Uusi, innovatiivinen työkalu liikenteen suunnitteluun ja markkinoinnin kohdentamiseen

Tampereella on kolme liikenteen mittauspistettä, joiden ohi ajettaessa ajoneuvojen rekisterikilvet tunnistetaan ja yhdistetään Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin rekisteritietoihin. Ratkaisu ei uhkaa autoilijoiden yksilön suojaa, vaan liikennevirrasta selvitetään ainoastaan postinumeroalueet, joihin ajoneuvot on rekisteröity. Autoilijoiden lähtöalueet piirtyvät automaattisesti helppolukuiseen lämpökarttaan, joka visualisoi, mistä liikennevirrat ovat peräisin.
 
Tampereella Nodeon Oy:n kehittämä liikennevirran laskenta- ja lähtöalueanalyysi on työkalu, jolla kaupungin liikenneinsinöörit suunnittelevat liikennejärjestelyjen sujuvuutta. Mittauspisteet sijaitsevat kaupungin sisääntuloväylillä etelässä, idässä ja lännessä.

– Raitiotien rakentaminen on häirinnyt ja tulee häiritsemään kaupunkialueen liikennettä vielä neljän vuoden ajan. Raitiotie on valmis käyttöön vuonna 2021. Yksityisautoilijoiden lähtöalueiden tunnistaminen on auttanut meitä ohjaamaan liikennettä pois keskustasta ja näin välttämään ruuhkia, mikä parantaa kaikkien liikkujien turvallisuutta ja viihtyvyyttä, toteaa Tampereen kaupungin projektipäällikkö Mika Kulmala.

Kun analyysin avulla on voitu tunnistaa alueita, joista tulee paljon liikennettä, autoilijoille on voitu kohdentaa markkinointia. Tietyille asuinalueille on markkinoitu esimerkiksi liityntäpysäköintipaikkoja, joista on alettu järjestää bussiyhteyksiä keskustaan. Ruuhkia voidaan ehkäistä myös esimerkiksi lisäämällä palveluja alueilla, joista analyysin mukaan asioidaan paljon keskustassa.
 
Lähtöalueanalyysistä hyötyä myös kauppakeskuksille

Useiden mittauspisteiden avulla voidaan tehdä myös matka-ajan mittauksia ja läpimenoliikenteen tunnistamista. Läpimenoliikennettä voidaan analysoida esimerkiksi suhteessa vuorokauden aikoihin, viikonpäiviin, liikenteen lähtöalueisiin eli yksittäisiin postinumeroalueisiin, postinumeroalueryhmiin, kuntiin ja maakuntiin. Tampereella ei analyysiä hyödynnetä vielä tähän.

– Autoilijoille tiedottaminen, palvelujen kehittäminen, liikennejärjestelmän suunnittelu ja liikenneturvallisuus, ynnää Kulmala analyysin yleiset hyödyt.

Analyysi soveltuu myös muiden liikennöityjen alueiden kehittämiseen esimerkiksi lentokentillä, juna-asemilla ja satamissa. Liikekiinteistöalueilla esimerkiksi kauppakeskukset voivat hyödyntää analyysia asiakasprofiilien tarkentamiseen ja näin esimerkiksi markkinoinnin kohdentamiseen sekä asiakaskokemuksen parantamiseen.

– Etsimme liikennevirran analysoimiseen kustannustehokasta ratkaisua, jonka avulla pystyisimme kehittämään Tampereen kaupungin liikenteen reaaliaikaista tilannekuvaa. Nodeonin innovatiivinen ratkaisu tuottaa täysin uudenlaista tietoa yhdistelemällä rekisteritunnistusteknologiaa sekä julkisen tahon hallussa olevaa dataa, kiittelee Kulmala.

Suosittelija:

Mika Kulmala, Tampereen kaupunki

Referenssin infoboxi
Referenssi
Tilaaja: Tampereen kaupunki
Ajankohta:2016 - 2017
Toimittajan yhteyshenkilö:
Timo Majala
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Analytiikka
Big Data
IoT
Microsoft
C#
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Smart Cities älyliikenne
Pinterest

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Nodeon Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Muita julkaisuja Nodeon Oy:lta

Siirry Nodeon Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Ohjelmistoalalla parhaiten tienaavat Helsingissä työskentelevät ammattilaiset
Apple on nyt biljoonan dollarin yritys
Teamit lupaa tuoda monikanavaisen myynnin kaikkien yritysten saataville

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia