Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Työelämäpeli - Pitkä yhteistyö avainasemassa onnistuneessa online-pelin toteutuksessa

ReferenssiPalkansaajien keskusjärjestö STTK tarjoaa nuorille tietoa työelämän pelisäännöistä sekä työntekijän oikeuksista ja velvollisuuksista Työelämään.fi -sivustolla. Kehitimme yhdessä nuorille suunnatun online-pelin työelämätaitojen treenaamiseen. Web-veistämöllä on takanaan pitkä yhteistyö STTK:n kanssa. Olemme toteuttaneet muun muassa STTK.fi -verkkosivut sekä nuorille suunnatun Työelämään.fi -sivuston. Tällä kertaa Web-veistämöllä oli kunnia toteuttaa STTK:lle Laki ja Kirppu uraputkessa – peli, jossa käsitellään työelämän mutkikkaita tilanteita.

Pitkä yhteistyö toi varmuutta hypätä tuntemattomaan

STTK:lta oli jo pitkään toivottu opetuksen tueksi sopivaa peliä, mutta pelin rakentaminen oli hyppy tuntemattomaan. Asiakkaalle oli tärkeää, että peliä lähdettiin toteuttamaan tutun ja luotettavan yhteistyökumppanin kanssa. Pelin tavoitteena on tukea nuoria työelämätaidoissa. Peliin haluttiin vuorovaikutteisuutta, freesi visuaalinen ilme sekä teemoiksi nuoria kiinnostavia työelämätilanteita. Tavoitteena oli, että peli sopii pelattavaksi kouluissa ja lukioissa, mutta pelimuotoisen toteutustavan vuoksi se on itsessään innostava. 

Konsepti muodostettiin eri asiantuntijoiden yhteistyönä

Pelikonsepti oli Veistämölle tullessaan vasta hahmotteluasteella, joten aloitimme projektin toimittajariippumattomalla konseptointivaiheella. Konseptointityöpajoissa suunniteltiin alusta pitäen pelin tavoitetta, rakennetta, vuorovaikutteisuutta, toimintamekanismia ja visuaalista ilmettä sekä selattiin vastaavia toteutuksia. Nuorista koostuvan testiryhmä oli myös mukana suunnittelussa. Ideointi sekä konseptien havainnollistaminen onnistuivat loistavasti etäyhteyksien kautta, kun työkalut olivat kunnossa. Pelin tunnelma luotiin grafiikan ja äänten avulla. Yhteistyökumppanimme, Design-toimisto Keskiö toteutti pelin visuaalisen ilmeen, josta haluttiin hauska ja sarjakuvamainen. Koko projektin työryhmä oli tiiviisti mukana projektin jokaisessa vaiheessa konseptoinnista julkaisuun.

Tiivis yhteydenpito oli onnistumisen avain

Tuntemattomaan hyppääminen kannatti, sillä pelistä on saatu jo hyvää palautetta eri sidosryhmiltä. Suunnitelmissa on, että Veistämön ja STTK:n yhteistyö jatkuu toisenkin peliprojektin merkeissä!  

Lue koko referenssi täältä >

Suosittelija:

Meille oli tärkeää aikataulutus, selkeät roolit, hyvä kommunikointi ja uskallus puhua aidosti ja reilusti. Loppufiiliksenä: tosi hyvin meni alusta loppuun!

Kirsi Suominen, viestintäasiantuntija STTK

Pinterest
Referenssin infoboxi
Avoin.Systems Oy logo

Tiedot

Tilaaja: STTK

Lisätietoja

Yritysprofiili Avoin.Systems kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Viestintä

Erikoisosaaminen

Webkehitys

Toimialakokemus

Järjestöt ja yhdistykset

Siirry yrityksen profiiliin Avoin.Systems kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Avoin.Systems - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Avoin.Systems - Muita referenssejä

Avoin.Systems - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia