Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Työntekijästä myyntivalmiiksi asiantuntijaksi?

Bloggaus

Uusien asiakkuuksien hankinta on usein yrityksen tärkeimpiä tehtäviä ja tavoitteita. Sen vuoksi kasvun mahdollistaminen ja haluttuna yhteistyökumppanina pysyminen ovat päättäjillä päällimmäisenä mielessä. Tämän vuoksi nykyasiakkaiden säilyttämisen tärkeys saatetaan usein unohtaa sekä ohittaa kasvun mahdollisuus heille tehtävän lisämyynnin kautta.

Kilpailussa mukana pysyminen on elinehto yrityksen olemassaololle. Siksi on hyvä pitää mielessä, että nykyasiakkaissakin on paljon potentiaalia lisämyynnille. Nykyasiakkaat itse ovat harvoin aktiivisia lisäpalveluiden ostamisessa. Sen vuoksi on tärkeää, että asiakkaan ongelmiin ja tiedostamattomiin tarpeisiin vastataan aktiivisesti yrityksen puolelta.


Työntekijä on asiakkaan suuntaan organisaatiosi asiantuntevin jäsen

Työntekijälläsi on usein suurin tietämys asiakasprojekteistaan ja siten myös asiakkaan tarpeista ja asiakkaalle aiemmin tehdyistä töistä. Lisäksi työntekijä on asiakkaan näkökulmasta oman alansa erityisosaaja. Näiden ansiosta työntekijälläsi on mahdollisuus hyödyntää asiantuntijuuttaan myös lisämyynnin muodossa. Työntekijä voi tietoisesti havainnoida, keskustella ja ehdottaa asiakkaalle uusia lisätöitä. Asiakkaalle voi olla joskus helpompi keskustella ja tehdä ostopäätöksiä suoraan asiantuntijan kanssa.


Työntekijästä myyntivalmiiksi asiantuntijaksi

Myynti ei ole vain yhden yrityksen osa-alueen toimintaa. Kaikki yrityksen asiakasrajapintaan liittyvä toiminta vaikuttaa siihen, mikä mielikuva yrityksen laadusta ja toimivuudesta asiakkaalle syntyy. Sen vuoksi on tärkeää, että myös asiantuntijoilla on asiakastilanteissa palveluhenkinen ote, myös myynnillisessä mielessä. Tätä näkökulmaa voi nostaa aktiivisesti esiin kentällä liikkuvien asiantuntijoiden keskuudessa ja tietoisesti valmentaa heitä.

Lue koko artikkeli blogistamme.

Pinterest
Aitio Finland Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili Aitio Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Toiminnanohjaus ERP

Omat tagit

mobiiliratkaisu
KPI -mittarit
tehtävänhallinta

Siirry yrityksen profiiliin Aitio Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Aitio Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Aitio Finland - Muita referenssejä

Aitio Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Kahdeksan suomalaista ehdolla Nordic Women In Tech -palkinnon saajaksi - naiset edelleen vähemmistössä teknologia-alalla
Kaikki koodaa -uutuuskirja opastaa digitaitoihin – “Tällaisen kirjan olisimme itse halunneet lukea oman matkamme alussa”
Helsinki on maailman toiseksi älykkäin kaupunki - älykaupunkivertailun TOP3 kärjessä Singapore, Helsinki ja Zürich

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia