Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Tutkijan työpöytä – edelläkävijäratkaisu HUSin tieteellisen tutkimuksen hallinnoinnin automatisointiin

ReferenssiCerionin kehittämä sähköinen työpöytä nivoo yhteen tutkijat, viranomaiset ja hallintohenkilökunnan HUSin terveyden tutkimuksen lupien hallinnoinnissa. Tutkimusprojektien hallinta on nyt helpompaa ja hakemusprosessit menevät nopeammin läpi automatisoinnin ansiosta.

Tutkimusluvan saaminen on yhä kompleksisempi prosessi, joka vaatii monen asiantuntijan panoksen eri vaiheissa. Hankesuunnitelmat liitteineen, budjetit ja eettiset lausunnot asettavat haasteita tietojärjestelmille: kompleksiset prosessit on luotava käyttäjille helpoiksi ja nopeiksi.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri on jo pitkään virtaviivaistanut tutkimusprojektejaan. Yhteistyö Cerionin kanssa alkoi vuonna 2011, jolloin rakennettiin yhteinen virtuaalinen työpöytä tutkijoille, viranomaisille ja hallinnolle.

Nyt Cerionin kanssa työstetään uutta versiota Tutkijan työpöydästä. Parannukset kohdistuvat erityisesti käytettävyyteen: automaation astetta kasvatetaan entisestään ja saavutettavuus viedään askeleen pidemmälle. Lisäksi järjestelmää päivitetään muuttuvan lainsäädännön vaatimuksiin, mm. terveystiedon toisiokäytön prosesseihin.

  • Tavoitteena on, että kuka tahansa voi ja osaa käyttää Tutkijan työpöytää. Alusta on paitsi HUSin, myös ulkopuolisten tutkijoiden ja toimeksiantajien käytössä, joten helppokäyttöisyys on keskiössä, kuvailee Cerionin projektipäällikkö Christoffer Brunberg.

Sovelluspohjaisen palvelun uudistettu työnkulku ohjaa käyttäjää proaktiivisesti läpi hakemusprosessin. Yksilöllinen tilannekuva tarjoaa käyttäjälle selkeän näkymän siihen, mikä on ajankohtaista juuri nyt omissa hankkeissa.

Merkittävä hyöty on lupahakemusten läpimenoaikojen lyheneminen niin, että pysytään tiukoissa läpimenoajoissa. Myös eettisten lausuntojen saaminen on Tutkijan työpöydän avulla nopeampaa.

  • Hakemusprosessit kestävät nyt enää viikkoja eikä kuukausia. Terveyden tutkimuksen näkökulmasta on arvokasta saada tehostettua käsittelyä, sanoo Brunberg.

Hakemusprosessin sujuvoittamisen lisäksi Tutkijan työpöytä luo puitteet tutkimusprojektin parempaan hallintaan koko sen elinkaaren aikana. Lupa- ja lausuntoprosessien integrointi muihin palveluprosesseihin tekee käytöstä aiempaa vaivattomampaa. Budjetointiosio ja palkkiolaskutus helpottaa talouden seurantaa. Päällekkäisyydet on poistettu, eikä paperia tarvita missään prosessin vaiheessa. Opinnäytetyöhakemuksille on oma osionsa. Myös tietolupaprosessin tuki on tulossa.

Lainsäädännön uusimmat vaatimukset liittyvät myös saavutettavuuden parantamiseen, joka on syksyn kehitystyön ytimessä. Käytännössä järjestelmän uusimman version on oltava kenen tahansa käytettävissä esteettömästi, huomioiden esimerkiksi tekstitykset ja värikontrastit.

HUSin projektipäällikkö Markku Niemi on erityisen tyytyväinen projektin toteutukseen ketterin menetelmin.

  • Cerion reagoi nopeasti ja ymmärtää tarpeemme. Järjestelmä saadaan integroitua myös muihin digitaalisiin prosesseihimme kuten potilasrekisteritietoa tieteellisessä tutkimuksessa ja opetuksessa hyödyttävään tietoaltaaseen. Cerion oppii aihealueen ja sen prosessit hyvin, joten odotan innolla yhdessä tekemistä, sanoo Niemi.

Suosittelija:

Cerion reagoi nopeasti ja ymmärtää tarpeemme. Järjestelmä saadaan integroitua myös muihin digitaalisiin prosesseihimme kuten potilasrekisteritietoa tieteellisessä tutkimuksessa ja opetuksessa hyödyttävään tietoaltaaseen. Cerion oppii aihealueen ja sen prosessit hyvin, joten odotan innolla yhdessä tekemistä.

Markku Niemi

Pinterest
Referenssin infoboxi
Cerion Solutions Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri
Ajankohta: 2019 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Christoffer Brunberg, p.0400 324 491, christoffer.brunberg(at)cerion.fi

Lisätietoja

Yritysprofiili Cerion Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Projektinhallinta
Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ketterät menetelmät
Käyttöliittymäsuunnittelu
Laadunvarmistus
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Terveys- ja sosiaalipalvelut

Teknologia

Microsoft
Open source
React
Java

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

Tutkijan työpöytä

Siirry yrityksen profiiliin Cerion Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Cerion Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Cerion Solutions - Muita referenssejä

Cerion Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia