Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Työajantulkintaa eri TES:ien mukaisesti

ReferenssiKun yrityksessä työskennellään eri työehtosopimusten alla, täytyy työajanseurantajärjestelmän taipua joustavasti erilaisten työehtosopimusten mukaiseen työajan tulkintaan. 

Harjulan Setlementissä toimitaan monilla aloilla, joten monipuolinen toiminta asettaa järjestelmille kovia vaatimuksia. Visma Entry hoitaa työajanseurannan, tuntikirjaukset ja työajan tulkinnan mallikkaasti.

Harjulan Setlementissä tehdään monipuolista työtä

Harjulan Setlementti on säätiö, joka tarjoaa monenlaisia palveluita eri elämänvaiheita eläville ihmisille. Setlementti ylläpitää kansalaisopistoa kursseineen, tarjoaa fysioterapia- ja ateriapalveluita ja pyörittää kahta päiväkotia. Uusin aluevaltaus on Lahdessa toimiva Kierrätyskeskus Patina. 

Monipuolinen toiminta tarkoittaa myös henkilöstön ja työsuhteiden monimuotoisuutta. Vakituisia työntekijöitä on 80 ja lisäksi opiston aukioloaikoina 100-150 kausityöntekijää. Vakituiset työntekijät työskentelevät kiinteällä kuukausipalkalla ja kausityöntekijät tuntiperusteisesti – käytössä on useiden eri alojen työehtosopimusten lisäksi siis myös erilaisia palkkalajeja.

Tavoite: kohti modernimpaa työaikojen kirjausta ja tuntiseurantaa

Ennen Visma Entryn käyttöönottoa Harjulan Setlementissä pidettiin työaikakirjanpitoa hyvin perinteisin menetelmin.

– Työaikakirjanpito tehtiin paperilla: Tunnit kirjattiin Exceleihin, joita sitten tulostettiin tänne palkkahallintoon, kertoo Harjulan Setlementin henkilöstöpäällikkö Sari Blanck aiemmasta tilanteesta.

– Mallissa oli haasteena lähinnä se papereiden pyörittäminen ja se, että saatiin tiedot sähköiseen muotoon. Minulla oli se kokonaisuus pyöritettävänä: esimerkiksi se, missä jokin paperi on, ja onko sitä kukaan toimittanut, onko se saapunut minulle silloin kun piti.

Kun kävi ilmi, että tammikuussa 2020 voimaan tuleva työaikalaki edellyttäisi yrityksiltä tarkempaa otetta myös työtuntien seurantaan, tehtiin Harjulan Setlementissä päätös ottaa käyttöön nimenomaan työajanseurantaan ja tuntikirjauksiin tarkoitettu järjestelmä.

– Tavoitteena oli saada tunnit alusta alkaen sähköiseen muotoon, järjestelmään, josta ne olisi helppo ja nopea katsoa. 

Valintaperusteina monipuolisuus ja yksinkertaisuus

Visma Entry valikoitui Harjulan Setlementin työajanseurantajärjestelmäksi kahdesta syystä: Se on monipuolinen ja räätälöitävissä, mutta samaan aikaan simppeli järjestelmä, jolla työaikaa on helppoa sekä kirjata että seurata. 

– Entry on muokattavissa. Tiesimme jo järjestelmiä vertaillessamme, että muokkauksia tarvitaan aina eikä valmista tule välttämättä koskaan. Meillä on niin paljon erilaisia osastoja, että järjestelmää täytyy voida muokata niiden tarpeiden mukaisesti, Sari Blanck kuvaa. 

– Ja sitten Entry on kuitenkin pohjimmiltaan todella simppeli. Se tarjoaa paljon eri vaihtoehtoja, mutta sitä saa myös riisuttua hyvin yksinkertaiseksi. 

Entry nopeuttaa työehtosopimusten ja palkkalajien viidakossa luovimista

Harjulan Setlementin työntekijöiden toimenkuvat ovat hyvin erilaisia. Joukossa on myös erilaisia työehtosopimuksia.  

– Kuukausipalkkalaisten kanssa noudatamme kahta eri työehtosopimusta: Sosiaalialan järjestöjen työehtosopimusta sekä Yksityisen opetusalan työehtosopimusta, kertoo Sari Blanck. 

Entry mahdollistaakin useiden eri TESien mukaisen työajantulkinnan. Tulkinta automatisoi kirjauksiin liittyviä prosesseja: järjestelmä laskee työajat, liukumat ja esimerkiksi lomakertymät kullekin työntekijälle määritetyn tulkinnan mukaisesti.

Työehtosopimusten mukaisten tulkintojen lisäksi Entry ymmärtää myös eri palkkalajeja. Tämä on tärkeää säätiössä, jossa työskennellään sekä kuukausi- että tuntipalkalla. 

– Tuntipalkkaisilla työntekijöillä on erilaiset työajat, mutta Entryn avulla myös tuntiseurannat kulkevat oikean TESin ja palkkalajin mukaisesti. 

Erilaisten työtehtävien tarpeet täyttyvät

Harjulan Setlementissä työskennellään hyvin erityyppisissä tehtävissä. Osa on säännöllistä, toimistoaikaan tehtävää työtä, osa tehtävistä taas vaatii esimerkiksi liikkumista tai asiakaskohtaamisia ilta-aikaan. 

– Hallinnossa työskennellään toimistoaikoina ja työaikaa seurataan ainoastaan sähköisesti. Mutta esimerkiksi fysioterapian puolella asiakaskäyntejä on iltamyöhään asti ja työtä tehdään useassa paikassa, Blanck kertoo. 

– Entry onkin ollut meille avuksi juuri kuntoutuspuolen työvuorojen ennakkosuunnittelussa. 

Työajan raportointi pitää jokaisen ajan tasalla

Aikaisempaan Excel-järjestelyyn verrattuna työajanseurantajärjestelmä on tuonut Harjulan Setlementin arkeen selkeyttä ja läpinäkyvyyttä. Valmiit raportit pitävät ajan tasalla sekä esimiehiä että työntekijöitä.

– Raportointiominaisuuksien kautta seuraamme työaikaa, ylityötunteja ja sitä, miten hyvin nämä tasaantuvat. Tieto on nopeasti saatavilla, ja esimiesten lisäksi kaikki työntekijät voivat seurata omaa työaikaansa. 

– Entryn suurin etu onkin se, että pystyn nopeasti näkemään esimerkiksi ylityötunnit ja työntekijöiden työajat, kuvaa Sari Blanck.

– Tulevaisuudessa tulemme todennäköisesti viemään työajat Entrystä myös automaattisesti palkkahallintojärjestelmään. Vielä emme kuitenkaan ole tätä lähteneet tekemään.

---

Haluatko kokeilla, miten Visma Entry -työajanseurantajärjestelmä taipuisi oman yrityksesi tarpeisiin? Aloita Entryn maksuton 14 päivän kokeilu vaikka heti. Kokeilu ei sido sinua mihinkään eikä edellytä esim. maksutietojen antamista. 

Pinterest
Referenssin infoboxi
Visma Software Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Harjulan Setlementti
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Sari Blanck

Lisätietoja

Yritysprofiili Visma Software kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

HR

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Omat tagit

työajanseuranta
mobiili työajanseuranta

Siirry yrityksen profiiliin Visma Software kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Visma Software - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Visma Software - Muita referenssejä

Visma Software - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia