Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Työnjohdon tehokkuus kannattavuuden ytimessä

BloggausJuttelin viime viikolla asiakkaani kanssa, joka oli organisoinut toimintaansa uudelleen. Hän puolitti työnjohtajien määrän. Mitä tapahtui? Nykyisellä porukalla saadaan aikaan 20 % korkeampi liikevaihto – ja tulos tykkää.


Vastaava muutos tehtiin juuri toisellakin asiakkaallani. Viidestä työn­johtajasta kaksi lähti muualle. Tilalle ei palkattu ketään, vaan toiminta jatkuu lievässä kasvussa pienemmällä poru­kalla. Aiemmin toimiston ilmapiirissä aisti kiireen, nyt kaik­ki vaikuttivat rauhallisilta ja tehokkailta.


Jollakin tapaa työnjohdon ylimiehittämisellä on kaaosta ai­heuttava vaikutus.


Ihmisillä on kyllä tapana valittaa kiirettä, vaikka tekemisestä olisi pulaa. Harva myöntää, että aikaa on liikaa eikä tekemistä ole kaikille. Sopiva kiire luo tehok­kuutta. Täsmää ainakin minuun. Kone käynnistyy parhai­ten, kun on pieni paine niskassa. Tai ei edes kovin pieni, mutta rajansa kaikella. Liika kiire ja ylipaine vaativat veron­sa nekin.

Molemmat esimerkkiyritykset toimivat korjausrakenta­misen puolella, jossa työnjohtajia tarvitaan monestakin syystä uudisrakentamista enemmän. Työnjohtajien mää­rään vaikuttaa tietysti myös moni muu seikka. Johtamista tarvitaan vähemmän, jos työntekijät ovat pitkään yrityk­sessä työskennelleitä ja asiakaspalvelukykyisiä, vastuuta työmaista on jaettu työntekijöille ja yrityksen prosessit ovat selkeitä.

Osittain kyse on yrityksen omista valinnoista: Mit­kä asiat koetaan yrityksessä tärkeiksi ja kuinka tehokkuut­ta mitataan ja ohjataan. Myös työnjohtajia on johdettava. Johtamisessa tarvitaan tietoa ja tiedon keräämiseen tarvi­taan sopivat työvälineet.

Vaikka kyse ei ole pelkästään johdon ja työnjohdon käytös­sä olevista työkaluista, on niillä iso merkitys. Jos työnteki­jät täyttävät tuntilappuja kerran kahdessa viikossa, kuinka työtä seurataan tällä välillä? Jos työmaakohtaista kannat­tavuutta ei tiedetä tai se tiedetään kahden kuukauden vii­veellä, kuinka työmaita voidaan johtaa?

Työntekijöiden tekemistä tulisi seurata jatkuvasti. Samoin töiden kannattavuutta. Miksi sitten työnjohdon tehok­kuutta ja kannattavuutta seurataan harvakseltaan? Syntyy­kö (etenkin pienemmissä yrityksissä) johdon ja työnjohdon välille kaverisuhde, joka haittaa johtamista? Ehkä. Vai onko kyse puutteellisista työkaluista?


Työnjohdon kustannukset ovat kuitenkin varsin merkittävä osa yrityksen kokonaiskustannuksista, joten myös sen seu­rannan ja tehokkuuden mittaamisen pitäisi olla osa yrityk­sen johtamista.


Kannattaa myös miettiä, kuinka työnjohto sitoutetaan yrityksen tavoitteisiin ja tulokseen. Sitouttami­nen nousee yhdeksi merkittäväksi menestystekijäksi, kuten tässä lehdessä olevasta toimialakatsauksesta voit lukea.


Ilkka Uusi-Maahi
toimialajohtaja


Lataa myös tiivis tietopaketti rakentamisen ratkaisuistamme >>

Pinterest
Admicom Finland Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Admicom Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Projektinhallinta
Toiminnanohjaus ERP
Viestintä

Erikoisosaaminen

Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Rakentaminen

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Adminet
työmaakäyttö
työmaan raportointi
Urakointi
urakointi-erp
urakointijärjestelmä
Kannattavuusseuranta
tuntikirjausjärjestelmä

Siirry yrityksen profiiliin Admicom Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Admicom Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Admicom Finland - Muita referenssejä

Admicom Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Maaliskuussa käynnistyy mentorointiohjelma teknologiasta kiinnostuneille nuorille – mukaan voivat hakea 15-25-vuotiaat
Wikipedia täyttää 20 vuotta - tiesitkö nämä faktat internetin vapaasta tietosanakirjasta?
Digitoimisto Dude järjestää Ask Me Anything (AMA)-tilaisuuden perjantaina 15.1.2021 klo 9-18

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia