Uber vauhdittaa kuljetusliikkeiden innovaatioita

BloggausBring kuljetusyhtiön Johan Holgerssonin mukaan diginatiivi sukupolvi ja kasvava verkkokauppa tasoittavat tietä Uber-tyyppisille kuljetuspalveluille, joista myös perinteiset kuljetusyhtiöt voivat oppia paljon.

Uberin perustamisesta lähtien vuonna 2009, tilauspohjaiset mobiilipalvelut ovat levinneet monelle muullekin toimialalle taksikuljetusten lisäksi ja ovat tulleet synonyymeiksi digitalisoitumiselle, innovaatioille ja palveluiden käyttömukavuudelle. Kuljetusalalla on syntynyt uusia palveluita, kuten Tanskalainen Trunkbird, Norjalainen Nimber ja Suomalainen PiggyBaggy. EDI-Softin vuotuisessa Nordic Delivery Conference konferenssissa, Johan Holgersson, Bring kuljetusyhtiön markkinointijohtaja ja e-Labsin vetäjä, esitti avoimesti yhteistyöhalun uusien sosiaalisten kuljetuspalveluiden kanssa. Konferenssin jälkeen, EDI-Soft ja Johan Holgersson keskustelivat tarkemmin hänen mielipiteistään uusien innovatiivisten kuljetuspalveluiden noususta.

“Erityisesti kasvava verkkokauppa ja diginatiivi sukupolvi vauhdittavat kysyntää yksinkertaisille, joustaville ja käteville kuljetustavoille, jonka ansiosta markkinoille tulee yhä enemmän sosiaalisia kuljetuspalveluita. Näiden uusien kuljetuspalveluiden ydintä ovat käyttäjäystävälliset sosiaaliset palvelualustat, jotka houkuttelevat diginatiiveja käyttäjikseen. Tälläiset innovatiiviset ratkaisut avaavat kuluttajille uusia mahdollisuuksia ja se asettaa innovaatiovaatimuksia myös meidän kaltaisille kuljetusyhtiöille. Kuluttajien voima ja vaikutusmahdollisuudet ei ole koskaan ollut suurempaa,” Johan Holgersson sanoo. Hän toivottaa Uberin tuomat uudet innovaatiot tervetulleiksi perinteiseen logistiikkaan.

Johan Holgersson uskoo, että perinteiset kuljetusyhtiöt voivat oppia paljon sosiaalisilta kuljetuspalveluilta eikä torju yheistyötä. Yhteistyöllä voidaan vastata kuluttajien tarpeisiin
Johan Holgerssonin mielestä on inspiroivaa, että Uber filosofia digitalisoitumisessa ja innovaatioissa on mahdollista niinkin perinteisellä toimialalla kuin logistiikka-ala:

“Toimialojen vakiintuneita liiketoimintamalleja muuttavat palvelut, kuten Uber, Trunkbird, Nimber ja PiggyBaggy, ovat eteenpäin vievä voima omille innovaatioillemme. Kaikki parannukset toimitusketjussa, jotka tuottavat parempia käyttö- ja asiakaskokemuksia, ovat lämpimästi tervetulleita. Uber voi opettaa perinteisille kuljetusliikkeille uusia asioita viestinnästä, käyttöliittymistä, mobiilisovelluksista ja jäljitettävydestä.”

Verkkokaupan räjähdysmäisen kasvun myötä, sosiaalisten kuljetuspalveluiden ja perinteisten kuljetusliikkeiden yhteistyö voi olla välttämätöntä, jotta asiakkaiden tarpeisiin voidaan vastata.

“Mielestäni me kaikki jaamme vastuun siitä, että voimme tehdä sujuvamman tavaraliikenteen mahdolliseksi erityisesti kasvavan verkkokaupan osalta. Kuljetusliikkeillä tulee olemaan vaikeuksia vastata yksin 100%:sti kuluttajien moninaisiin tarpeisiin ja toiveisiin. Siksi voin helposti kuvitella yhteistyömahdollisuuksia Bringin kanssa tulevaisuudessa,” Johan Holgersson päättää.

Pinterest
Bloggauksen infoboxi
Consignor Oy

Lisätietoja

Consignor Oy:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Supply chain management SCM

Toimialakokemus

IT
Kuljetus, liikenne ja logistiikka

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Omat tagit

Verkkokaupan logistiikka

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Consignor Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Consignor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Consignor - Muita referenssejä

Consignor - Muita julkaisuja

Siirry Consignor Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Suomen Partiolaiset hakee digitaalisten ratkaisujen suunnittelijaa
Ulkomaiset ohjelmisto-osaajat haluavat tulla Suomeen, mutta muuttaminen on aina iso askel
Suurimmat teknologiakentän yrityskaupat kautta aikojen

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia