Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Työ muuttuu - muututko sinä?

Bloggaus

TALLENNE PIDETTYYN WEBINAARIIN LÖYTYY TÄÄLTÄ.

Pääkuvassa Ilmarisen Sami Ärilä, Head of People and Robotics. Sami osallistuu yhdessä Gappsin toimitusjohtajan Kasper Pöyryn kanssa webinariin tiistaina 5. maaliskuuta, jossa käsitellään työn muutosta teknologian kehittyessä.


Työn muutoksesta on puhuttu todennäköisesti niin kauan kun työtä on eri muodoissaan ollut. Metsästäjä-keräilijä koki todennäköisesti aikanaan valtavaa painetta ryhtyä maanviljelijäksi, vaikka ajatus oman elämän valtavasta muutoksesta varmasti hirvitti. Ainakin, jos Yuval Noah Hararin Sapiens: ihmisen lyhyt historia -kirjaa on uskominen, niin ei tuo muutos ihan helppoa ollutkaan. Vastaavia muutoksia on nähty yhteiskunnan kehityksen aikana useita aina teollisesta vallankumouksesta kohti nykyaikaisen internetin aikakautta. Mutta mikä on seuraava suurempi muutos nykyaikaiseen työelämään ja miten se vaikuttaa erityisesti meihin tietotyöläisiin?

Mooren laki on pitänyt pintansa aivan viime vuosiin saakka ja teknologian kehitys on kiihtynyt entisestään. Erityisesti tekoälyn ja koneoppimisen saralla on tehty valtavia kehitysharppauksia joiden vaikutuksista on maalattu omat utopiat ja dystopiat. On kuitenkin hyvä ymmärtää, että vaikka muutokset voivat olla suuria ja muutosvauhti ennennäkemätöntä, niin yhteiskunnan ja työn mukautumiskyky on samalla kehittynyt valtavasti. Viimeisen 10 vuoden sisällä maailmaan on syntynyt valtavasti täysin uudenlaisia ekosysteemejä, kauppapaikkoja sekä töitä ja toimenkuvia, joita ennen vuosituhannen vaihdetta olisi ollut vaikea edes kuvitella. Perspektiiviä tähän saa jo siitä, että Applen iPad on alle 10 vuotta vanha tuote eikä iPhonekaan ole juuri sitä vanhempi. Mutta jo näinkin lyhyessä ajassa älylaitteet ja niiden ympärille rakentuneet ekosysteemit ovat muuttaneet maailmaa niin merkittävästi, että insentiiviä hidastaa vauhtia tuskin nähdään.

Kehitys tulee siis väkisinkin mullistamaan nykyisen työelämän ja erityisesti tietotyön mallin, kun työvaiheet, jotka aiemmin ovat vaatineet koulutetuilta ihmisiltä useita henkilötyövuosia, voidaan koneellisesti toteuttaa päivissä tai jopa tunneissa. Sama ilmiö on nähty jo esimerkiksi valmistavassa teollisuudessa ja kokoonpanolinjoilla, jossa valtava määrä työtä on jo annettu robottien tehtäväksi. Ihmisten työpanos jää tällöin vahvemmin luovaan työhön ja suunnitteluun sekä niihin työvaiheisiin, joihin robotit eivät vielä pysty. Sama on väistämättä tietotyön osalta edessä erityisesti datan käsittelyyn, suoraviivaiseen prosessityöhön ja toistoja vaativiin työvaiheisiin nojaavissa työtehtävissä.

Pohdimme yhdessä Ilmarisen Sami Ärilän kanssa tulevassa webinaarissa miten yritysten ja työntekijöiden olisi parasta varautua tähän muutokseen. Ilmarisella HR:n alle onkin jo yhdistetty ihmiset ja robotit, koska tulevaisuuden työvoima koostuu vahvasti näistä molemmista. Samin sanoin, HR = henkilöstö ja robotit.

Tulevassa webinaarissa käsitellään muun muassa seuraavia olennaisia kysymyksiä:
  • Miltä tulevaisuuden työnteko näyttää? Miten teknologian kehittyminen vaikuttaa yksittäisen ihmiseen tapaan tehdä töitä?
  • Ihmiset ja robotisaatio – Korvaavatko robotit ihmiset tulevaisuudessa vai tehostavatko robotit ihmisen työntekoa?
  • Millaisia valmiuksia yrityksiltä vaaditaan työn muutoksen edessä? Mitä vaaditaan yksittäiseltä ihmiseltä?
  • Miten tehdään yrityksistä muutosvalmiimpia?

Pinterest
Gapps logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Gapps kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
BI ja raportointi
HR
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Projektinhallinta
Tuotanto
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Big Data
Integraatiot
Ketterät menetelmät
Testaus ja laadunvarmistus
Ohjelmistokehitys
Ohjelmistorobotiikka
Pilvipalvelut / SaaS
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen

Siirry yrityksen profiiliin Gapps kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Gapps - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Gapps - Muita referenssejä

Gapps - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia