Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Turvallista asianhallintaa pilvestä

Referenssi

Asiakastarina: Rautavaaran kunta

Rautavaaran kunta on vireä, noin 1 400 asukkaan kotipaikka Pohjois-Savon koillisosassa, Kainuun ja Pohjois-Karjalan rajalla. Kunnalla työskentelee noin 75 henkilöä erilaisissa työ- ja virkatehtävissä. Rautavaaran asukkaat ja vierailijat saavat nauttia sekä kauniista luonnosta että lähellä olevista palveluista.

Rautavaara on ollut Innofactorin asiakas ja Dynasty tiedon- ja asianhallintaratkaisun käyttäjä vuodesta 2013 saakka. Kunta käyttää Dynastya monipuolisesti muun muassa asian- ja dokumentinhallintaan, kokoushallintaan sekä viranhaltijapäätöksiin. Dynastya pidetään Rautavaaralla helppokäyttöisenä asianhallintajärjestelmänä, joka ohjaa käyttäjäänsä hyvin.

Kunta joutui kyberhyökkäyksen kohteeksi – mutta osasi reagoida oikein

Lokakuussa 2023 Rautavaara kohtasi yllättävän haasteen, kun kunnan digitaaliset palvelut joutuivat kyberhyökkäyksen kohteeksi. Kunta oli varautunut vastaaviin tilanteisiin osallistumalla muun muassa Digi- ja väestöviraston vuosittaisiin Taisto-harjoituksiin, joten se osasi toimi tilanteessa ripeästi ja päättäväisesti.

Tietojen kaappaajien kanssa ei suostuttu neuvottelemaan. Sen sijaan kunta oli pikimmiten yhteydessä palveluntuottajaansa Savon ICT-palveluihin, Kyberturvallisuuskeskukseen ja Innofactoriin.

Dynasty vietiin Azure-pilveen

Hyökkääjien kryptaamiin tiedostoihin ei päästy enää käsiksi, joten Innofactor rakensi kunnalle kokonaan uuden Dynasty-ympäristön muutamassa päivässä. Uuden järjestelmän pystyttämisessä huomioitiin myös tulevaisuuden tarpeet, ja järjestelmä siirrettiin fyysiseltä palvelimelta Microsoft Azure -pilvipalveluun.

Hyökkäyksen seurauksena kunnan tiedonohjaussuunnitelma katosi, mutta se saatiin onneksi nopeasti takaisin käyttöön. Kunnan esityslistat, pöytäkirjat ja viranhaltijapäätökset asennettiin pala palalta käsin uuteen järjestelmään. Uudelleenrakentamisen suunnittelutyö kunnan ja Innofactorin välillä sujui mutkattomasti etäyhteyksien kautta.

Pilvialusta tuo turvallisuudentunnetta

Dynasty-asianhallintajärjestelmässä tapahtuu merkittävä osa kunnan hallinnollisista toiminnoista, minkä vuoksi järjestelmän tehokas uudelleenrakennus ja tietoturvallisuus oli Rautavaaralle ensisijaisen tärkeää.

Rautavaaran kunnan vt. hallintojohtaja Petra Kajanus on tyytyväinen Innofactorin kanssa tehtyyn yhteistyöhön. Myös pilvialustalle siirtyminen tuntui luonnolliselta järjestelmän uudelleenrakentamisen yhteydessä.

"Saimme Innofactorilta nopeasti tiedon siitä, että järjestelmä saataisiin pian takaisin pystyyn kyberhyökkäyksen jälkeen. Tietojen siirto pilvialustalle tuo meille lisää varmuutta ja turvallisuudentunnetta."

Näin se tehtiin

Muun muassa seuraavat ratkaisut ovat osa Rautavaaran kunnalle toteutettua kokonaisuutta:

Suosittelija:

"Saimme Innofactorilta nopeasti tiedon siitä, että järjestelmä saataisiin pian takaisin pystyyn kyberhyökkäyksen jälkeen. Tietojen siirto pilvialustalle tuo meille lisää varmuutta ja turvallisuudentunnetta."

Petra Kajanus

Pinterest
Referenssin infoboxi
Innofactor Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Rautavaaran kunta

Lisätietoja

Yritysprofiili Innofactor kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Laatu, turvallisuus ja ympäristö

Toimialakokemus

Julkishallinto

Teknologia

Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Dynasty 10
Microsoft Azure
Julkinen pilvi
asianhallinta

Siirry yrityksen profiiliin Innofactor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Innofactor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Innofactor - Muita referenssejä

Innofactor - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia