Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

UPM Metsäni – metsä lähemmäs uuden sukupolven metsänomistajia

ReferenssiMonet nykypäivän metsänomistajista elävät kaupungeissa kaukana metsistään – eivätkä usein omaa metsänomistamisen vaativaa tietotaitoa. UPM Metsäni on erityisesti tälle käyttäjäryhmälle suunnattu palvelu. Se tuo metsän lähemmäs omistajiaan tarjoamalla arvokasta tietoa metsästä, sen arvosta ja mahdollisista hoitotoimenpiteistä.

Näin se toimii

Sovellus esittää yleiskatsauksen omistajansa metsästä ja sen arvosta silmänräpäyksessä. Käyttäjän tulee vain naputella sovellukseen metsätilatunnuksensa. Käyttäjä saa avoimeen dataan perustuvaa tietoa muun muassa puulajien jakautumisesta, niiden iästä sekä arvion metsän arvosta. Lisäksi sovellus sisältää helppokäyttöisen metsänhoito-oppaan, sekä mahdollisuuden keskustella suoraan UPM:n edustajan kanssa reaaliaikaisesti.

Metsänomistajat tutuiksi

Suunnittelu alkoi workshopeilla, joissa pyrimme pureutumaan modernin metsänomistajan arkeen. Tutkimustyön pohjalta syntyneet käyttäjäprofiilit ja -polut paljastivat pian syitä sille, miksi niin monet nykymetsänomistajat passivoituvat. Tämä auttoi meitä kehittämään tapoja, joilla UPM voisi muuttaa kohderyhmän asiakkaikseen. Löydökset koottiin ominaisuuslistaksi sen perusteella, miten paljon todellista arvoa ja tukea päätöksen tekemiseen ne tarjosivat.

Modernia käyttäjäviestintää

Sovelluksen hyödyntämän laajan viestintäintegraation avulla UPM voi olla reaaliajassa yhteyssä käyttäjiin ja sai samalla käyttöönsä huipputason analytiikka- ja osallistamistyökaluja. Ratkaisu mahdollistaa huippuunsa asti tarkennetut viestikampanjat ja syväluotaavaan käyttäjädataan perustuvan tutkimuksen.

Tulokset

Sovellus näytteli suurta roolia UPM:n maineen kasvamisessa digitaalisen asiakaskokemuksen edelläkävijänä. Magenta Advisoryn Digimenestyjät 2017 -tutkimuksessa yritys valittiin B2B-kategorian parhaaksi toimijaksi. Tätä kirjoittaessa sovelluksella on jo yli 10 000 käyttäjää. Istunnon keskimääräinen kesto on neljä minuuttia, mikä kertoo siitä, että käyttäjät ovat todella kiinnostuneita viettämään aikaa sovelluksen parissa

Suosittelija:

Projekti on esitellyt onnistuneesti startupmaisen ketterän kehityksen suurelle B2B-yritykselle. Palvelun käytettävyys on huippuluokkaa ja kohdeyleisömme on pitänyt kokonaisuutta lähestyttävänä. Hyödyntämällä avointa dataa uudella tavalla olemme lisänneet tavallisen metsänomistajan kiinnostusta metsäänsä ja sen arvoon.

Tapani Juuti, Kehityspäällikkö / UPM

Pinterest
Referenssin infoboxi
Taiste Oy logo

Tiedot

Tilaaja: UPM
Ajankohta: 2015 -

Lisätietoja

Yritysprofiili Taiste kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta
Tuotanto
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Käyttöliittymäsuunnittelu
Mobiilikehitys
Palvelin- ja kapasiteettipalvelut

Toimialakokemus

Raaka-aineet ja energia

Teknologia

Android
iOS
Django
C#
Python

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin Taiste kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Taiste - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Taiste - Muita referenssejä

Taiste - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia