Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Uusi lipuntarkastusratkaisu toi HSL:lle tehoja ja kustannushyötyjä

ReferenssiEnfo ja Helsingin seudun liikenne (HSL) ovat tehneet yhteistyötä 90-luvulta lähtien matkakorttijärjestelmän osalta. Kun HSL käynnisti hankkeen lipuntarkastajien käyttämien laitteiden ja mobiilijärjestelmän päivittämiseksi vuonna 2011, se valitsi luottokumppaninsa Enfon vastaamaan toimituksesta. Tavoitteena oli helpottaa ja tehostaa tarkastajien työtä sekä hakea aitoja kustannushyötyjä nostamalla lipuntarkastusastetta.

Ennen päivitystä HSL:n tarkastajat käyttivät vanhempaa kämmenmikrojärjestelmää, jonka toiminnot olivat jäämässä ajastaan jälkeen. Vanhan järjestelmän tiedonsiirto-, lajittelu- ja tiedontallennusominaisuudet eivät enää vastanneet käytännön tarvetta.

HSL:n uusi päivitetty ohjelmistojärjestelmä syntyi Enfon ja julkisen liikenteen lippujärjestelmiin erikoistuneen Fara Finland Oy:n yhteistyönä. Myös tarvittavien laitteiden (Handheldin Nautiz eTicket Pro) toimitus kuului hankkeeseen. Enfo vastaa koko matkakorttijärjestelmän tuotannon operoinnista, valvonnasta, ohjelmistojen ylläpidosta ja laitteiden huollosta.

Onnistuneen projektin mittarina käyttäjätyytyväisyys

Hanke valmistui asetetussa aikataulussa ja käyttöönotto sujui suunnitelmien mukaisesti. Käyttäjätyytyväisyys on ollut alusta asti erinomaisella tasolla. Tarkastajien näkökulmasta hanke oli käänteen tekevä, koska ikääntyneiden laitteiden tilalle saatiin uudet akkukestoltaan erittäin hyvät laitteet, joissa oli myös merkittävästi lisää ominaisuuksia.

- Akun kesto on ihan eri luokkaa kuin aiempien laitteiden. Laite on myös paljon nopeampi ja luotettavampi. Jos eteen tulee ongelma tai tarvitsemme jonkin muutoksen ohjelmistoon, se voidaan päivittää ja muokata tarpeitamme vastaavaksi. Enää ei myöskään tarvitse tehdä turhaa tietojen syöttöä, koska järjestelmä toimii täysin automaattisesti, kertoo HSL:n tarkastusyksiköstä Jari Kujanpää.

HSL on laajentanut laitteiden käyttöä uusien ominaisuuksien myötä. Nyt tarkastajat voivat käyttää laitteita helposti myös matkustajien haastatteluihin ja kyselyjen toteuttamiseen. Ennen tiedon kerääminen on jouduttu tekemään paperilomakkeilla, mikä on ollut työlästä ja tiedon saaminen sähköiseen muotoon on ollut hidasta. Uusien laitteiden ja järjestelmän avulla matkustajilta kerätty tieto saadaan suoraan sähköiseen ja helposti hyödynnettävään muotoon.

Tehostettu valvonta tuo tuloksia

HSL on hankkinut reilusti yli sata laitetta maaliskuusta 2012 lähtien. Uuden järjestelmän sekä lisätyövoiman avulla liikenneosasto on voinut suorittaa vuonna 2012 jopa yli 20 % aiempaa enemmän lipputarkastuksia. Kukin tarkastaja on saanut tehtyä jopa yli 10 % aiempaa enemmän tarkastuksia. Tehokkaampi lippujen tarkastusjärjestelmä on omalta osaltaan myös vähentänyt ilman lippua matkustavien määrää: vuonna 2012 ilman asianmukaista lippua matkustaneita oli 11 % aiempia vuosia vähemmän.

Ajanmukaisen, helppokäyttöisen ratkaisun avulla HSL on voinut palvella matkustajia paremmin, paikata maksamattomien asiakkaiden aiheuttamia tulonmenetyksiä sekä pitää itsensä ajan tasalla liikennöintitekniikan muutoksista.

- Olemme saaneet lisättyä tarkastusmaksujen määrää, ja tietojen siirto taustajärjestelmään on entistä nopeampaa ja turvallisempaa. Työn tehokkuus on parantunut merkittävästi, HSL:n ryhmäpäällikkö Risto Vaattovaara kertoo uudistuksen tuloksista.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Enfo Oyj

Tiedot

Tilaaja: Helsingin seudun liikenne, HSL
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Nina Annila, Senior Vice President, Enfo Oyj

Lisätietoja

Yritysprofiili Enfo kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Toimialakokemus

IT

Siirry yrityksen profiiliin Enfo kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Enfo - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Enfo - Muita referenssejä

Enfo - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Digitalisaatioon perehtyneet tutkijat tarjoavat ilmaisia Skype-keskusteluja helmikuussa järjestettävällä Kysy tutkijalta -viikolla
Nopeat verkkoyhteydet kiinteistöihin olemassa olevaa kupariverkkoa käyttäen – Uusin G.Fast -teknologia säästää kalliilta valokuituremonteilta
Suosituimmat tietokonepelit vuonna 2019

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia