Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Unico Finland Oy siirtyi viivakoodipohjaiseen toimintaan L7:n ja LTR:n avulla

ReferenssiUnico Finland Oy on suomalainen joustinvuoteita ja sohvia valmistava perheyritys. Unicon omistavat Pasi ja Petri Saarinen, jotka valmistavat vuoteita jo kolmannessa sukupolvessa. Suvussa vuoteiden valmistus on alkujaan jo 1950-luvulta. Unicolla on Suomessa neljä tehdasta; sänky- ja runkotehdas sekä ompelimo Kauhavalla ja sohvatehdas Lapualla. Kotimaisuus ja käsityö ovat erittäin tärkeässä roolissa Unicon toiminnassa.

Unico otti Visma L7-toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönsä vuonna 2012 kaikilla neljällä tehtaallaan. Tähän saakka yhtiön käytössä ollut Visma Nova ei enää tarjonnut kaikkia tuotantopuolella tarvittavia toiminnallisuuksia, mikä aiheutti haasteita arkityöhön.

“Kartoitimme tuolloin eri järjestelmävaihtoehtoja, jotka palvelisivat tuotannollista toimintaamme paremmin ja ratkoisivat logistiikan puolella olevat haasteemme”, kertoo Pasi Saarinen, Unico Finland Oy:n toimitusjohtaja ja toinen omistaja, lisäten “Halusimme myös päästä viivakoodipohjaiseen toimintaan tavaroiden saapumisessa, lähtemisessä ja keräilyssä.”

Siirtyminen saman ohjelmistotalon sisällä Novasta L7-järjestelmään koettiin luontevana ja myös helpompana kuin vaihtaminen eri toimittajan järjestelmään. “Päätöksenteossa painoi paljon tieto siitä, että ohjelmiston rakentaminen meidän tarpeisiin onnistuisi. Arvioimme myös, että järjestelmävaihdon jälkeinen muutostila kestäisi muutaman viikon tai kuukauden ja tämä tulisi olemaan kohtuullisen haastavaa. Vaihto tutun ohjelmistotalon sisällä valoi kuitenkin luottamusta asiaan ja niinpä valitsimme L7-järjestelmän,” Saarinen toteaa.

Prosessit pyörivät L7- ja LTR-ratkaisujen avulla

Unicolla L7-järjestelmää käytetään laajasti niin toimistossa, tuotannossa kuin palkkahallinnossa. “Esimerkiksi tuotannon suunnittelun kautta kuormitukset ja ohjeistukset siirtyvät valmistuslinjoille. Valmistuslinjoilla ja työpisteillä työt kuitataan aloitetuksi ja lopetetuksi työajanseurannalla”, kuvailee Saarinen.

Käytössä on lisäksi Visman Liikkuvan Työn ratkaisu (LTR), jota hyödynnetään logistisissa prosesseissa. "Lähettämömme toimii täysin LTR:n puolella, samoin ostotilausten saapuminen, keräily ja lähetys. Myös yhtiölle kriittinen viivakoodipohjainen toiminta pyörii kokonaan LTR:n puolella, josta tiedot siirtyvät automaattisesti L7-järjestelmään," kertoo Saarinen.

Järjestelmäekosysteemi kasvaa tarpeiden mukaan

Novan vaihtaminen L7-järjestelmään sujui ongelmitta. Sen sijaan LTR:n rakentaminen Unicon tarpeita vastaamaan koettiin järjestelmävaihtoa haastavammaksi ja tähän kului myös enemmän aikaa. Kaikki saatiin kuitenkin lopulta toimimaan, eikä ongelmia ole esiintynyt jälkikäteen. Unico on myöhemmin vielä integroinut L7-järjestelmänsä Qlickview-ohjelmistoon, jolla murskataan lukuja liiketoiminnan käyttöön.

Viivakoodijärjestelmien ja laitteiden myötä Unicon varastotoiminnot muuttuivat kokonaisvaltaisesti. “Olemme saaneet viivakoodeilla tehoa ja varmuutta toimintaamme. Varastonhallinta ja seuranta ovat parantuneet trukki- ja käsipäätteiden myötä. Lisäksi keräilyvirheet on pystytty minimoimaan”, Saarinen kertoo.

Suosittelisitko L7-toiminnanohjausjärjestelmää?

“Kyllä suosittelen. L7-järjestelmässä on runsaasti hyviä ominaisuuksia ja se on helppo käyttää. Valmistavalle teollisuudelle tuotannon suunnittelun puoli on hyvä. Ohjelma on selkeä, laaja ja raporttien osalta räätälöiminen on lähes rajatonta. Käyttöliittymä on käyttäjäystävällinen ja monet toiminnot ovat loogisia. Mielestäni L7 on kuten Nova, eli näppärä käyttää kokonaisvaltaisesti”, Saarinen kuvailee ja jatkaa; “Raportit palvelevat valmistavaa teollisuutta hyvin, kunhan niitä räätälöi omiin tarpeisiin sopiviksi. Meillä on käytössä kymmeniä omia raportteja mitä hyödynnämme päivittäin toimistossa ja tuotannossa. Mikäli tuotantopäälliköt tai esimiehet haluavat saada jotakin selville, niin se onnistuu näppärästi.”

Tutustu Visma L7 -toiminnanohjausjärjestelmään.>>

Suosittelija:

L7-järjestelmässä on runsaasti hyviä ominaisuuksia ja se on helppo käyttää. Valmistavalle teollisuudelle tuotannon suunnittelun puoli on hyvä. Ohjelma on selkeä, laaja ja raporttien osalta räätälöiminen on lähes rajatonta. Käyttöliittymä on käyttäjäystävällinen ja monet toiminnot ovat loogisia. Mielestäni L7 on kuten Nova, eli näppärä käyttää kokonaisvaltaisesti.

Pasi Saarinen

Pinterest
Referenssin infoboxi
Visma Software Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Unico Finland Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili Visma Software kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Logistiikka
Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP
Tuotanto

Erikoisosaaminen

Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Visma L7
Visma LTR varastotoiminnot
toiminnanohjausjärjestelmä
Tuotannonohjausjärjestelmä
varastonhallinta
valmistavan teollisuuden toiminnanohjaus

Siirry yrityksen profiiliin Visma Software kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Visma Software - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Visma Software - Muita referenssejä

Visma Software - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Uutisten ja ajankohtaisohjelmien suosio kasvoi vuonna 2020 - TOP20 katsotuimmat tv-ohjelmat
Kiinnostaako digimarkkinointi, lohkoketjut, ketterät menetelmät tai koodaus? Listasimme it-alan verkkokursseja keväällä 2021
Maaliskuussa käynnistyy mentorointiohjelma teknologiasta kiinnostuneille nuorille – mukaan voivat hakea 15-25-vuotiaat

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia