logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Ulkoistettu konesaliratkaisu tukee Vapon digitalisaatiostrategiaa

ReferenssiBioenergian edelläkävijäyritys Vapo panostaa voimakkaasti digitalisaatioon muun muassa tehostaakseen liiketoimintaansa sekä luodakseen uusia palveluita. Yhtiön tavoitteena on tarjota asiakkaille paras mahdollinen asiakaskokemus.

Vapon tarina on alkanut vuonna 1940 polttopuista. Nykyään Vapo toimii asiantuntijaorganisaationa, joka toimittaa energia-asiakkailleen turvetta ja puupolttoaineita sekä tuottaa myös itse lämpöä ja sähköä näistä paikallisista raaka-aineista. Vapolle digitalisaatio tarkoittaa muun muassa teollisen internetin hyödyntämistä. Esimerkiksi laitosoperaattorin kännykästä voidaan nähdä reaaliaikaisesti kattilan lämpötila, polttoaineen kulutus tai vaikkapa polttoaineen määrä siilossa.

Telia ja Cygate kumppaneina digitalisaatiossa

Digitalisaatiostrategiaa edistääkseen Vapo päätti ulkoistaa konesaliratkaisut ja etsiä kumppanin, joka voisi tukea yhtiötä strategian toteuttamisessa ja digitalisaatioon liittyvissä tavoitteissa. Haasteena omassa konesalissa on, että se muun muassa edellyttää jatkuvia investointeja, jotta laitekanta pysyy ajan tasalla. Yhtiön oman henkilöstön osaamista haluttiin kohdentaa konesalin ylläpitämisen sijaan liiketoiminnan kehittämiseen ja digitalisaatiotavoitteiden tukemiseen.

Palveluntarjoajaksi valikoitui Telia sekä sen tytäryhtiö Cygate. Ratkaisuun vaikuttivat Cygaten referenssit ja kustannustehokas palvelukokonaisuus, joka konesalipalveluiden lisäksi sisältää Telian toimittamat puhe- ja tietoliikennepalvelut. Lisäksi Cygaten maantieteellinen peitto tukee Vapon markkina-alueita.

”Ostamme konesaliratkaisut mieluummin palveluna kuin sidomme pääomaa omaan konesaliin liittyviin investointeihin”, kertoo Vapon johtaja Antti Kleemola. ”IT-maailma sekä -infra kehittyvät jatkuvasti hurjaa vauhtia, mikä edellyttäisi oman konesalin osalta jatkuvaa osaamisen kehittämistä ja keskittymistä. Haluamme mieluummin panostaa tietotaidon ja resurssit liiketoiminnan kehittämiseen”, Kleemola toteaa.

Ulkoistaminen on joustava ratkaisu, kun yhtiö kehittää uutta liiketoimintaa

”Ulkoistettu ratkaisu on hyvin kustannustehokas”, Kleemola sanoo. ”Sen lisäksi, että alusta muuttuu ulkoistetun ratkaisun myötä paremmaksi, palveluna ostaminen on myös kokonaiskustannuksiltaan edullisempi vaihtoehto omaan konesaliin verrattuna. Pystymme nyt joustavasti muuttamaan palvelutuotantoa. Skaalautuvuus muuttuvien tarpeiden mukaisesti on tärkeää, kun kehitämme uutta liiketoimintaa.”

Pinterest
Referenssin infoboxi
Telia

Tiedot

Tilaaja: Vapo

Lisätietoja

Telia:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Omat tagit

datakeskus
Datacenter
Konesali
konesalipalvelut
datakeskuspalvelut
palvelinkapasiteetti
palvelinratkaisut
kapasiteettipalvelut
konesaliratkaisut
energia
Telia

Erikoisosaaminen

It-infrapalvelut
Konesalipalvelut
Palvelin- ja kapasiteettipalvelut

Toimialakokemus

Raaka-aineet ja energia

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Telia kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Telia - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Telia - Muita referenssejä

Telia - Muita bloggauksia

Siirry Telia kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

7 lupaavinta terveyden ja hyvinvoinnin startupia Suomesta
Drone-olympialaiset järjestetään syyskuussa Suomessa
Suosituimmat automerkit Länsiväylällä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia