Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Uuden verkkopalvelun avulla tehokkuutta viranomaisviestintään

ReferenssiElintarviketurvallisuusvirasto Evira varmistaa elintarvikkeiden turvallisuutta ja laatua sekä kasvien ja eläinten terveyttä tutkimuksella ja valvonnalla. Eviralla on valtavasti erilaista tietoa, joka koskee suurta ihmisjoukkoa – tavallisia kansalaisia, yrittäjiä ja muita viranomaisia. Aina tiedon tarvitsija ei etukäteen välttämättä tiedä, että hänen kaipaamansa tieto löytyy juuri Eviran verkkosivuilta. Eviran verkkosivut uudistettiin palvelemaan aiempaa paremmin kaikkia sidosryhmiä. Uusi palvelu on selkeämpi ja käyttäjäystävällisempi, ja myös sen ylläpito on helppoa.

Evira aloitti toimintansa toukokuussa 2006. Eviran vanha verkkosivujärjestelmä oli ollut käytössä koko viraston olemassa olon ajan eli noin kymmenen vuotta. Tarve uudistaa verkkopalvelut oli siis ilmeinen. Eviran verkkopalvelujen kohderyhmä on mahdollisimman laaja, sillä periaatteessa jokainen suomalainen voi päätyä Eviran verkkosivuille etsiessään tietoa esimerkiksi elintarvikkeiden turvallisuudesta tai eläinten hyvinvoinnista.

Eviran tavoitteena oli korvata vanha verkkopalvelu teknisesti ajanmukaisilla, joustavilla, skaalautuvilla ja pitkän elinkaaren tarjoavilla ohjelmistoilla ja palveluilla. Lisäksi haluttiin kiinnittää huomiota toimiviin hakupalveluihin sekä helppoon päivitettävyyteen.


Käyttäjälle selkeä näkymä Eviran ylläpitämiin ja jakamiin tietoihin

Solita sekä konseptoi, suunnitteli että toteutti Eviran uudet verkkosivut, jotka toteutettiin Episerver-teknologialla. Yhteistyö Eviran kanssa myös jatkuu palvelun ylläpidolla ja jatkokehityksellä.

Sivustolla tuodaan selkeästi esille Eviran ylläpitämiä ja jakamia tietoja, joita eri sidosryhmät tarvitsevat, sekä Eviran toimintakokonaisuuksia koskevat julkaisut. Verkkosivusto toteutettiin neljällä eri kieliversiolla – suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi.Nyt evira.fi palvelee paremmin ja selkeämmin sekä asiakkaita että Eviran toiminnan tavoitteita. Eviran asiakkaat saavat nopeammin kokonaiskuvan Eviran tarjoamista tiedoista. Uusi palvelu on myös selkeämpi ja käyttäjäystävällisempi, ja sen ylläpito on helppoa.


Sivusto uudistettiin ripeässä tahdissa

Verkkopalvelun uudistusprojekti alkoi lokakuussa 2015, ja uusi sivusto päästiin julkaisemaan jo toukokuun alussa 2016.

Verkkosivuston visuaalisuutta lähdettiin rohkeasti uudistamaan, ja lopputulos on kerännyt runsaasti palautetta – mukana on ollut myös uuteen ilmeeseen kriittisesti suhtautuvia.

Käyttäjiltä saatujen kommenttien perusteella palveluun on tehty pientä hienosäätöä. Kaikkinensa Eviralla ollaan lopputulokseen tyytyväisiä.


TULOKSET

  • Sivut tarjoavat käyttäjälle kokonaisvaltaisen näkymän Eviran jakamiin tietoihin
  • Palvelu on käyttäjäystävällinen ja selkeä
  • Sisältöjen päivittäminen on helppoa
  • Hyvät hakutoiminnot helpottavat tiedon etsintää laajalta sivustolta
  • Sivusto palvelee kaikkia suomalaisia neljällä eri kielellä

Suosittelija:

”Sivuston uudistus eteni niin hyvin, että pystyimme kiristämään alustavaa aikataulua. Projekti valmistui nopeammin kuin odotettiin. Solitan kanssa oli mukava tehdä yhteistyötä, ja yhteistyömme toimi hyvin. Tuntui siltä, että meillä oli alusta alkaen yhteinen urakka.”

Jussi Koivisto, viestintäpäällikkö

Pinterest
Referenssin infoboxi
Solita Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Evira
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Jyrki Nurminen

Lisätietoja

Yritysprofiili Solita kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Viestintä

Erikoisosaaminen

Graafinen suunnittelu
Sisällönhallinta
Webkehitys

Toimialakokemus

Julkishallinto

Siirry yrityksen profiiliin Solita kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Solita - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Solita - Muita referenssejä

Solita - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia