Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Työn ja perheen yhteensovittaminen — miten työnantaja voi tukea perheellistä työntekijää?

BloggausPerheystävällisellä työpaikalla otetaan huomioon työntekijöiden erilaiset elämäntilanteet sekä osataan ajatella perhemuotojen moninaisuutta. Työn ja perheen yhteensovittaminen onnistuu, kun työnantaja tarjoaa sekä tukea että joustavuutta. Alla muutamia vinkkejä, miten me olemme Invencolla luoneet perheystävällisen työpaikan.

Luo avoin asenneilmapiiri ja toimintatavat, jotka tukevat työn ja perheen yhteensovittamista

Työnantaja voi aloittaa luomalla turvallisen ilmapiirin, jossa työntekijät tuntevat, että heitä arvostetaan ja kunnioitetaan. Avun pyytämistä ei tarvitse hävetä ja kaikki ymmärtävät, että ihminen on kokonaisvaltainen olento, josta “työminä” on vain yksi osa kokonaisuutta, johon vaikuttaa kaikki, mikä tapahtuu työssä ja vapaa-ajalla. Ei se ole niin vakavaa, jos esimerkiksi lapset tai kotieläimet joskus näkyvät ja kuuluvat teams-palavereissa.

Raskauden ei pidä olla este uuden työntekijän palkkaamisessa tai työssä etenemisessä. Kenenkään ei pitäisi pelätä kertoa jäävänsä perhevapaille, vaan päin vastoin, tätä pitäisi juhlistaa. Työnantaja, joka on tukenut työntekijää perhevapaille jäämisestä ja sen aikana, saa yleensä takaisin paljon motivoituneemman ja sitoutuneemman työntekijän, kuin työnantaja, joka sitä ei ole tehnyt. 

Mahdollista työntekijöille joustavat työaikajärjestelyt ja etätöiden tekeminen

Tämä voi olla monelle päivän pelastus, kun päivässä ei tarvitse käyttää useampaa tuntia työmatkoihin ja työpäivät voi suunnitella omaan kalenteriin sopiviksi. Usein myös monet kunnan palveluiden ajat ovat kesken työpäivän, joten joustavuus siinä, että yksityiselämän asioita voi hoitaa kesken työpäivän ja jatkaa sitten vaikka myöhemmin illalla työntekoa, saattaa olla monelle arjen helpotus.

Tarjoa mahdollisuus tehdä joustavasti kevennettyä työviikkoa, osa-aikaisesti töitä tai väliaikaisesti muita tehtäviä. Koko ajan ei tarvitse mennä sata lasissa, vaan voimavarat ovat joskus koetuksella. Hyvä työnantaja ymmärtää, että joskus myös töissä pitää hetkellisesti keventää, jotta yksityiselämän asiat saa sujumaan paremmin. Ymmärrä se, että kaikilla ei ole aina mahdollista joustaa vaikka työtehtävät sitä välillä vaativatkin.

Lisäksi aina voi ostaa myös erilaisia palveluita, jotka tukevat työn ja perheen yhdistämistä. Meillä on esimerkiksi sairaan lapsen hoitopalvelu siltä varalta, että joskus tulee äkillisiä ennalta-arvaamattomia tilanteita, jolloin töiden järjestämisen kannalta voi olla hyvä tarttua myös ulkopuoliseen apuun.

Mikäli sinäkin arvostat perheystävällistä työpaikkaa ja haluaisit olla osa meidän porukkaa, laita meille viestiä osoitteeseen rekrytointi@invenco.fi.

Pinterest
Invenco Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Invenco kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Erikoisosaaminen

Analytiikka

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Data Engineering
Pilviarkkitehti
Planning Analytics

Siirry yrityksen profiiliin Invenco kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Invenco - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Invenco - Muita referenssejä

Invenco - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia