Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Autoimme Moi Mobiilia rakentamaan tulevaisuuden operaattoripalvelun

ReferenssiMoi Mobiili halusi mullistaa mobiilioperaattoreiden toiminnan. Moi on 100% digitaalinen mobiilioperaattori, jonka toiminnassa asiakkaan näkökulma on aina keskiössä. Prosessikeskeinen ratkaisu mahdollistaa sen, että Moi voi räätälöidä ja kehittää palveluitaan ketterästi eri kohderyhmille.

Yhteistyömme alkaessa Moilla oli visio suunnitella ja rakentaa täysin digitaalinen operaattori, mitä ei tällä alalla oltu aiemmin tehty. Olemassa olevat telco-järjestelmät ovat raskaita ja jäykkiä, mikä tekee uusien palveluiden lanseeraamisesta hankalaa, usein melkein mahdotonta. Lisäksi prosessit ovat tyypillisesti rakennettu tuotannon lähtökohdista järjestelmiin sisään.

Jos esimerkiksi laskutusprosessit ovat sisäänrakennettuina IT-järjestelmiin, muutokset laskutuksessa voivat vaatia järjestelmän muuttamista. Järjestelmät ovat silloin asiakaslähtöisen palvelun tiellä.

Tällaisilla aloilla prosessi-innovaatioilla luodaan kilpailuetua. Moin perustajilla oli pitkä kokemus telco-alalta ja he tiesivät, että muuttuvat asiakastarpeet ja uudenlaiset palvelut vaativat uudenlaisen lähestymistavan joustavilla ja helposti muokattavilla prosesseilla. Tätä ei voitaisi saavuttaa perinteisillä telco-järjestelmillä. 

Prosessikeskeinen kehitys on tapa kehittää järjestelmiä siten, että liiketoimintaprosessit pysyvät ohjaavana tekijänä ja IT-järjestelmien ulkopuolella. Liiketoimintaprosessit mallinnetaan käyttäen Business Process Model Notation (BPMN) -kuvauskieltä. Mallintamalla liiketoimintaprosessit BPMN:llä saadaan parempi näkyvyys prosesseihin, järjestelmiin, integraatioihin ja niiden vaikutuksiin. Prosessikeskeinen malli mahdollistaa uudenlaisten liiketoimintamallien, tuotteiden ja palveluiden luomisen ketterästi, sillä olemassa olevat IT-järjestelmät eivät rajoita prosessien muuttamista tai uusien luomista. 

Yhdessä muiden kehityskumppanien kanssa autoimme Moita suunnittelemaan ja toteuttamaan täysin digitaalisen liiketoimintamallin. 

Yksi projektin innovatiivisista toteutuksista on NoSQL-pohjainen mikropalveluarkkitehtuuri, jota liiketoimintaprosessimoottorit pyörittävät. Moin liiketoiminta-alusta on rakennettu minimaalisella koodauksella ja hyödyntäen hyväksi todistettuja kaupallisia ja open-source tuotteita. Komponentit on valittu best-of-breed -periaatteella ilman, että vaihtoehtoja on rajattu vain tässä vertikaalissa aiemmin käytettyihin palveluihin. 

Selkärankana toimii prosessien mallinnusjärjestelmä BPMN (Business Process Model and Notation), joka varmistaa että palaset toimivat yhdessä, mutta samaan aikaan mikä tahansa niistä voidaan tarvittaessa korvata. BPMN-mallinnuksen ansiosta prosessit ovat näkyvillä ja mitattavissa, ja niistä on helpompi löytää pullonkauloja ja reagoida niihin.

Ratkaisu skaalautuu hyvin telco-alan kuormiin. Se on riittävän joustava, jotta voidaan innovoida uusia tuotteita ja palveluita asiakkaille. Se on myös helposti ylläpidettävissä. Ratkaisu mukautuu telco-alan tiukkaan sääntelyyn, ja mahdollistaa datan hakemisen niin viranomaisia kuin liiketoiminnan kehittämistä varten. 

Moin liiketoiminnassa asiakasprosessi on aina johtava tekijä. Liiketoimintaprosessit ovat pitkälti automatisoituja, ja Moi pystyy pyörittämään virtuaalioperaattoria vain 6 täysipäiväisen henkilön voimin. 

Suosittelija:

"Rakensimme Moin liiketoiminnan tukijärjestelmän (BSS), joka sisältää laskutuksen, verkkokaupat, itsepalvelusovellukset, markkinointityökalut, prosessit ja organisaation alle 8 kuukaudessa. Sanoisin, että hintalappu oli 10-100 kertaa halvempi kuin muissa operaattoriprojekteissa."

Kalle Vuoristo, Moi CTO

Pinterest
Referenssin infoboxi
TX - Tomorrow Explored logo

Tiedot

Tilaaja: Moi Mobiili Oy
Ajankohta: 2015 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Jarmo Suoranta +358 400 958 991

Lisätietoja

Yritysprofiili TX - Tomorrow Explored kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Toimialakokemus

Telekommunikaatio

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

prosessien mallinnus
prosessien digitalisoiminen
prosessien mallintaminen

Siirry yrityksen profiiliin TX - Tomorrow Explored kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

TX - Tomorrow Explored - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

TX - Tomorrow Explored - Muita referenssejä

TX - Tomorrow Explored - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia