Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Tykkään maksaa veroja! Muotoilun hyödyntäminen julkisella sektorilla

BloggausAlkuperäinen blogikirjoitus.


Kyllä - luit otsikon oikein. Simple as that. Piste. Miksi näin? Ilman, että lähdetään miettimään Suomen veropolitiikkaa tai marginaaliveroastetta, niin vastaus on minun kohdallani hyvin yksinkertainen.


Se on helppoa!


Suomessa verojen maksamisesta on tehty niin vaivatonta, että useimmiten minun ei tarvitse laittaa tikkua ristiin koko asian suhteen. Riittää, kun tarkistan muutaman asian palkkakuitistani sekä arvo-osuustililtäni ja homma on aika pitkälle siinä. Vaivattomuus on kova juttu, mutta sen saavuttaminen ei aina ole helppoa tai itsestään selvää. Tärkein yksittäinen asia, jotta tämä saavutetaan on, että asiakas laitetaan kehittämisessä keskiöön ja koko toiminta rakennetaan hänen tarpeidensa ympärille.

Miten tämä sitten tehdään? Miten rakentaa asiakaskeskeisiä palveluita nykyaikaisessa digitaalisessa maailmassa? Veron tapauksessa kyse oli vuosikymmenen, ellei jopa vuosikymmenien määrätietoisesta työstä ja ennen kaikkea johdon päätöksestä muuttaa Veron ydinliiketoiminnan toimintatapaa ja businesslogiikkaa lähes täydellisesti. Tämän päätöksen jälkeen palvelut ja prosessit tuli vielä suunnitella ja rakentaa asiakaslähtöisiksi.


Asiakkaat vaativat vauhtia

Nykypäivänä asiakkaiden kärsivällisyys ei riitä vuosien kehityssykliin. Kansalaiset ja kuluttajat vaativat paremmin heidän tarpeitaan vastaavia palveluita ja näiden palveluiden tulisi olla käytettävissä yhä nopeammin. Vastauksena tähän haasteeseen tarjotaan nykyään palvelumuotoilua (Service design). Palvelumuotoilu on menetelmä tai oikeastaan prosessi, jossa kehitetään olemassa olevaa tai luodaan kokonaan uusi palvelu. Prosessin tavoitteena on innovoida palvelu, joka vastaa asiakkaan tarpeita sekä toisaalta mahdollistaa palvelun tuottamisen mahdollisimman tehokkaasti. Kaiken keskiöön on siis nostettu asiakas ja kehittäminen tapahtuu prosessissa iteroivasti sekä nopeasti.

Valtionhallinnossa sekä julkishallinnossa on otettu määrätietoisia askeleita asiakaskeskeisyyteen ja myös palvelumuotoilu on vallannut jalansijaa palveluiden kehittämisen menetelmänä. Homma siis etenee, vaikka matka on tietysti vielä kesken ja kaikilla riittää tehtävää. Parasta kuitenkin on, että julkishallinnon organisaatiossa asiakaslähtöisyys ja ketterä kehittäminen ovat oikeasti nousseet niin johdon kuin palveluita tuottavien agendalle.


Entä mitä seuraavaksi?

Palvelumuotoilu kehittyy niin kuin kaikki asiat elämässä. Mikään ei ole koskaan valmista. Palvelumuotoilun haasteena on ollut sen liittäminen organisaation strategiaan ja varmistuminen siitä, että kehitetyt palvelut eivät ole vain asiakaslähtöisiä vaan myös käyttöönotettavissa ja ”elinkelpoisia”. Vastauksena tähän haasteeseen nähdään liiketoimintamuotoilu (Business design).

Olepa yhteydessä, niin kerromme lisää liiketoimintamuotoilusta ja siitä, miten voimme auttaa sinua kehittämään organisaatiosi toimintaa sekä palveluita asiakaslähtöiseksi ja toimintaympäristöösi sopivaksi.


Onnellinen veronmaksaja ja OmaVero:n käyttäjä,

Risto-MattiKirjoittaja Risto-Matti Helminen aloitti Vere Oy:ssä julkisen sektorin liiketoimintamuotoilijana syyskuussa 2018.

Lue lisää siitä, mitä on liiketoimintamuotoilu.

Pinterest
Vere Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Vere kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Julkishallinto

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Siirry yrityksen profiiliin Vere kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Vere - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Vere - Muita referenssejä

Vere - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia