Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Ulkoministeriön matkassa

ReferenssiBuenos Aires, 2008. Ravintola oli hiljainen eikä muita asiakkaita juuri näkynyt, joten saatoimme jättää tavarat rauhallisin mielin viereiseen pöytään ja keskittyä biljardiin. Kesken pelin vaimo kuitenkin havahtui siihen, että hänen käsilaukkuaan ei näkynyt enää missään. Ei pöydällä, ei tuolin alla, eikä muuallakaan lähistöllä. Ei mitään havaintoa että kukaan olisi edes ylipäätään käynyt pöydän lähistöllä, mutta laukku oli yhtä kaikki poissa. Maksuvälineet ja kännykkä olivat onneksi taskussa, mutta varkaan mukaan lähti kamera lomakuvineen sekä vaimon passi.

Varastetun passin uusimiseen ulkomailla on hyvin selkeä ja seikkaperäinen prosessi olemassa, ja vastaavanlaisissa tilanteissa kovaonninen matkaaja kääntyy viranomaisen tarjoamien tietojen puoleen. Missä on lähin lähetystö ja miten nopeasti väliaikaisen passin saa ovat päällimmäiset kysymykset, joita ulkoministeriön sivuilta lähdetään selvittämään.

Tavoitteena parempi käytettävyys

Ulkoministeriön sivustouudistuksessa lähdettiin hakemaan selkeämpää kokonaisuutta ja helpompaa käytettävyyttä paitsi matkailijan, mutta myös viranomaisen kannalta. Vanha sivusto oli jo elämää nähnyt, joten tavoitteita kertyi paljon. Reissun päällä palveluita käytetään pääsääntöisesti kännykällä, ja sivuston käytettävyys etenkin mobiililaitteilla nousikin prioriteettilistassa korkealle.

Koska sivustoilla on monenlaisia rooleja ja kohderyhmiä, oli sisältöäkin vuosien saatossa kertynyt tuhansia sivuja. Sivustoa ei lähdetty uudistamaan täysin puhtaalta pöydältä, sillä vanhasta sisällöstä ei ollut tarkoitus luopua. Sisällön migraatio uuteen järjestelmään sekä asiasanojen lisääminen myös vanhaan sisältöön olivatkin merkittävä osa projektia. Toisin sanoen, vanha sisältö sai uuden elämän päivitetyn palvelun kautta. Täysin uusien visuaalisten esitysmallien tuominen sisällöntuottajien työkalupakkiin puolestaan paransi osaltaan sivuston ilmettä ja selkeyttä.

Suomen toistaiseksi suurin Liferay DXP -sivusto


Liferay DXP:n päälle rakennettu ulkoministeriön sivusto um.fi julkaistiin kesäkuussa 2018. Sivusto on jo sellaisenaan Suomen toistaiseksi suurin ja näkyvin Liferay DXP:n päälle toteutettu palvelu, mutta projekti ei suinkaan ole vielä valmis. Kehitys jatkuu edelleen, ja projektin toinen vaihe on vasta aluillaan. Tässä vaiheessa tulemme toteuttamaan ministeriön sivuston rinnalle Suomi ulkomailla -palvelun, eli Suomen ulkomaanedustustojen sivustokokonaisuuden. Asiakkaan sanoin: “Olemme ylittäneet Ranskan ympäriajossa ensimmäisen vuoriston, mutta isoimmat nousut siintävät vasta edessä.”

Projekti jatkuu uudella sivustokokonaisuudella

Suomi ulkomailla -sivusto kokoaa yhteen tiedot Suomen edustustoista sekä toimii julkaisukanavana ulkoministeriön tuottamalle maa- ja aluekohtaiselle tiedolle. Sivuston sisällön painopisteenä ovat Suomen viranomaisten palvelut ulkomailla. Sivuilta selviää esimerkiksi miten toimia tietyssä maassa, jos passi on kadonnut tai miten Suomeen matkustava ulkomaalainen voi hakea viisumia. Osaa sivustojen sisällöstä tullaan ylläpitämään keskitetysti, mutta edustustoilla on iso rooli sisällön räätälöinnissä maan tietojen, käytäntöjen, kulttuurin ja kielen mukaisiksi.

Projektissa ei ole lopulta kyse pelkästä sivustouudistuksesta, vaan myös ulkoministeriön prosessien ja toimintatapojen uudistamisesta. Matka on vasta alussa.

Passiasiakin päättyi lopulta onnellisesti. Lähetystön yhteystiedot löytyivät ja uusi passi saatiin kolmessa päivässä. Perheen biljardimestaruus sen sijaan on edelleen ratkaisematta.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Ambientia logo

Tiedot

Tilaaja: Ulkoministeriö
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Mikael Boström, Senior Manager, mikael.bostrom@ambientia.fi, +358505712060

Lisätietoja

Yritysprofiili Ambientia kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Viestintä

Erikoisosaaminen

Käyttöliittymäsuunnittelu
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Julkishallinto

Teknologia

Liferay

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Ambientia
dxp

Siirry yrityksen profiiliin Ambientia kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Ambientia - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Ambientia - Muita referenssejä

Ambientia - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia