säästää aikaa ja pienentää kustannuksia välittömästi. Ajan säästäminen on erityisen tärkeää nykyisessä toimintaympäristössä, jossa palvelujen määrä kasvaa jatkuvasti ja käyttöoikeuksien myöntäminen manuaalisesti on käytännössä mahdotonta pitkän odotusajan takia. Keskitetty ja automatisoitu toimintatapa on paitsi tehokkaampi ja turvallisempi myös helpompi sovittaa yhteen muiden järjestelmien kanssa. Automatisoidut toiminnot vapauttavat IT-osaston resursseja sekä helpottavat ja sujuvoittavat salasanahallintaa.

Uusien SaaS- ja pilvipalveluratkaisujen nopea, turvallinen ja kustannustehokas käyttöönotto vahvisti Tikkurilan kilpailukykyä. Enterprise Mobility Suite- ja Office 365 -ratkaisujen myötä yhtiö sai käyttöönsä uusia työkaluja. Tietoturvallisuuden ja itsepalveluprosessien ansiosta tärkeät palvelut ja tiedot ovat nyt entistä helpommin mobiilikäyttäjien saatavilla myös toimistoajan ulkopuolella.

Lisäksi yhtiö pystyy tarjoamaan työntekijöilleen aiempaa laajemman valikoiman mobiililaitteita ja sovelluksia. Entistä joustavampien ratkaisujen vaikutukset alkavat jo näkyä käytännön työssä. Osa työntekijöistä on todennut, että he voivat hoitaa lähes kaikki tehtävänsä mobiililaitteella.Lisätietoja:
Tiina Hentunen, Pulsen Integration Oy, Mobile +358 50 517 5778, tiina.hentunen@pulsen.fi

Pinterest
Referenssin infoboxi
Pulsen Integration Oy

Tiedot

Tilaaja: Tikkurila Oyj
Ajankohta: 2015
Toimittajan
yhteyshenkilö:
tiina.hentunen@pulsen.fi

Lisätietoja

Yritysprofiili Pulsen Integration kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

HR
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Tietohallinto

Omat tagit

integraatio
IAM
Microsoft Azure
intune
Microsoft identity manager
idm
mfa

Erikoisosaaminen

Auditointi
Integraatiot
Käyttäjähallinta
Pilvipalvelut / SaaS
Tietoturva

Toimialakokemus

IT
Kauppa
Valmistava teollisuus

Teknologia

Microsoft
Windows

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Pulsen Integration kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Pulsen Integration - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Pulsen Integration - Muita referenssejä

Pulsen Integration - Muita bloggauksia

Siirry yrityksen profiiliin Pulsen Integration kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

It- ja ohjelmistoalan työpaikat

Kaikki it-alan työpaikat »

Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit

ite wikin referenssihaku »

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Kuinka nopeasti kirjoitat älypuhelimella - tee kirjoitustesti ja osallistu Aalto-yliopiston tutkimukseen
Toimiva web hosting -palvelu takaa verkkosivuston skaalautuvuuden
Basware ONE:ssa taloushallinnon ja hankinnan ammattilaiset saivat ideoita datan hyödyntämiseen ja läpinäkyvän liiketoiminnan saavuttamiseen

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia